Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΝΠ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας κατά την κατεπείγουσα συνεδρίασή του στις 23/4/2015, συζήτησε το θέμα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η Κυβέρνηση υποχρεώνει τους ΟΤΑ Α’ βαθμού να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Μετά από διαλογική συζήτηση που διεξήχθη κατέληξε, κατά πλειοψηφία, στην ακόλουθη απόφαση-ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας

1. Καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη μεθόδευση της Κυβέρνησης και την απόφασή της να προχωρήσει στην έκδοση Π.Ν.Π., με την οποία πλήττει ευθέως τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και ουσιαστικά ακυρώνει τον ρόλο της.

2. Καλεί την Κυβέρνηση σε πρώτη φάση να αποσύρει άμεσα την Π.Ν.Π. και στη συνέχεια, να ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ένας ειλικρινής διάλογος, προκειμένου να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις που στόχο θα έχουν την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.

3. Καταγγέλλει την Π.Ν.Π., τόσο ως πολιτική πράξη, όσο κι ως προς το περιεχόμενό της.

4. Προτίθεται μέχρι τη σύγκλιση του τακτικού συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. της 7ης Μαΐου, όπου και θα ληφθεί οριστική απόφαση, να μην εφαρμόσει όσα προβλέπει η Π.Ν.Π., γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του, καθώς και η δυνατότητά του να ανταποκριθεί στη στοιχειώδη λειτουργία του Δήμου Φλώρινας.

5. Δεσμεύεται να προβεί σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μαζί με το προσωπικό του Δήμου, αρχής γενομένης από την ημέρα κατά την οποία θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

6. Προτίθεται να εξαντλήσει κάθε πολιτική και νομική δυνατότητα που θα μας δοθεί, με σκοπό να ακυρώσουμε το περιεχόμενο της Π.Ν.Π.

7. Δεσμεύεται να αναλάβει σε τοπικό επίπεδο εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο, προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες μας με έγκυρο τρόπο για τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχει για κάθε τοπική οικονομία και για κάθε επαγγελματία η εφαρμογή αυτής της πρωτοφανούς κυβερνητικής απόφασης.

8. Συναινεί στο αίτημα του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. για άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Χώρας, προκειμένου να του τεθούν τα προβλήματα που δημιουργεί στη λειτουργία των Δήμων, η εφαρμογή της Π.Ν.Π.

 H Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας

                       Όλγα Μούσιου-Μυλωνά

ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ

Η Ελληνική Ξιφασκία στρέφει το βλέμμα της, για ακόμα μία φορά, στην Φλώρινα. Και ο λόγος είναι η διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών στο Ξίφος Μονομαχίας το ερχόμενο σαββατοκύριακο 25 και 26. Το «μεγαλύτερο» Ελληνικό Πρωτάθλημα με συμμετοχές που προβλέπεται να ξεπεράσουν τις 100 για τους Άνδρες και 60 για τις Γυναίκες, «ανεβαίνει» στα μέρη μας αφού η Ελληνική Ομοσπονδία αναγνωρίζει την οργανωτική ικανότητα και εμπειρία μας, ενώ σταθερά δίπλα μας και ο Δήμος Φλώρινας ως συνδιοργανωτής.

 Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας κ. Ευάγγελος Τσέκαρης δήλωσε: «Για ακόμα μία φορά ο Ο.ΞΙ.Φ. και η Φλώρινα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και αξιοποιώντας την μακρά εμπειρία μας, υποσχόμαστε να διοργανώσουμε ένα άριστο Πρωτάθλημα. Περισσότεροι από 200 φιλοξενούμενοι θα αισθανθούν την παραδοσιακή μας φιλοξενία αλλά και τις υπηρεσίες μιας άριστης διοργάνωσης. Στον αγωνιστικό τομέα οι ομάδες είναι έτοιμες να διεκδικήσουν τα πάντα. Καλώ όλους τους Φλωρινιώτες να έρθουν στο ΔΑΚ Φλώρινας και να στηρίξουν τις προσπάθειες των αθλητών και Το αναλυτικό πρόγραμμα των Αγώνων: Σάββατο 25/04/2015 09:30 Ξ. Μονομαχίας Ανδρών (ΑΤΟΜΙΚΑ) 14:30 Ξ. Μονομαχίας Γυναικών (ΑΤΟΜΙΚΑ) 18:00 Τελικοί (4άδες) Κυριακή 26/04/2015 09:30 Ξ. Μονομαχίας Ανδρών (ΟΜΑΔΙΚΑ) 13:30 Ξ. Μονομαχίας Γυναικών (ΟΜΑΔΙΚΑ) -

See more at: http://www.oxif.gr/new/?p=819#sthash.fxhbLUGO.dpuf

ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

ΕΝΙΑΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Στο Αμύνταιο μια καθηλωτική θεατρική παράσταση για το διαδίκτυο και τις σχέσεις  στην παιδική ηλικία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων για το ασφαλές διαδίκτυο.

«Σβήσε την οθόνη και βγες στης φαντασίας το μπαλκόνι»

Η παράσταση θα παρουσιαστεί το Σάββατο 25 Απριλίου και ώρα 20.00, στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου.

