Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Συνελήφθη 45χρονος με 3000 πακέτα λαθραία τσιγάρα
Περισσότερα από 3.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα κατείχε 45χρονος ο οποίος συνελήφθη στην εθνική οδό Αμφίπολης - Δράμας, ενώ είχε απασχολήσει και, κατά το παρελθόν, τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνες, κατά τη διάρκεια των οποίων, εντόπισαν μέσα στο αυτοκίνητο του δράστη 3.150 πακέτα τσιγάρα, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας και την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.
Πλημμύρισαν εκατοντάδες αγροτικές εκτάσεις

Σε απέραντες λίμνες έχουν μετατραπεί εκατοντάδες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, στις αγροτικές περιοχές του Θολού και Μύρκινου του δήμου Νέας Ζίχνης και Πεθελινού του δήμου Εμμανουήλ Παππά, από τα ορμητικά νερά του ποταμού Στρυμόνα που «φούσκωσε» μετά τη συνεχή βροχόπτωση στο νομό Σερρών, αλλά και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζει η γείτονα χώρα, η Βουλγαρία...
Συνελήφθησαν οι δράστες των επεισοδίων που έγιναν κοντά στο σύνδεσμο του ΠΑΟΚ

Ως γνωστόν, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ένας 33χρονος οπαδός του Άρη, ενώ ένας ακόμη βρίσκεται εκτός κινδύνου, αλλά με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, το περιστατικό συνέβη στις 4 τα ξημερώματα, 7 του μήνα, όταν 33χρονος αστυνομικός και 34χρονος φίλος του επέστρεφαν από διασκέδαση σε εμφανή κατάσταση μέθης.

Πλησίον του συνδέσμου του ΠΑΟΚ δέχθηκαν επιθεση από τέσσερα άτομα και ο 33χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, του έγινε επέμβαση και βρίσκεται σε καταστολή, ενώ ο 34χρονος έχει κάταγμα στο χέρι και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Συνελήφθησαν και οι τέσσερις δράστες 21 (οι δύο), 22 και 25 ετών. Πάντως, σύμφωνα με την έρευνα δεν έχει προκύψει πως πρόκειται για οπαδικό καυγά και η Αστυνομία αποδίδει την συμπλοκή, κυρίως, στο γεγονός ότι οι δύο από τους εμπλεκόμενους ήταν σε κατάσταση μέθης.

Προηγήθηκε λογομαχία και στη συνέχεια ο 33χρονος αστυνομικός και ο 34χρονος χτυπήθηκαν με γροθιές και με ξύλινο αντικείμενο. Σύμφωνα, τέλος, με πληροφορίες τα δύο θύματα σε κατάσταση μέθης φώναζαν υβριστικά συνθήματα σε βάρος του ΠΑΟΚ.
Συνελήφθησαν δύο άτομα  για συνολικά χρέη άνω του εκατομμυρίου προς το Δημόσιο

Ειδικοί αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων για οφειλές στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα τη σύλληψη 2 ατόμων στις Σέρρες. Αναλυτικά, πρόκειται για:

• 53χρονο, ομόρρυθμο μέλος και διαχειριστής εταιρείας για οφειλές που ανέρχονται στο ποσό των 861.471,93 ευρώ.

• 48χρονο, ομόρρυθμο μέλος και διαχειριστής δύο εταιρειών, για οφειλές που ανέρχονται στο ποσό των 262.612,34 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Αναβαθμίζεται το ιστορικό και εμπορικό κέντρο των Σερρών

«Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης και είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε τη σύμβαση με τον ανάδοχο».

Αυτά τόνισε ο αντιδήμαρχος έργων- υποδομών και καθημερινότητας   Ηλίας Γκότσης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή 6-3-2015, παρουσία του εκπροσώπου τύπου Νίκου Στεργίου και του ειδικού συνεργάτη για θέματα τύπου επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Γιώργου  Ξυλογιάννη.

            Ο κ. Γκότσης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της κυκλοφοριακής μελέτης καθώς και στα οφέλη που θα προκύψουν από την εφαρμογή της.

            Τόνισε ότι η κυκλοφοριακή μελέτη θα ολοκληρωθεί, εφόσον υπάρξει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως ορίζει ο νόμος.

            Η διευκόλυνση των πεζών, η εύκολη, γρήγορη και ομαλή κυκλοφορία των αυτοκινήτων καθώς και η τόνωση της εμπορικής κίνησης της πόλης είναι μερικά από τα οφέλη που θα προκύψουν.

            Υποστήριξε ότι όλες οι σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις διαθέτουν μεγάλο δίκτυο πεζοδρόμων στο ιστορικό και εμπορικό  τους κέντρο .

            Η εμπειρία έχει δείξει ότι η πεζοδρόμηση του κέντρου κάθε πόλης, αναβαθμίζει το επίπεδο ζωής των πολιτών, τονώνει την εμπορική κίνηση και γενικότερα ζωντανεύει την κοινωνική ζωή της πόλης.

