Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Ξεκινούν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του Δημαρχείου, Κολυμβητηρίου και Γυμναστηρίου Σερρών «Με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, ξεκινούν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης των δημοτικών κτηρίων, Δημαρχείο – Κολυμβητήριο – Γυμναστήριο, προϋπολογισμού 585.000€, μέσω του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, το οποίο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ”». Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης  την Πέμπτη 16 Απριλίου 2015, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα σερραϊκά ΜΜΕ, παρουσία του Αντιδημάρχου Έργων και Καθημερινότητας κ. Ηλία Γκότση.

Το έργο, εξήγησε ο κ. Αγγελίδης, περιλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση τριών δημοτικών κτιρίων του Δήμου Σερρών μέσα από μία δέσμη δράσεων, όπως αντικατάσταση κουφωμάτων και παρεμβάσεις στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Οι παρεμβάσεις έχουν ως στόχο την ελάττωση του ενεργειακού αποτυπώματος των κτιρίων και συγκεκριμένα περιλαμβάνουν τα εξής:

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

•           αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων με νέα συρόμενα παράθυρα αλουμινίου .

•           απομάκρυνση των παλαιών ξύλινων ρολών και αντικατάστασή τους με νέα μεταλλικά

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

•           αντικατάσταση των τριών boilers

•           αντικατάσταση του δικτύου εναλλαγής θερμότητας με νέο δίκτυο

•           ανακατασκευή του δικτύου τροφοδοσίας των ντουζ και χρήση περιοριστών ροής στα ντουζ

•           σύστημα συνεχούς παρακολούθησης ενεργειακών δεδομένων όπως η θερμοκρασία και το ph του νερού της πισίνας, η θερμοκρασία των εναλλακτών, η ροή νερού στα ντουζ κλπ), για την δημιουργία βάσης δεδομένων και την διαμόρφωση κατάλληλων αναφορών ( reports).

Στα πλαίσια του προγράμματος, έχει ήδη τοποθετηθεί στο κολυμβητήριο, θερμομονωτικό κάλυμμα πισίνας, ώστε να διατηρείται η θερμοκρασία, κατά τις ώρες που το κολυμβητήριο δεν λειτουργεί.

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

•           αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων με νέα συρόμενα παράθυρα αλουμινίου .

•           Εγκατάσταση αυτοματισμών ρύθμισης κατά περιοχές του δικτύου θέρμανσης του γυμναστηρίου καθώς και νέο boiler για Ζεστό Νερό Χρήσης.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, υπενθύμισε επίσης, ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» κατατέθηκαν συνολικά 191 προτάσεις από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αξιολογήθηκαν θετικά οι 104, στις 9 Ιανουαρίου 2012, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Σερρών, ενώ οριστική ένταξη στο πρόγραμμα  «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» έγινε στις  27 Απριλίου 2012.

Η σύμβαση μεταξύ Δήμου Σερρών και αναδόχου Εταιρείας του έργου, υπογράφηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2015.Tα οφέλη που θα προκύψουν από την ολοκλήρωση του προγράμματος αφορούν την συνολική εξοικονόμηση ενέργειας 425.000 KWH  και την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 115 τόνους περίπου, σε ετήσια βάση.
Εμπορικός Σύλλογος Σερρών: Επιστολή στον Υπουργό Οικονομίας για τον φόρο στην τηλεοπτική διαφήμιση Περιφερειακών σταθμών
Προς τον Υπουργό Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Γεώργιο Σταθάκη με θέμα την εξαίρεση της Τοπικής –Περιφερειακής Τηλεοπτικής Διαφήμισης από την επιβολή φόρου 20%...

Κύριε Υπουργέ,Θα θέλαμε να αναφερθούμε στην επιβολή φόρου στην Τοπική –Περιφερειακή Τηλεοπτική διαφήμιση που πλήττει τις Τοπικές Επιχειρήσεις , μια και σε αυτές μετακινείται η επιβάρυνση, οι οποίες προβάλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στους Τοπικούς Τηλεοπτικούς Σταθμούς και είναι ένα ακόμη κόστος για αυτές που προστίθεται στα υπόλοιπα προβλήματα όπως η γειτνίαση με άλλα κράτη χαμηλού κόστους εργασίας και με μεγάλα αστικά κέντρα.Οι μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν την δυνατότητα προβολής στα Πανελλαδικά ΜΜΕ θα κυριαρχήσουν πλήρως. Αυτό θα επιφέρει κλείσιμο κι άλλων μικρών τοπικών επιχειρήσεων, ανεργία , απώλεια εσόδων στο κράτος και στα ασφαλιστικά ταμεία.Είμαστε υπέρ της στήριξης των Τοπικών- Περιφερειακών Τηλεοπτικών σταθμών τα οποία είναι και αυτά επιχειρήσεις του τόπου μας , στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες , την τοπική αγορά ,τους τοπικούς Πολιτιστικούς συλλόγους και  επαγγελματικούς φορείς και προβάλουν όλες τις δράσεις μας και τις ενέργειές μας.Ζητούμε από το Υπουργείο σας και από την Κυβέρνηση την στήριξη των Τοπικών –Περιφερειακών ΜΜΕ για τους παραπάνω λόγους καιΑπαιτούμε:·         Να εξαιρεθούν τα Τοπικά ΜΜΕ από το τέλος 20% το οποίο( εάν είναι δυνατόν) υπόκειται και σε ΦΠΑ.

