Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών  19/3/2015Εμπορικός Σύλλογος Σερρών : Ανάστατη η αγορά για την λειτουργία της αγοράς την Κυριακή των Βαΐων
 
Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομίας με την οποία ζητά να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με την λειτουργία της αγοράς την Κυριακή των Βαΐων , καθώς η υπάρχει μεγάλη αναστάτωση , απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή :

Προς τον Υπουργό
Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού
Κ. Γεώργιο Σταθάκη
 
Κύριε Υπουργέ,
Σε 17 ημέρες είναι η Κυριακή των Βαΐων ( 5/4/2015) όπου σύμφωνα με τον Νόμο 4177/2013 τα εμπορικά καταστήματα λειτουργούν κανονικά.
Λαμβάνοντας υπόψη τις προεκλογικές σας εξαγγελίες, όπως επίσης και τις εξαγγελίες την ημέρα που αναλάβατε το Υπουργείο Ανάπτυξης , δηλώσατε ότι θα καταργηθούν οι 7 Κυριακές και θα επανέλθουν οι 2 Κυριακές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μέτρο το οποίο είναι πάγιο αίτημα των Εμπορικών Συλλόγων της Χώρας ,της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.
Με ικανοποίηση όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς δεχτήκαμε τις εξαγγελίες σας για την τροποποίηση του Νόμου 4177/2013 που αφορά στις 7 Κυριακές.
Έως τώρα διαπιστώνουμε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι, με αποτέλεσμα να επικρατεί σύγχυση στην αγορά των Σερρών τουλάχιστον, με τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας  να δηλώνουν ότι θα λειτουργήσουν κανονικά.
Επίσης Εμπορικοί Σύλλογοι γειτονικών πόλεων έχουν  πράξει το ίδιο και η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών καλείται σήμερα να αποφασίσει τι θα προτείνει στους Σερραίους εμπόρους.
Όπως καταλαβαίνεται αυτό δημιουργεί μια ακόμη αναστάτωση καθώς θα πρέπει οι συνάδελφοι που θα επιλέξουν να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους να προχωρήσουν σε μια σειρά ενεργειών ( μισθοδοσία, τροποποίηση ωραρίου υπαλλήλων κτλ).
Ζητούμε την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου σας στο τι ακριβώς θα ισχύσει την Κυριακή των Βαΐων ( 5/4/2015) εάν προτίθεσθε να προβείτε στην άμεση τροποποίηση του Νόμου 4177/2013 όπως έχετε ήδη εξαγγείλει ώστε να σταματήσει αυτή η αναστάτωση και η σύγχυση στις τοπικές αγορές.
Εν αναμονή των απαντήσεων σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
 
Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                               Η Γ. Γραμματέας
Μπαλίτης Ιωάννης                      Μηλίγκα Κυριακή
 
 
Έρχεται στις Σέρρες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος

Περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης...

Ο κ. Τσιρώνης αναμένεται, αύριο Πέμπτη 19 Μαρτίου, το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Την Παρασκευή το πρωί θα πραγματοποιήσει αυτοψία στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος χώρος, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στις Σέρρες, όπου θα έχει επαφές με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, θα αναχωρήσει για την Καβάλα, όπου αναμένεται να έχει συναντήσεις για το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑP.
 
Διατροφικό Επίδομα Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων
 
Η Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ενημερώνει τους δικαιούχους του Διατροφικού Επιδόματος Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων ότι το Διατροφικό Επίδομα, περιόδου ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015, θα καταβληθεί την Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015.

Εκδήλωση για την ποίηση απο τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Σερρών και το Μουσικό Σχολείο

Το Μουσικό Σχολείο Σερρών και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών την Δευτέρα 23 Μαρτίου και ώρα 7:00 μ.μ. διοργανώνουν εκδήλωση- αφιέρωμα  στην ποίηση και τους δημιουργούς της.

Ένδεκα ποιητές και ποιήτριες ( Αδαλόγλου Κ., Αρχιμανδρίτου Μ.,Καρατζόγλου Γ., Καρδάτου Μ., Καριζώνη Κ., Κορνέτη Ε., Κουτσουμπέλη Χ., Λουκίδου Α., Μαυρίδης Π., Μπακονίκα Α., Σαμαρά Ζ.) της Εταιρείας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης θα διαβάσουν ποιήματά τους, θα τοποθετηθούν πάνω στο ερώτημα «Ποιος  είναι ρόλος της ποίησης σε δίσεκτους καιρούς» και θα συνομιλήσουν με το κοινό. Επίσης, την όλη εκδήλωση θα πλαισιώσουν καθηγητές του Μουσικού Σχολείου, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν γνωστά μουσικά έργα καθώς και μελοποιημένη ποίηση.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Σερρών.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19/03/2015 - 13:01