Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών  22/4/2015Κινητή αστυνομική μονάδα και στις Σέρρες

«Η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι αρμόδια για να επιλύει πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που διαρκούν εδώ και 40 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτης Γ. Πανούσης, τονίζοντας την ανάγκη να συμβάλουν όλοι στο εγχείρημα της συλλογικής αναδιάρθρωσης και αναβάθμισης του θεσμού της ΕΛ.ΑΣ και της συμφιλίωσής της με τους πολίτες...
 
Σε ανακοίνωσή του, ο Πανούσης παρουσιάζει τους στόχους και τις δράσεις του υπουργείου στα ζητήματα αντιεγκληματικής πολιτικής.
 
Όπως κάνει ο υπουργός τίθενται πιλοτικά σε λειτουργία τέσσερις κινητές αστυνομικές μονάδες,  στην Αρκαδία, την Εύβοια, τα Ιωάννινα και τις Σέρρες, οι οποίες θα παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες απομακρυσμένων περιοχών.
 
Παράλληλα έγινε δεκτή η πρόταση προς το Πάντειο Πανεπιστήμιο για Ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος Εγκληματολογίας και Αντεγκληματικής Πολιτικής, ενώ εστάλησαν ερωτήματα σε πρυτανικές αρχές για τα δικά τους μέτρα περιφρούρησης των Ιδρυμάτων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
 
Αναμένονται οι εισηγήσεις από τις τρεις Νομικές Σχολές (Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής) και από ειδικούς επιστήμονες, σχετικά με την αναγκαιότητα Ίδρυσης Δικαστικής Αστυνομίας (ν. 2145/93).
 
Επίσης, προωθείται αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που αφορά στην αστυνόμευση σε σχέση με την κακοποίηση των ζώων, καθώς και η επικαιροποίηση της συνεργασίας της ΕΛ.ΑΣ. με το «Χαμόγελο του Παιδιού».
 
Σύμφωνα ακόμη με τον κ. Πανούση καταβάλλονται προσπάθειες ανανέωσης του στόλου των οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και ενίσχυσης των Περιφερειακών Διευθύνσεων.
 
Γιορτή για την Ημέρα της Ευρώπης
   
Η Μακεδονική Ένωση Καθηγητών Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών οργανώνουν Γιορτή για την Ημέρα της Ευρώπης με σύνθημα αποδέχομαι την διαφορετικότητα, προωθώ την ενότητα.

   Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Απριλίου  10:30π.μ.-13:00μ.μ. στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών.
 
33ο  Αντάμωμα   Απανταχού  Τυρολοητών
    
Το 33ο  Αντάμωμα Απανταχού Τυρολοητών θα πραγματοποιηθεί απο 24 εως 26 Απριλίου με εορταστικές και πολιτιστικές  εκδηλώσεις στην   Τοπική  Κοινότητα  Ν. Τυρολόης,  σύμφωνα   με  το   ακόλουθο  πρόγραμμα:

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  
6:00 μ.μ.   Δέηση στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου.
                 Παραδοσιακοί  χοροί από  τμήματα  πολιτιστικών  Συλλόγων
                 στην κεντρική  πλατεία
             
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  
12:30 μ.μ.  Θέατρο σκιών «ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ» στην θεατρική αίθουσα
                  του Δημοτικού  σχολείου
 
7.00 μ.μ.   Παραδοσιακοί  χοροί από  τμήματα  πολιτιστικών  Συλλόγων
                 και παραδοσιακό γλέντι στην κεντρική πλατεία
                            
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
 ΠΡΩΙ :        ΘΕΙΑ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου.
                    Βράβευση αριστούχων μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και
                    εισακτέων σε σχολές, στην αίθουσα της εκκλησίας.
 
                   Παραδοσιακοί  χοροί  από  τμήματα  πολιτιστικών  Συλλόγων και  λαϊκό παραδοσιακό  γλέντι στην κεντρική πλατεία.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22/04/2015 - 10:05