Η παράσταση, που απευθύνεται σε οικογένειες και σε εκπαιδευτικούς, θίγει με  ευαισθησία ζητήματα που απασχολούν παιδιά και γονείς, όπως η προσκόλληση στο διαδίκτυο, ο εκφοβισμός και η φιλία. Είναι παραγωγή του θεατρικού εργαστηρίου Άργους Ορεστικού και έχει ήδη διαγράψει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία σε θεατρικές σκηνές της Περιφέρειας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ενιαία Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αμυνταίου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, τον Δήμο Αμυνταίου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

ΕΑΡΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΕΑΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 6 εκπαιδευτικά προγράμματα.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.
Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα προγράμματα καθώς και οι διευθυντές σχολείων, οι σύλλογοι γονέων, σύλλογοι φοιτητών και όποιος άλλος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με την Υπεύθυνη της Σχολής Γονέων Ν. Φλώρινας, Σταυρούλα Λιάρου, Τηλ. 6986560099, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Σελίδα ενημέρωσης οτο FB: https://www.facebook.com/pages/Σχoλή-Γovέωv-Noμoύ-Φλώpιvας.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ – 10ΗΜΕΡΟ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ

Δεδομένου ότι πλησιάζει η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του Μαΐου 2015, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4177/2013, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα κάτωθι:

Σύμφωνα με το νόμο, ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

 Οι 10 ημέρες των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, όπως αναφέρονται στο νόμο είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.  Κατ’ ακολουθία, ως ημέρα έναρξης δεν θα είναι η πρώτη Μαΐου, η οποία –κατά τα ειωθότα- θα καθοριστεί ως αργία με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αλλά το Σάββατο, 2 Μαΐου.  Αντίστοιχα, τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι το Σάββατο, 9 Μαΐου 2015.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο προσφορών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον η ευκρινής αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών ή των υπηρεσιών. Είναι αυτονόητο ότι, σύμφωνα με την διατύπωση του νόμου, η χρησιμοποίηση ποσοστού επιτρέπεται πλέον αποκλειστικά για τις εκπτώσεις και απαγορεύεται τόσο για τις προσφορές όσο και για τις προωθητικές ενέργειες.

Παράλληλα με τα ως άνω, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4177/2013, τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 3 Μαΐου, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου 2015. Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν την συγκεκριμένη Κυριακή, από ώρα 11.00 έως ώρα 18.00 (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994).

ΔΥΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Αυτή την εβδομάδα θα προβληθούν δύο ταινίες από την Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας: η οικογενειακή ταινία "ANNIE" και η περιπέτεια δράσης "ΣΕ ΘΕΣΗ ΒΟΛΗΣ".

ANNIE

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/4: 17.30 (μεταγλωττισμένο) και 20.00 (με υπότιτλους)

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/4: 17.30 (μεταγλωττισμένο)

ΤΡΙΤΗ 28/4: 17.00 (μεταγλωττισμένο) και 19.10 (με υπότιτλους)

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ

ΕΙΔΙΚH ΠΡΟΣΦΟΡA: ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 17.00 & ΣΤΙΣ 19.15 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ -ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!

Σκηνοθεσία: Γουίλ Γκλουκ

Πρωταγωνιστούν: Τζέιμι Φοξ, Κουβενζανέ Γουάιλις, Ρόουζ Μπερν, Κάμερον Ντιάζ

Κατηγορία: Οικογενειακή

Διάρκεια: 118'

Νέα Υόρκη, 2014. Η Annie είναι ένα θαρραλέο κορίτσι που ζει παρέα με άλλα κοριτσάκια μαζί με την αυταρχική ανάδοχη μητέρα Miss Hannigan (Cameron Diaz), στην οποία την άφησαν οι γονείς της με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν κάποια στιγμή. Όλα θα αλλάξουν όταν η Annie συναντήσει τον ψυχρό δισεκατομμυριούχο Will Stacks (Jamie Foxx), ο οποίος σύντομα υποκύπτει στη γοητεία της και της προτείνει έναν ρόλο στην προεκλογική του καμπάνια. Σταδιακά, ο Stacks νιώθει ότι είναι ο φύλακας άγγελος της, όμως η αισιόδοξη και γεμάτη αυτοπεποίθηση φύση της Annie θα του αποδείξει το αντίθετο.

ΣΕ ΘΕΣΗ ΒΟΛΗΣ (THE GUNMAN)

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/4: 20.30

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/4: 19.00 και 22.00

ΤΡΙΤΗ 28/4: 21.15

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 6 ευρώ

ΕΙΔΙΚH ΠΡΟΣΦΟΡA: ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 19.00 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ - ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ!

Σκηνοθεσία: Πιέρ Μορέλ

Πρωταγωνιστούν: Σον Πεν, Χαβιέ Μπαρδέμ

Κατηγορία: Δράσης

Διάρκεια: 115'

Επίσημος Τίτλος: THE GUNMAN

Ένας πρώην στρατιώτης των Ειδικών Δυνάμεων, που υποφέρει από μετατραυματικό στρες, προσπαθεί να ξαναβρεί τον έρωτα της ζωής του, αφού προηγουμένως ταξιδέψει από το Λονδίνο στη Βαρκελώνη, και διασχίσει την Ευρώπη για να καθαρίσει το όνομα του.