Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών  17/3/2015


Λιγότεροι Ρώσοι τουρίστες αναμένονται φέτος στη Βόρεια Ελλάδα

Λιγότεροι τουρίστες από τη Ρωσία, σε σύγκριση με πέρυσι, αναμένονται φέτος στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα τους, σύμφωνα με τον πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπόφ.

"Ο αριθμός θα είναι μικρότερος, λόγω της ισοτιμίας ανάμεσα στο ρούβλι και στο ευρώ, αλλά θα είναι αρκετοί οι Ρώσοι τουρίστες.

Έχουν συνηθίσει να έρχονται και να περνάνε καλά, ενώ υπάρχει και ο προσκυνηματικός τουρισμός, καθώς ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε τα χίλια χρόνια του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιον Όρος" είπε ο πρόξενος, μετά τη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Σχετικά με τις εξαγωγές φρούτων από τη Βόρεια Ελλάδα στη Ρωσία σημείωσε πως δεν μπορεί να υπάρξει εξαίρεση από το εμπάργκο, αλλά συζητείται να δοθεί η δυνατότητα εξαγωγής πρώτων υλών από τους Έλληνες παραγωγούς για να γίνει η μεταποίηση των προϊόντων στη Ρωσία.

Η κ. Κόλλια-Τσαρουχά τόνισε ότι συζήτησαν για τους τρόπους, με τους οποίους θα μπορέσουν να έρθουν πιο κοντά οι λαοί της Ελλάδας και της Ρωσίας και είπε ότι "σημαντικό όπλο" προς αυτή την κατεύθυνση είναι η Ορθοδοξία.

Νωρίτερα, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης είχε συνάντηση με τον επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, πρέσβη Θεοχάρη Λαλάκο.

Τις Σέρρες θα επισκεφθεί η Ελένη Γερασιμίδου

Η Ελένη Γερασιμίδου, Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. στη Β’ Θεσσαλονίκης, θα επισκεφθεί αύριο, Τρίτη 17.03.2015 την Π.Ε. Σερρών:
Στις 5.00 μ.μ., θα περιοδεύσει, μαζί με αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε., στις πληγείσες, από τις πρόσφατες πλημμύρες, περιοχές του Δήμου Εμμανουήλ Παπά.

Στις 7.30 μ.μ., θα παραβρεθεί και θα χαιρετίσει, σε σύσκεψη γυναικών που οργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Σερρών στην πόλη των Σερρών.

Η Ριζοσπαστική  Αριστερή  Ενότητα Π. Ε. Σερρών για τις πλημμύρες : Μόνο οι συσκέψεις έμειναν απο την αντιπλημμυρική προστασία        
       
Η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα (ΡΑΕ) Σερρών, ύστερα από επιτόπια επίσκεψη κλιμακίου της σε πλημμυρισμένες αγροτικές εκτάσεις του νομού μας και επαφές που είχε με αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, θεωρεί ότι:

• Καταδείχτηκε, για μια ακόμη φορά, πως οι πλημμύρες αυτές προέκυψαν ως αποτέλεσμα χρόνιας αδρανοποίησης-υποστελέχωσης των αρμόδιων δημόσιων υπηρεσιών (κρατικών και περιφερειακών). Φάνηκε, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι οι αλλεπάλληλες συσκέψεις που λάμβαναν χώρα κάθε φορά που προέκυπταν παρόμοια προβλήματα (είτε σε τοπικό επίπεδο είτε κεντρικά), ήταν «για τα μάτια του κόσμου».

•  Η άσχημη αυτή κατάσταση επιδεινώθηκε στο έπακρο τα τελευταία μνημονιακά χρόνια (περικοπές κονδυλίων) καθώς και με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», όταν σημαντικές λειτουργίες του κεντρικού κράτους μεταβιβάστηκαν στην τοπική αυτοδιοίκηση (περιφέρεια – δήμους), χωρίς πρόβλεψη για ανάπτυξη αντίστοιχων υποδομών και την απαραίτητη προς τούτο χρηματοδότηση.

•  Ως αποτέλεσμα των παραπάνω προκύπτει ότι η έκταση και η σοβαρότητα του προβλήματος είναι τέτοια που απαιτείται άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση του κεντρικού κράτους (επίπεδο κυβέρνησης – υπουργείων).

Η ΡΑΕ κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να υπάρξουν, το ταχύτερο δυνατό, τεκμηριωμένες τεχνικές εκθέσεις-προτάσεις προς τα αρμόδια υπουργεία για την αντιμετώπιση της κατάστασης, εξασφαλίζοντας και τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17/03/2015 - 07:10