Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Κάλεσμα για πανσερραϊκο συλλαλητήριο από τους αιρετούς της Π.Κ.Μ και από τους δημάρχους του Ν.Σερρών
 
Κάλεσμα για ένα πανσερραϊκο συλλαλητήριο για σήμερα  Τετάρτη στην πόλη των Σερρών απηύθυναν οι αιρετοί της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και οι δήμαρχοι του Νομού Σερρών. Οι αιρετοί προχώρησαν στην απόφαση αυτή για να ασκήσουν πίεση προς την Κυβέρνηση έτσι ώστε να δοθούν κονδύλια για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Νομού αλλά και αποζημιώσεις για τους πληγέντες αγρότες που οι περιουσίες τους καταστράφηκαν από τις πλημμύρες.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε πως τα αποτελέσματα από τις δύο συναντήσεις που είχαν γίνει στις 31 Μαρτίου με τους Αναπληρωτές Υπουργούς Βαγγέλη Αποστόλου και Χρήστο Σπίρτζη για τις πλημμύρες δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Μάλιστα, οι δήμαρχοι κάλεσαν όλους τους Σερραίους, πληγέντες και μη, να δώσουν το παρόν την Τετάρτη στην Πλατεία Ελευθερίας για να ακουστεί η φωνή τους...
 πηγή: epiloges.tv/

Στις Σέρρες  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
 
Στην πατριαρχική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη, που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικήτα του Νέου Σερρών, την Κυριακή 19 Απριλίου, ημέρα μνήμης του αγίου Νεο­μάρτυρα Νικήτα, θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας.
 
Μετά το πέρας της πατριαρχικής Λειτουργίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους αρχιερείς, ενώ θα αποχωρήσει από τις Σέρρες, νωρίς το απόγευμα.
 
Ο Διοικητής του ΟΑΕΕ στις Σέρρες

Σήμερα Τετάρτη  και ώρα 09:30πμ το γραφείο του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών θα επισκεφθεί ο νέος Διοικητής του ΟΑΕΕ κ. Πετρόπουλος Αναστάσιος.
Στη συνάντηση η Διοίκηση θα μεταφέρει την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των οφειλετών του ΟΑΕΕ , η οποία είναι πάγια με την θέση της ΕΣΕΕ και άλλων συνδικαλιστικών φορέων.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών καλεί  όλους τους  Σερραίους εμπόρους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την εισφορά προς τον ΟΑΕΕ να παραβρεθούν στην συνάντηση και να καταθέσουν τις απόψεις τους και να καταλάβει επιτέλους η νέα Διοίκηση του ΟΑΕΕ το μεγάλο πρόβλημα .
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο των αγροτών.
 

Χ. Λώτης: «Νταχάου το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών»
 
«Νταχάου» χαρακτήρισε το νοσηλευτικό ίδρυμα των Σερρών, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Χάρης Λώτης...
 
Οι ελλείψεις τόσο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό δεν έχουν τέλος, με το Χάρη Λώτη να τονίζει ότι η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο.
 
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών κάλεσε τη διοίκηση του γενικού νοσοκομείου των Σερρών να πάρει θέση για τα συγκεκριμένα προβλήματα.
 
Ο κύριος Λώτης επιπλέον καταγγέλλει και τις αποσπάσεις των γιατρών σε γειτονικά νοσηλευτικά ιδρύματα, με αποτέλεσμα να σημειώνονται σοβαρές ελλείψεις.