Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου  30/4/2015ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΠΡΟΣ Μ.ΒΟΡΙΔΗ

‘’ΥΠΟΧΡΕΩΝΑΤΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΚΕΙΟΥΣ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΕΤ.. ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙ ΤΑΜΠΛΕΤ
…ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΤΗΣ TURKEL’’

Τη σημασία της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας για τους κατοίκους των νησιών της Δωδεκανήσου και ειδικά γι αυτούς που κρατάνε ζωντανά τα μικρά νησιά τόνισε στην χθεσινή ομιλία του στη Βουλή ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός, κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου για την ανασύσταση της ΕΡΤ.

Ο κ. Καματερός ανέφερε ονομαστικά παιδιά από τα ακριτικά νησιά που μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ μεγαλώνουν με τουρκικά κανάλια, ενώ έντονη κριτική άσκησε στους βουλευτές της ΝΔ Μ. Βορίδη και Α. Γεωργιάδη που όπως είπε παριστάνουν τους υπερπατριώτες την ίδια στιγμή που παρέδωσαν αυτά τα παιδιά στα χέρια της Τουρκίας.

Απαντώντας ιδιαίτερα  στον Μ. Βορίδη που είπε ότι δεν έχει ανάγκη την ΕΡΤ αφού το παιδί του «ότι θέλει το κατεβάζει από το ταμπλετ», λέγοντας ότι για να κατεβάσει η μικρή Μαρία από τους Αρκιούς κάτι σε ταμπλετ, εάν έχει ταμπλετ, θα πρέπει να γίνει συνδρομητής της Turkcel!

Παράλληλα’’ κατακεραύνωσε ‘’και την Digea που κατέλαβε τον ρόλο του δημοσίου αφήνοντας ακόμα και μεγάλα νησιά χωρίς Ελληνικά κανάλια.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι …η ΕΡΤ μπορεί εκτός των άλλων να παίξει σοβαρό ρόλο στα να διατηρηθεί η ζωή στα νησιά και ειδικά στα μικρά νησιά, σημειώνοντας ότι οι ακρίτες από το κλείσιμο της ΕΡΤ αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια και πρόβλημα ενημέρωσης σε συνδυασμό με τα γενικότερα προβλήματα που αφορούν στη νησιωτικότητα, όπως το συγκοινωνιακό, υγεία και άλλα.

Επιπλέον αναφέρθηκε και στο πρόβλημα μειωμένης ψηφιακής κάλυψης των νησιών από τη DIGEA ενώ  ζήτησε στήριξη για τα Δημοτικά και Περιφερειακά ΜΜΕ που επιτελούν επίσης σοβαρό κοινωνικό και ενημερωτικό ρόλο.

Δ. ΓΑΚΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ‘’ ΙΣΩΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ Η ΕΡΤ ΑΛΛΑ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΜΝΗΜΗ

‘’Ανοίγει ξανά η ΕΡΤ. Είναι μια πράξη ευθύνης για το μέλλον που θέλουμε για τη χώρα. Είναι η απόδειξη της καταξίωσης της προσπάθειας των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας να κρατήσουν την ΕΡΑ Ρόδου ανοικτή.’’ τόνισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης στην χθεσινή ολομέλεια της Βουλής για την ανασύσταση της  ΕΡΤ επικεντρώνοντας στη συμβολή της ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ στην ενημέρωση των ακριτών και στην προβολή του Δωδεκανησιακού πολιτισμού.

‘’Το αυτοδιαχειριστικό πείραμα της ΕΡΤ ‘’συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ‘’απέδειξε, ότι όταν οι εργαζόμενοι στους δημόσιους φορείς αποφασίζουν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και τους ανατίθεται η ευθύνη, τότε ο μύθος του «βολεμένου» δημόσιου υπάλληλου καταρρίπτεται, τότε ανθίζουν οι πραγματικές δυνατότητες των ανθρώπων, γίνονται παραγωγικοί, δρουν συλλογικά και αλληλέγγυα και το παραγόμενο αγαθό επιστρέφει στην κοινωνία, στην οποία ανήκει. Έτσι λειτούργησαν τους τελευταίους είκοσι τρεις μήνες οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Ρόδου.’’ υπογράμμισε ο κ. Γάκης αναφερόμενος παράλληλα στις δύσκολες συνθήκες που συνέχισε να εκπέμπει το πρόγραμμά του ο σταθμός, στην εσχατιά του Αιγαίου, για να μην χαθεί από τη ραδιοφωνική μπάντα η ελληνική γλώσσα, για να μην καταληφθούν οι συχνότητές μας από άλλες χώρες.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

