Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου  29/4/2015----Αποδεκατίζεται η κτηνοτροφία. Εξαιρετικά αργά πρόκειται ν΄αρχίσει ο εμβολιασμός κοπαδιών, για την προστασία του καταρροϊκού πυρετού, παρ΄ότι οι κτηνοτρόφοι, στα τέλη Μαρτίου, δήλωσαν τα πρώτα κρούσματα. Αυτό, σε συνδυασμό με την μείωση κατά 90% των κονδυλίων για την αγορά των εμβολίων, καθιστά αμφίβολης έκβασης την φετινή χρονιά. Να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  ενέκρινε 1.160.000 ευρώ, έναντι  22.000.000 ευρώ, που είχε ζητήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

---Εκσυγχρονισμό του προγράμματος Ενίσχυσης Απροστάτευτων Παιδιών, ζητούν από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, βουλευτές και του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.  Αναφέρουν  ότι είναι ένα πρόγραμμα εξαιρετικά μεγάλης σημασίας για την κοινωνική στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών, των οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και ανικανότητας για εργασία και των παιδιών που έχουν στερηθεί τους γονείς τους. Χαρακτηριστικά σημειώνεται ότι τελευταία φορά που έγινε παρέμβαση στο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο ήταν το 1997.
 
---«Φύλακας άγγελος» για εκατοντάδες, η Ένωση Καταναλωτών Βόλου. Το τελευταίο έτος διεγράφησαν χρέη ύψους 1.553.056,24 € από υπερχρεωμένα μέλη της, ενώ μερίμνησε για την  διάσωση κατοικιών.

---Πρώτη αντιπαράθεση γιατρών με το νέο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Διαμαρτύρονται οι Ιατρικοί Σύλλογοι Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, για την μη πρόσκλησή τους από το Νέστορα Αντωνίου,  στην πανθεσσαλική σύσκεψη για την δημόσια υγεία, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, στην Λάρισα, παρουσία του υπουργού Υγείας.

---Επιστρέφουν 48 εκπαιδευτικοί σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ  της Μαγνησίας, μετά την επανίδρυση τεσσάρων τομέων σπουδών, από τη νέα σχολική χρονιά. Πρόκειται για τους τομείς Υγείας – Πρόνοιας, Αισθητικής – Κομμωτικής, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού. Σημειώνεται ότι 500 μαθητές είχαν μείνει εκτός ειδικότητας, με την κατάργηση των συγκεκριμένων Τμημάτων.

---Έντονη ανησυχία για τα σχέδια Μπέου, ο οποίος επιδιώκει να μεταμορφώσει τον Βόλο σε Μονακό, όπως προεκλογικά εξ΄αλλου είχε υποσχεθεί, εκφράζει η αντιπολίτευση. Η  λειτουργία 21 μικρών καζίνο και 500 παιγνιομηχανών στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία, μέχρι το καλοκαίρι, θα έχει αρνητικότατες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις,  «θα φέρει το τζόγο δίπλα στα σπίτια μας», σημειώνεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά».

---Στο σφράγισμα της παιδικής χαράς στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, προχώρησε  συνεργείο της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Βόλου. Είναι μία από τις χαρακτηρισμένες ως επικίνδυνες. Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης, θα προχωρήσει σε αναφορά στην Εισαγγελία Βόλου, αφού κάποιοι χθες, απομάκρυναν απαγορευτικά για μη χρήση της.

---Ερώτηση Πατσιαντά, για την ανάθεση έργου από το δήμο Βόλου σε εταιρεία εξωτερικών συμβούλων. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ¨Δρόμων Συνεργασίας», ανατέθηκε στην εταιρεία ΣΜΡ Συμβουλευτική ΕΠΕ, έναντι 19.860 ευρώ, το ρόλο του συμβούλου για την υποστήριξη της ομάδας εργασίας στο έργο της για την αξιολόγηση και αναδιοργάνωση των δομών του Δήμου Βόλου και των νομικών του προσώπων, ενώ ο δήμος είναι πιστοποιημένος με σύστημα LOT, διαθέτει τμήμα αποτελεσματικότητας και ποιότητας στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και ήδη έχει υλοποιήσει την πρώτη φάση της αξιολόγησης.

---Κατά του αιτήματος εταιρείας κινητής τηλεφωνίας για τοποθέτηση κεραίας στις Γλαφυρές, τάθηκε η Επιτροπή Ζωής, του Δήμου Βόλου. Οι κάτοικοι, ζητούν την άμεση απομάκρυνση δυο ακόμη, που υπάρχουν στην περιοχή.

--- Το έλλειμμα διαβούλευσης, η διαμαρτυρία του ΤΕΕ Μαγνησίας, για επικινδυνότητα των σχεδίων ,  η αμφίρροπη στάση του ΚΤΕΛ ,οι αντιδράσεις του ΕΚΑΒ,  δεν ευνόησαν ούτε χθες την δημοτική αρχή Βόλου, στη λήψη απόφασης, για  αλλαγές στον Άναυρο. Παραπέμφθηκε σε προσεχές Συμβούλιο.

---Συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στον κλάδο επισιτισμού  και τουρισμού, καταγγέλλει το Σωματείο της Μαγνησίας, με επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας, Πάνο Σκουρλέτη. Ζητά την υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων και προειδοποιεί πως  οποιαδήποτε υπαναχώρηση ή απόκλιση από αυτές τις εξαγγελίες «συνιστά ξεκάθαρη υποταγή στις μνημονιακές αξιώσεις».

---Βλάβη στον υποσταθμό 2 της ΔΕΗ, στην Άλλη Μεριά , βύθισε στο σκοτάδι για περισσότερο από 30 λεπτά , στις 10 χθες βράδυ, τον κεντρικό ιστό του Βόλου, Μακρυνίτσα και Πορταριά. Μικροπροβλήματα  με εκτός λειτουργίας φωτεινούς σηματοδότες και ασανσέρ. Άγνωστη η αιτία που προκάλεσε την βλάβη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΔΕΗ, Αχιλλέα Τσιργούλα.

---Έκκληση του Ιατρείου Αλληλεγγύης, που λειτουργεί η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγίου Νεκταρίου, για την προσφορά ψυγείου οικιακής χρήσης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες φύλαξης εμβολίων και φαρμάκων.

---Κλειστεί αύριο, από τις 10 έως τις 12 το  μεσημέρι, η σήραγγα  Γορίτσας. Θα πραγματοποιηθεί άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής, σε συνεργασία με το νοσοκομείο και την Τροχαία.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29/04/2015 - 14:58