Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών  11/3/2015


Στις Σέρρες ο Οικουμενικός Πατριάρχης . Το πρόγραμμα του

Τις Σέρρες θα επισκεφτεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, απο 17 έως 21 Απριλίου. Στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία των Σερρών θα γίνει η υποδοχή του Πατριάρχη. Την Δευτέρα 20 Απριλίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του ιδρύματος φιλοξενίας ηλικιωμένων στην Τερπνή Νιγρίτας.

Σέρρες: 95 γυναίκες πέρασαν την πόρτα του Κέντρου Υποστήριξης Θυμάτων Βίας
 
Eνενήντα πέντε  γυναίκες πέρασαν την πόρτα του κέντρου που στήθηκε με σκοπό την βοήθεια των γυναικών,  95 γυναίκες μπόρεσαν να βρουν μία λύση στο πρόβλημα αυτό που ταλανίζει την κοινωνία μας...
 
Πίσω από κλειστές πόρτες, κλειστά παράθυρα, κλειστές καρδιές που χάνουν το νόημα της ζωής τους κάθε μέρα. Στο κέντρο όπως μιλήσαμε με τις υπεύθυνες του προγράμματος έρχονται και άλλες γυναίκες με διαφορετικά περιστατικά και προσπαθούν να βρουν λύσεις για τα δικά τους προβλήματα. Το προσωπικό του σπιτιού προσπαθεί να απαλύνει πληγές. Καθ όλη την διάρκεια του έτους το προσωπικό του συμβουλευτικού, του έργου με διάφορες ενέργειες προσπαθεί να τονίσει την παρουσία και να προτρέψει όσες γυναίκες έχουν ανάγκη να περάσουν από το κατώφλι τους.
 
Στις 8 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε Street Work με διανομή έντυπου υλικού και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την έμφυλη βία, σε δρόμους στις Σέρρες από τα Στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας.

Διημερίδα απο το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Σερρών

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Σερρών διοργανώνει διημερίδα με θέμα " Το πρόγραμμα κατ'  Οίκον Νοσηλείας και Ψυχιατρικής Φροντίδας " , την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Φίλιππος Ξενία. Η διημερίδα θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ.

Ο Δημήτρης Καραγιάννης την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι.

Το 3ο Γυμνάσιο Σερρών σας προσκαλεί την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, στις 11,30 π.μ. στην εκδήλωση με τίτλο: «ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Ευαγόρας Παλληκαρίδης», του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας - Σέρρες.

Ο κ. Καραγιάννης Δημήτρης, Παιδοψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής, Δ/ντής Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής, συνομιλεί με μαθητές, γονείς και καθηγητές για θέματα που υπονομεύουν, ανανεώνουν, στηρίζουν τις σχέσεις τους και καθορίζουν την ποιότητά τους.

Ημερίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στο Επιμελητήριο Σερρών
 
Με θέμα: «Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τη Χορήγηση Πιστοποιητικών, Αντιγράφων και Αποσπασμάτων Πράξεων και Στοιχείων που εμφανίζονται στο ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (Γ.Ε.ΜΗ.)» ΣΑΒΒΑΤΟ 14 Μαρτίου 2015 και ώρα 10:00 το πρωί...
 
Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (K.E.E.E.) και το Επιμελητήριο Σερρών

έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην Ημερίδα παρουσίασης της νέας διαδικασίας Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων για τη Χορήγηση Πιστοποιητικών, Αντιγράφων και Αποσπασμάτων Πράξεων και Στοιχείων που εμφανίζονται στο ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (Γ.Ε.ΜΗ.), η οποία ξεκίνησε την 1η Μαρτίου 2015 κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της Υπουργικής Απόφασης Κ2- 4946/15.10.2014, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.businessportal.gr. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 και ώρα 10:00 το πρωί στην αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης», 3ος όροφος του επιμελητηριακού μεγάρου, με Εισηγητές:

--    Τον κο Βασίλειο Αποστολόπουλο, Διευθυντή της Κ.Ε.Ε.Ε.
--   Την κα Αναστασία Ξαρχά, Προϊσταμένη της ΚΥ Γ.Ε.ΜΗ. & Ειδική Επιστήμονα Πληροφορικής - Software της Κ.Ε.Ε.Ε.
--    Τον κο Γεώργιο Γεωργακόπουλο, Συντονιστή της ΚΥ Γ.Ε.ΜΗ. της Κ.Ε.Ε.Ε.
--   Την κα Βασιλική Αδαμίδου, Αρμόδια Υπάλληλο για τις Ανώνυμες Εταιρείες της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Τουρισμού της Π.Ε. Σερρών.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11/03/2015 - 09:35