Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου  14/4/2015
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ
 
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ
 
 
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
 
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΛΥΜΑ ΣΤΗ ΚΩ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ
 
Με παρέμβαση εθελοντών, αλληλέγγυων και στρατιωτών που διαμορφώνουν το περιβάλλοντα κήπο συνεχίζεται σε εντατικούς ρυθμούς και σήμερα η επιχείρηση καθαριότητας στο πρώην ξενοδοχείο Κάπτεν Ηλίας στη Λάμπη , απόντος του δήμου Κω.

Ο δήμαρχος Γιώργος Κυρίτσης δε προσφέρθηκε ούτε και με συμβολική συνδρομή εργαζομένων να συμμετέχει στην διαδικασία ετοιμασίας και παράδοσης του χώρου για τη προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων, εμμένοντας στη διαφωνία του για  την εξεύρεση κατάλληλου χώρου.
 
Με προσφορά ιματισμού και κρεβατιών συμμετέχουν συμπατριώτες μας ξενοδόχοι ενώ την όλη προσπάθεια στηρίζει και το δίκτυο αλληλεγγύης Λέρου.

Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο κατάλυμα ,το οποίο βρέθηκε μετά από παρέμβαση του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερού, μπορεί να να φιλοξενήσει μέχρι και 200 ανθρώπους.
 
Σήμερα εντωμεταξύ αναμένεται να διευθετηθεί η  ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ και η υδροδότηση του κτηρίου από το Δήμο ενώ συνεχίζεται η εισροή προσφύγων από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Μαζί με τις σημερινές αφίξεις αυτή τη στιγμή στις σκηνές στο Λιμάνι φιλοξενούνται 80 μετανάστες ενώ στο αίθριο και στο εξωτερικό χώρο  της Αστυνομίας 260 περίπου με δυνατότητα απόδοσης σήμερα βεβαίωσης και αναχώρησης 60 ατόμων καταδεικνύοντας την ανάγκη να επισπευτεί  η παράδοση του καταλύματος καθώς καθημερινές θα είναι οι αφίξεις  προσφύγων  στη περιοχή το επόμενο διάστημα λόγω βελτίωσης και των καιρικών συνθηκών.
 
ΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ‘’ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ’’

Έκτακτο σχέδιο για τη διαχείριση του μεγάλου ρεύματος προσφύγων το οποίο δέχεται η χώρα μας, και αναμένεται να ενταθεί ακόμα περισσότερο, εκπονεί η κυβέρνηση  σύμφωνα με δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου που επισκέφθηκε τη Μ. Παρασκευή τη Κω.

Επεσήμανε ότι η χώρα αποτελεί σημείο εισόδου για τα προσφυγικά ρεύματα, οι υπάρχουσες υποδομές είναι ανύπαρκτες, η κυβέρνηση Σαμαρά δεν υλοποίησε απολύτως τίποτα και άφησε αναξιοποίητα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν και γνώριζε (μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ) ότι θα υπάρξουν έκτακτες καταστάσεις .

Η κ. Χριστοδουλοπούλου  τόνισε ότι αν δήμαρχοι και Περιφερειάρχες δε παραχωρήσουν χώρους θα αξιοποιηθούν τα εγκαταλειμμένα στρατόπεδα προκειμένου να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες.

Η αντιμετώπιση του προσφυγικού ρεύματος, εξήγησε , απαιτεί ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών μηχανισμών, στους οποίους η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί, ενώ έχει ζητηθεί, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, να υπάρξει μετεγκατάσταση προσφύγων από τη Συρία σε άλλες χώρες καθώς το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά οικουμενικό.
 
ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο 22ΧΡΟΝΟΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ

 Μιάμιση σελίδα επιστολή στην οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους έβαλε τέλος στη ζωή του, παραμονή της Ανάστασης, άφησε πίσω του ο 22χρονος που βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του στην περιοχή της Ιαλυσού το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου.

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία της Ρόδου, μετά και τη νέα αυτοκτονία ενός 22χρονου ύστερα από το χαμό της φίλης του.

Ο 22χρονος που υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία σε μονάδα της Ρόδου σύμφωνα με την εφημερίδα ‘’Ροδιακή’’ δεν άντεξε το χαμό της φίλης του, η οποία αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου στο σπίτι της στη Ρόδο, και για τον λόγο αυτό τερμάτισε και ο ίδιος τη ζωή του.

"Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτήν, ζητώ συγνώμη από την οικογένεια και τους φίλους μου" αναφέρεται στην επιστολή, που έγραψε πριν προχωρήσει  στο απονενοημένο διάβημα.
 
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Τη στήριξη και συμπαράσταση του στη κοινοποίηση των προβλημάτων των σπουδαστών των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου και Ρόδου προς τη νεοσύστατη κυβέρνηση εκφράζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικού προσωπικού με απόφαση έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ.

Ο Σύλλογος χαιρετίζει την πράξη του Συλλόγου Σπουδαστών ΑΣΤΕΚ και πιστεύει στην εξέλιξη της, που θα συμβάλει στην αναβάθμιση και ανωτατοποίηση των ΑΣΤΕ, την ουσιαστική και παραγωγική για την Ελληνική Κοινωνία, Τριτοβάθμια Τουριστική Εκπαίδευση σε διεθνή εκπαιδευτικά πρότυπα.

Υπενθυμίζει πως με επιστολή του στις 11 Φεβρουαρίου 2015 κάλεσαν σε συνάντηση εργασίας τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Σταθάκη Γεώργιο και την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού Κουντουρά Έλενα με σκοπό να τους ενημερώσουν για την τρέχουσα κατάσταση στις ΑΣΤΕ και να θέσουμε υπ’ όψη τους τα σοβαρά προβλήματα, τα οποία απασχολούν το σύνολο του διδακτικού προσωπικού των Σχολών.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό μεταξύ άλλων ζητά αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις Σχολές ,στελέχωση του συνόλου των βαθμίδων Καθηγητών και στις δυο Σχολές. επισημαίνοντας παράλληλα τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που υπάρχουν στις ΑΣΤΕ όπως:
* έλλειψη για δεύτερη συνεχή χρονιά εκπαιδευτικών βιβλίων.
 *αδυναμία συμμετοχής των αποφοίτων σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών.
* απενεργοποίηση λειτουργίας της πλειοψηφίας των εργαστηρίων του προγράμματος
σπουδών της ΑΣΤΕΡ.
*κλείσιμο των φοιτητικών εστιών.
* διαφοροποίηση των αμοιβών του Ε.Π. από τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικού προσωπικού των Ανωτέρων Σχολών Αγίου Νικολάου και Ρόδου αναφέρεται και στην απαξίωση των προτάσεων τους από τη προηγούμενη κυβέρνηση για λόγους που όπως σημειώνουν σίγουρα ‘’δεν εξυπηρετούν την ωφέλεια των Σχολών. ‘’
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14/04/2015 - 14:09