‘’Προσπάθησε πολύ η προηγούμενη κυβέρνηση και η διοίκηση του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ να σιγήσει ο ραδιοσταθμός.’’ εξήγησε ο βουλευτής Δωδεκανήσου..προσθέτοντας
’’ Μέχρι και το ρεύμα της ΔΕΗ έκοψαν πριν από τέσσερις περίπου μήνες, με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Ρόδου, χωρίς τον απαραίτητο φωτισμό και τη λειτουργία του συναγερμού, να μείνουν απροστάτευτες και να γίνουν εύκολη λεία στα χέρια διαρρηκτών. Κινδύνευσε μια περιουσία που ο μοναδικός της ιδιοκτήτης είναι ο ελληνικός λαός, ένα αρχείο που περικλείει πολιτισμό, φωνές σπουδαίων ανθρώπων, ήχους παραδοσιακών οργάνων, μοναδικές ηχογραφήσεις που απηχούν την ιστορία της Δωδεκανήσου τα τελευταία εξήντα χρόνια. ‘’ υπογράμμισε ο βουλευτής εκτιμώντας ότι τελικά μπορεί ο στόχος να μην ήταν η ΕΡΤ ή οι εργαζόμενοι, αλλά η μνήμη μας, η συλλογική μας μνήμη.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

Γ. ΖΕΡΒΟΣ’’ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΤΡΟΠΑΡΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΔΗΡΑΣ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ’’

Να σταματήσει τα αυταρχικά τελεσίγραφα προς τους εργαζομένους του ΔΗΡΑΣΚ και να φέρει το θέμα της λειτουργίας του σταθμού σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας από τους απλήρωτους εργαζομένους καλεί τη Δημοτική Αρχή ο δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της Δίεσης Γιάννης Ζερβός.

Τη καλεί επίσης να φροντίσει να συντάξει και ‘’μια πρόταση της προκοπής’’ αναφέροντας πως’’ έχουν περάσει 8 μήνες διοίκησης και η Δημοτική Αρχή εξαντλείται ακόμα στη διατύπωση ασαφών στοχεύσεων και διαθέσεων, και μάλιστα, με τη συνεπικουρία εξωδίκων που οξύνουν το κλίμα ακόμη περισσότερο.’’

Ο κ. Ζερβός ζητά να μάθει ‘’που είναι η μελέτη της μεταστέγασης του σταθμού στην ΦΑΣΙΟΝ; Πόσο εκτιμάται ότι θα στοιχίσει αυτή; Έως πότε το ΑΚΤΑΙΟΝ θα βρίσκεται σε αυτή την αποκρουστική κατάσταση μετά την κραυγαλέα απένταξη του έργου αποκατάστασης από το ΕΣΠΑ; διερωτώμενος αν ‘’αυτή τη χασούρα των 100.000 και πλέον ευρώ από το ΕΣΠΑ, θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι του ΔΗΡΑΣΚ με την περικοπή των μισθών τους;’’ καλώντας ταυτόχρονα τη Δημοτική Αρχή να αφήσει στην άκρη τον μνημονιακό της οίστρο σχετικά με τις περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων.

‘’Το μισθολογικό κόστος δεν ανέρχεται στα 500.000 ευρώ, όπως ψευδώς προπαγανδίζεται. Είναι ελάχιστα πάνω από τα 300.000 ευρώ. Ο Δήμαρχος έχει την ηθική υποχρέωση να εγγυηθεί ότι η επιχορήγηση του Δήμου θα καλύπτει το σύνολο της μισθοδοσίας. Οι υπόλοιπες δαπάνες, αυτές που αφορούν στα λειτουργικά κόστη, μπορούν να καλυφθούν από τα έσοδα των διαφημίσεων. Αλλά για να γίνει αυτό, απαιτείται επιχειρησιακό σχέδιο και οικονομική μελέτη, τουλάχιστον διετούς ορίζοντα. ‘’καταλήγει ο επικεφαλής της ‘’Δίεσης’’

ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΔΗΡΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Την άμεση σύγκληση τακτικής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗ.ΡΑ.Σ ζητούν οι εκπρόσωποι της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Κω και μέλη του ΔΣ, τουλάχιστον μια φορά τον μήνα με σκοπό την ενημέρωση για τρέχοντα θέματα αλλά και για την λήψη οποιασδήποτε απόφασης.

Υποχρέωση την οποία, όπως υποστηρίζουν, δεν έχει  εκπληρώσει η επιχείρηση βάσει του καταστατικού και με δεδομένο ότι ακόμα εκκρεμούν διοικητικές αποφάσεις (κατοχυρώσεις διαγωνισμών, εξέταση ενστάσεων σε διαγωνισμούς, μηνιαίος απολογισμός για τους μήνες Ιανουάριο 2015, Φεβρουάριο 2015 και Μάρτιο 2015 κ.α.) καθώς και των πρόσφατων ανακοινώσεων σχετικά με την  λειτουργία του μέσου.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Ξεκίνησε η τουριστική περίοδος και μαζί με αυτήν και οι αεροδιακομιδές σε κεντρικά Νοσοκομεία.

Χθες  το απόγευμα συγκεκριμένα τουρίστας μεταφέρθηκε με καρδιακό επεισόδιο στο Νοσοκομείο της Κω όπου και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο έχει μόνο ένα επικουρικό καρδιολόγο ο οποίος μάλιστα μέσα Μαΐου αναχωρεί από τη κλινική.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΡΠΑΘΟ

ΣΤΗ ΣΑΡΙΑ 65 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

65 μετανάστες εντοπίστηκαν ξημερώματα Τετάρτης σε βραχώδη περιοχή στη Σαρία ένα νησάκι ανατολικά της Καρπάθου.
Με τη συνδρομή ιδιοκτήτη σκάφους οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο Διαφάνι της Καρπάθου.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30/04/2015 - 10:34