Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου   15/4/2015


ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Β. ΣΥΓΚ/ΤΟΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ Β! ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

‘’ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ’’

Εκστρατεία έμπρακτης αλληλεγγύης οργανώνει για τους πρόσφυγες το Εργατικό κέντρο Β.Συγκ/τος Δωδεκανήσου από κοινού με τη Β!ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου και τον Σύλλογο γυναικών Κω μαζεύοντας ρούχα , κουβέρτες , τρόφιμα μαρκάς διάρκειας (μπισκότα,φρυγανιές,κονσέρβες ) είδη προσωπικής υγιεινής ,καλώντας τους εργαζόμενους του νησιού ,τα σωματεία και συλλόγους,όλους τους πολίτες, να στηρίξουν τη προσπάθεια .

‘’Αυτά που παρακολουθούμε να συμβαίνουν πότε στην αυλή του λιμεναρχείου ,πότε στην Αστυνομία τον τελευταίο χρόνο ιδιαιτέρως όμως τους τελευταίους μήνες δεν μπορεί να μας αφήνουν  ασυγκίνητους.’’τονίζει η διοίκηση του Εργατικού κέντρου δηλώνοντας αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και θεωρώντας απαράδεκτες και προκλητικές τις ανακοινώσεις τοπικών αρχών που τους θεωρούν «μιάσματα» για την εικόνα του τουρισμού και της ανάπτυξής του.

‘’ Άνθρωποι κυνηγημένοι , προσπαθούν να σώσουν τις ζωές τους και τις οικογένειές τους , αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Την πολιτισμένη Ευρώπη που όμως έχει φροντίσει με συνθήκες όπως του Δουβλίνου , να κρατάει εγκλωβισμένους αυτούς τους δύστυχους στην χώρα της πρώτης υποδοχής όπως η Ελλάδα.’’ επισημαίνει το Εργατικό κέντρο στηρίζοντας παράλληλα τα αιτήματά για επαρκή στελέχωση Αστυνομίας και Λιμενικής αρχής .

Ταυτόχρονα ζητά να καταργηθούν όλοι οι περιορισμοί που υπάρχουν από την Ε.Ε. για την μετακίνησή των προσφύγων στις χώρες που επιθυμούν ,να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που είναι η βασική αιτία της προσφυγιάς και μετανάστευσης και η εμπλοκή της Ελλάδας , όντας μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σε αυτούς .

‘’Η αντιμετώπισή της μετανάστευσης με αφορισμούς και ευρωπαϊκούς κατασταλτικούς μηχανισμούς (FRONTEX) για να μην χαλάσει η «βιτρίνα» του τρίτου τουριστικού προορισμού δεν επιδεικνύει πολιτισμό και ανάπτυξη ,αλλά βαθιά αντιδραστική, ξενοφοβική και αντιμεταναστευτική πολιτική κατεύθυνση.’’ υπογραμμίζει η διοίκηση του Εργατικού κέντρου.

Η συγκέντρωση αυτής της ανθρωπιστικής βοήθειας θα γίνεται στο Εργατικό Κέντρο έως την Παρασκευή 17 /4 από τις 9:00 πμ-14:00μ.μ.

ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ‘’ΚΑΠΤΑΙΝ ΗΛΙΑΣ’’

Προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι εργασίες παρέμβασης στο ξενοδοχείο’’ ‘’Κάπταιν Ηλίας’’ που θα φιλοξενήσει τους πρόσφυγες οι οποίοι καταφθάνουν συνεχώς στη Κω.

 Στο χώρο βρίσκονται από το πρωί συνεργεία καθαριότητας και απολύμανσης ενώ χθες αλληλέγγυοι και στρατιώτες διαμόρφωσαν τον αύλειο χώρο του ξενοδοχείου καθαρίζοντας τα δένδρα και το πράσινο.

Χθες διευθετήθηκε και η διαδικασία ηλεκτροδότησης και υδροδότησης και πιθανότατα μέχρι τη Παρασκευή ο χώρος θα είναι έτοιμος να δεχθεί τους πρόσφυγες που συνεχίζουν να κατακλύζουν τον εξωτερικό χώρο της Αστυνομίας και το αίθριο.

Σήμερα έφθασαν στο νησί 100 άτομα ,έξω από την Αστυνομία είναι 480 και στο Λιμάνι στις σκηνές περίπου 70 .Χθες πήραν βεβαιώσεις 75 πρόσφυγες και αναχώρησαν με το πλοίο ενώ σήμερα θα φύγουν 80 σύμφωνα με δηλώσεις υπευθύνων της Ασφάλειας στην ΕΡΑ Ρόδου.

Πολλοί ξενοδόχοι ειδοποιούν προκειμένου να παραχωρήσουν ιματισμό και κρεβάτια ενώ συγκινητική είναι η προσφορά απλών ανθρώπων στις οικογένειες των προσφύγων.

Η μόνη που παραμένει ασυγκίνητη στο δράμα των προσφύγων είναι η δημοτική αρχή που επιμένει στην άρνηση ενός χώρου προσωρινής φιλοξενίας ψελλίζοντας ‘’ότι ούτε υποδομές υπάρχουν ούτε μπορούν να δημιουργηθούν και η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να αναλαμβάνει βάρη και ευθύνες που δεν της αναλογούν και μάλιστα χωρίς να έχει τους αναγκαίους πόρους.’’