·         Να εφαρμοστεί επιτέλους ο Νόμος για την διανομή της Κρατικής διαφήμισης και στα Τοπικά Περιφερειακά ΜΜΕ για να επιβιώσουν και αυτά.Με τιμήΓια το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                           Η Γ. Γραμματέας

Μπαλίτης Ιωάννης                      Μηλίγκα ΚυριακήΣτο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών Eastern European Moto Circuit Championship και Βουλγαρικό Πρωτάθλημα ΜοτοσυκλέταςΑδρεναλίνη και δύο σπουδαίες διοργανώσεις στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, καθώς το ερχόμενο τριήμερο (Παρασκευή και Σαββατοκύριακο) 17, 18 και 19 Απριλίου η Βαλκανική Ένωση Μοτοσυκλέτας και η Βουλγαρική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας διοργανώνουν το Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας Αν. Ευρώπης (Eastern European Moto Circuit Championship 2015) καιτοΠρωτάθλημαΜοτοσυκλέταςΒουλγαρίας (Bulgarian National Road Racing Championship)...Ειδικότερα, οι παραπάνω δύο φορείς συνεργάζονται κι έλαβαν την απόφαση παράλληλης διεξαγωγής των δύο πρώτων γύρων των δύο πρωταθλημάτων στη πίστα των Σερρών.Πρόκειται για σημαντικά αθλητικά γεγονότα, στα οποία θα λάβουν μέρος εκατόν είκοσι (120) αναβάτες μοτοσυκλετιστές, όχι μόνον από την Βουλγαρία, καθώς επίσης από τις Ελλάδα, Ρουμανία, Τουρκία, Σερβία και FYROM (στο Πρωτάθλημα Αν. Ευρώπης).Στη διοργάνωση θα αναμετρηθούν οι αναβάτες των κατηγοριών SP125, SSP 600, SBK 1000, FORMULA 600 και FORMULA 1000.Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της εθνικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας Βουλγαρίας κ. Ivo Tsvetanov, το διήμερο θα βρίσκονται στις Σέρρες ο πρόεδρός της Bogdan Nikolοv και τα μέλη της διοίκησής της.Έτσι, οι Σέρρες και το Αυτοκινητοδρόμιό της θα καταστούν ακόμη μία φορά κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αυτή τη φορά σε βαλκανικό επίπεδο.

Σιδηρόκαστρο : Πορεία διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο
Κυριακή 19/4 στη κεντρική πλατεία Σιδηρόκαστρου στις 11π.μ.Βρισκόμαστε στο 2015 και δυστυχώς αναγκαζόμαστε να διεκδικήσουμε το δεδομένο και το αυτονόητο! Ένα ασφαλές οδικό δίκτυο στον τόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Χωρίς υπερβολές η κατάσταση αυτή την στιγμή είναι χειρότερη από ποτέ.

Συγκεκριμένα ο αυτοκινητόδρομος 25 αποτελεί ένα τμήμα του Διευρωπαϊκού άξονα Ε79. Συνδέει την Θεσσαλονίκη με τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα. Το κομμάτι του δρόμου που συνδέει τις Σέρρες με το Σιδηρόκαστρο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και ενώ υπάρχουν δυο λωρίδες σε κάθε ρεύμα κυκλοφορίας μετά βίας πλέον χρησιμοποιείται η αριστερή καθώς η δεξιά βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης λόγω αφενός της καθημερινής διέλευσης οχημάτων με μεγάλο βάρος και αφετέρου της εγκατάλειψης από πλευράς πολιτείας του δρόμου.

Επιπρόσθετα το τμήμα του δρόμου Σιδηρόκαστρο - Αμπέλα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση με λακκούβες βάθους 3 έως και 10 εκατοστών με αποκορύφωμα βέβαια τον κόμβο του θανάτου που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης του Σιδηροκάστρου όπου οι προστατευτικές μπάρες καθημερινά αλλάζουν σχήμα λόγω των καθημερινών ατυχημάτων που λαμβάνουν χώρα. Τέλος το τμήμα του δρόμου Σιδηρόκαστρο - Πετρίτσι - Λιβαδιά για το οποίο έχει γίνει και αντίστοιχη κίνηση διαμαρτυρίας των κατοίκων της εκεί περιοχής θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Καλούμε τους πολίτες του Δήμου Σιντικής σε πορεία διαμαρτυρίας με αφετηρία την πλατεία Σιδηροκάστρου την Κυριακή 19/4 και ώρα 11 πμ. Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία θα σταματήσουν εδώ. Καθημερινά βιώνουμε υλικές ζημιές μα κυρίως κινδύνους τραυματισμών και θανατηφόρων ατυχημάτων. Και όλα αυτά στο διεθνές οδικό δίκτυο Ελλάδος - Βουλγαρίας.