Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Συμμετοχή του Δήμου Σερρών στο συνέδριο με τίτλο «Ακαδημία Εθελοντών»Συμμετοχή του Δήμου Σερρών στο συνέδριο με τίτλο «Ακαδημία Εθελοντών» που θα πραγματοποιηθεί στη Δρέσδη της Γερμανίας στα πλαίσια του προγράμματος «Δημοκρατική ιδιότητα και συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες και στα κοινά»...Ο στόχος του προγράμματος «Δημοκρατική ιδιότητα και συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες και στα κοινά» είναι να φέρει την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να συμμετάσχουν πλήρως στην οικοδόμηση της. Μέσω αυτού του προγράμματος, οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διακρατικές ανταλλαγές και δραστηριότητες συνεργασίας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του αισθήματος ότι ενστερνίζονται κοινά ευρωπαϊκά ιδεώδη και ότι ενθαρρύνουν την διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα υλοποιηθούν τέσσερα συνέδρια. Το πρώτο με τίτλο «Ακαδημία εθελοντών» θα πραγματοποιηθεί στη Δρέσδη της Γερμανίας στις 8-10 Μαΐου 2015, στο οποίο θα συμμετάσχει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του τμήματος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Ποιότητας και Αποδοτικότητας κ. Καρπουχτσής Κωνσταντίνος.Τη δεύτερη εκδήλωση με τίτλο «Προώθηση των περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της περιφερειακής ανάπτυξης» θα την οργανώσει ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με τον όμιλο Unesco Σερρών στις 26-27 Ιουνίου 2015 στις Σέρρες. Οι υπόλοιπες δύο εκδηλώσεις θα γίνουν στην πόλη Smartno pri Litiji της Σλοβενίας το Σεπτέμβριο και τη Βερόνα της Ιταλίας τον Οκτώβριο. Η συμμετοχή του Δήμου Σερρών στο παραπάνω πρόγραμμα αυξάνει τη δυνατότητα νέων συνεργασιών με Ευρωπαϊκούς Δήμους, ΜΚΟ και ερευνητικά ιδρύματα, στην πιο κατάλληλη περίοδο, δηλαδή κατά την έναρξη της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.
Γιορτή μαθητικής επιχειρηματικής δημιυοργίας στο Επιμελητήριο Σερρών
Τους μελλοντικούς επιχειρηματίες φιλοξενεί την Τρίτη 28 Απριλίου το Επιμελητήριο Σερρών σε μια γιορτή μαθητικής επιχειρηματικής δημιουργίας την οποία διοργανώνουν το Επιμελητήριο Σερρών με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών- Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Σερρών. Οι μικροί μαθητές θα βρεθούν το πρωί της Τρίτης 28 Απριλίου από τα θρανία τους στα σταντ των επιχειρήσεων που δημιούργησαν με φαντασία και μεράκι. Η γιορτή μαθητικής επιχειρηματικής δημιουργίας  υλοποιείται στο πλαίσιο  του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Αγωγής Σταδιοδρομίας «Μαθητών Επιχειρείν».

Σκοπός του Θεματικού Δικτύου:

            Σκοπός του Θεματικού Δικτύου είναι η προώθηση της επιχειρηματικότητας στους μαθητές μέσω της ανάπτυξης ήπιων δεξιοτήτων οι οποίες μπορούν να θεωρηθούν ως προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη επιχειρηματικών ικανοτήτων (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, 2004). Το ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς από το 2006 όρισε τις οκτώ βασικές ικανότητες οι οποίες είναι απαραίτητες για την προσωπική ολοκλήρωση και ανάπτυξη του κάθε πολίτη και έθεσε την ικανότητα για «Πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα» ως μια από αυτές (Eurydice Report, 2012). Το αίσθημα πρωτοβουλίας και η επιχειρηματικότητα αναφέρεται στην ικανότητα ενός ατόμου να μετατρέπει τις ιδέες του σε δράση και περιλαμβάνει τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την ανάληψη ρίσκου, καθώς και την ικανότητα σχεδιασμού προκειμένου να επιτυγχάνονται συγκεκριμένοι στόχοι.
Σέρρες : Αγώνες Αερομοντελισμού
Η Αερολέσχη Σερρών διοργανώνει την Κυριακή 26 Απριλίου   Αγώνα Κυπέλλου Αερομοντελισμού κατηγορίας F5JGR (ηλεκτρικά ανεμόπτερα) στο Αεραθλητικό της Κέντρο, πίσω από το νέο Νοσοκομείο Σερρών. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:30 π.μ. και είναι ανοικτός για το κοινό.