‘’ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩ ΟΡΘΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ’’

Ως ορθή απόφαση χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Κω αυτή της  μεταφοράς των νεοεισελθέντων από τα νησιά σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα και το διαχωρισμό τους εκεί σε πρόσφυγες και σε μετανάστες, που αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό.

‘’Η κυβέρνηση ‘’αναφέρει οκ. Κυρίτσης σε δήλωση του ‘’αντιλήφθηκε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων ή παράνομων μεταναστών στα νησιά και ιδιαίτερα σε νησιά που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς.

Γιατί ούτε υποδομές υπάρχουν ούτε μπορούν να δημιουργηθούν και η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να αναλαμβάνει βάρη και ευθύνες που δεν της αναλογούν και μάλιστα χωρίς να έχει τους αναγκαίους πόρους.’’

Στη θετική κατεύθυνση εκτιμά ότι κινείται και η απόφαση για την διεκδίκηση ενός νέου πλαισίου, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τον αναλογικό καταμερισμό των προσφύγων στις ευρωπαϊκές χώρες.’’ Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της όλο αυτό το βάρος.” Τονίζει ο κ. Κυρίτσης.

ΜΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΩ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΩ

‘’Με γραμμή Κυρίτση η Πρόεδρος του ΔΗΡΑΣ εκβιάζει ευθέως τους επί 4 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους ‘’αναφέρει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Κω ‘’ΟΡΑΜΑ’’.

Προσάπτει στη δημοτική αρχή και στη πρόεδρο της επιχείρησης Βάσω Παντελίκιζη ‘’απίστευτη κυνικότητα ‘’ με αφορμή το χθεσινό εξώδικο που έστειλε στους εργαζόμενους του μέσου.

 ‘’Αντί της βοήθειας που υποσχέθηκε στη κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΔΗΡΑΣ για επίλυση των προβλημάτων δια του δικηγόρου της, ο οποίος φαίνεται να έχει πάρει εργολαβία τις επιχειρήσεις του Δήμου, η κα Παντελίκιζη χωρίς ντροπή, χωρίς
αιδώ επιχειρεί να εκφοβίσει και να εκβιάσει την ίδια τη δημοσιογραφία και το δικαίωμα των εργαζομένων να προστατέψουν τα δικαιώματά τους.’’ υπογραμμίζει η δημοτική παράταξη  καταγγέλλοντας παράλληλα την ‘’μονομερή, αήθη και ανυπόστατη επιχειρούμενη καθαίρεση του κ. Τσατσαρώνη από τη θέση του Διευθυντή’’ και ‘’την άσκηση πολιτικής και ψυχολογικής πίεσης στους εργαζόμενους και την επιχειρούμενη υποβάθμιση τους από δημοσιογράφους και τεχνικούς σε πωλητές διαφημίσεων.(νέο μοντέλο διοίκησης!) ‘’

‘’Ο ΔΗΡΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ‘’

Διερωτάται ταυτόχρονα η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας αν η κα Παντελίκιζη στη δική της επιχείρηση οι εργαζόμενοι δουλεύουν Σαββατοκύριακα, αργίες, υπερωρίες χωρίς να αμείβονται;

‘’Ή μήπως ‘’αναρωτιέται ‘’ο ΔΗΡΑΣ κοστίζει πολλά στο Δήμο λόγω της βιομηχανίας των απευθείας αναθέσεων σε ημέτερους μεταξύ αυτών και η επιχείρηση του συζύγου της κας Προέδρου;;; ‘’

Το’’ ΟΡΑΜΑ’’ καταγγέλλει  τη διγλωσσία, την κοροϊδία, το ροκάνισμα του χρόνου, τα ψέματα (θυμίζουν τα περί μεταφοράς του μέσου στο κτίριο της πρώην Αλεξάντερ Φάσιον, τα περί αναβάθμισης του μέσου )

Καταγγέλλει  το οργανωμένο σχέδιο μιας καταστροφικά αδίστακτης δημοτικής αρχής που μετά τον ΕΦΤ και την επικείμενη απόλυση του μοναδικού εργαζομένου επιχειρεί το κλείσιμο του ΔΗΡΑΣ αντιμετωπίζοντας την απώλεια εργασίας 15 ανθρώπων ως...παράπλευρη και αναγκαία απώλεια!!! Και απαιτεί από την κα πρόεδρο να κοινοποιήσει όλες τις επιστολές της προκειμένου να αποσαφηνιστεί ο ρόλος και οι πραγματικές της προθέσεις καθώς και από ποιόν παίρνει εντολές. γιατί  ‘’εάν δεν το πράξει η ίδια δεσμευόμαστε εκ του θεσμικού μας ρόλου να το πράξουμε εμείς.’’ επισημαίνει και ζητά από την κα Παντελίκιζη να ενημερώσει τη παράταξη του ΟΡΑΜΑΤΟΣ σε ποιες ενέργειες προέβη και σε ποιες ημερομηνίας προκειμένου να εξομαλύνει την κατάσταση.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15/04/2015 - 12:18