Έχοντας σαν δεδομένο τα παραπάνω οφέλη, αναφέρθηκε στην πεζοδρόμηση του υπολοίπου τμήματος της οδού Μεραρχίας έως στο ύψος της οδού 29ης Ιουνίου.

Επίσης, τόνισε, ότι θα ξεκινήσει σύντομα η ανάπλαση της οδού Τσαλοπούλου, με διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, δεντροφυτεύσεις, υποδομή για υπόγειο φωτισμό κ.αΟ κ. Γκότσης αναφέρθηκε επίσης στην εξέλιξη του έργου των βιοκλιματικών αναπλάσεων, λέγοντας ότι συνεχίζονται με πολύ καλό ρυθμό και όταν ολοκληρωθούν, οι κάτοικοι της περιοχής που γίνονται τα έργα, θα απολαύσουν υψηλό επίπεδο διαβίωσης.Αναφερόμενος στους χώρους στάθμευσης που θα χαθούν με την ολοκλήρωση του έργου των βιοκλιματικών αναπλάσεων, τόνισε ότι,  θα δημιουργηθούν 200 θέσεις πίσω από το δημοτικό γήπεδο Σερρών,  θέσεις στους χώρους φορτοεκφόρτωσης, οι οποίες θα χρησιμοποιούνται από τους πολίτες κατά τις βραδυνές ώρες και τις ώρες εκτός ανεφοδιασμού της αγοράς.

            Με την ολοκλήρωση του έργου θα δοθούν κάρτες μόνιμης κατοικίας, στους κατοίκους που διαμένουν στην περιοχή, ώστε να κατοχυρώσουν θέσεις στάθμευσης.

            Επίσης θα δημιουργηθούν δημόσιες θέσεις ΑΜΕΑ  και  θα διατηρηθούν οι υπάρχουσες ιδιωτικές.

            Αν υπάρξει ανάγκη θα δημιουργηθούν και άλλες.

            Μπορούν επίσης οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους, στους ακάλυπτους χώρους των πολυκατοικιών, εφόσον το επιθυμούν.

            Να υπενθυμίσουμε ότι λειτουργεί το υπόγειο πάρκινγκ πίσω από το Διοικητήριο και μπορούν οι πολίτες που επισκέπτονται την πόλη να σταθμεύουν  εκεί τα αυτοκίνητα τους.
«Φον Δημητράκης» και  «Διάλογοι Γυναικών»

Τα τμήματα Θεατρικής Αγωγής του Κ.Δ.Β.Μ. Σερρών, με εμψυχώτρια τη θεατρολόγο Δόμνα Καβακίδου, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμά τους παρουσιάζουν στη Μικρή Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια»

•           το Θεατρικό Αναλόγιο της κωμωδίας «Φον Δημητράκης», του Δ. Ψαθά

•           τη  Σκηνική Σύνθεση κειμένων με τίτλο «Διάλογοι Γυναικών», της Αντωνίας Θεοχαρίδου, συγγραφέα-εκπαιδευτικού, την Τρίτη 10 Μαρτίου στα «Αστέρια».

Α΄ Μέρος : (18:00– 19:45)

Το τμήμα θεατρικής Αγωγής του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Σερρών θα ζωντανέψει την ιστορία του Δ. Ψαθά «Φον Δημητράκης». Πρόκειται για μια σπαρταριστή σάτιρα που γράφτηκε το 1946, μέσα στην περίοδο της κατοχής και πραγματεύεται ένα επίκαιρο θέμα : το πάθος για εξουσία. Ένας ψεύτης, αποτυχημένος πολιτευτής, γίνεται υπουργός της κατοχικής κυβέρνησης, γίνεται προδότης, γελοιοποιείται και προκαλεί πολλά προβλήματα στην οικογένεια του με την ακόλαστη επιθυμία του για εξουσία.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Ατσικιόγλου Αντώνης, Γεωργιάδου Κρυσταλία, Εγγλέζος Ιωάννης, Ελευθεριάδης Χρήστος, Θεοδότου Παναγιώτα, Καρακίτσιος Γεώργιος, Κατσάνη Νίκη, Μυλωνίδου Ιωάννα, Στεργιανίδου Στυλιανή, Τσιανόπουλος Βασίλειος, Χαζτηκύρου Ιωάννης, Νίκος Καρυπίδης.

Β΄ Μέρος : (20:00- 21:00)

Το τμήμα ενηλίκων θα παρουσιάσει μία σύνθεση κωμικών κειμένων με πρωταγωνίστρια την Σωσώ, μία γυναίκα που ισορροπεί επιδέξια ανάμεσα στο πριν και το τώρα, το συντηρητικό και το μοντέρνο, το συμβιβασμό και την ελευθερία, τη φυσική φθορά και την επιθυμία για ζωή. Συμμετέχουν: 

Στο κομμωτήριο:      Κεραμιτσή Κυριακή

                                    Παντοπούλου Μαριάννα

                                    Ευαγγελία  ΠηλίτσηΜασάζ:                       Θεανώ Σύνογλου-Βαφειάδου

Κατερίνα ΜαυροματίδουΗ μοδίστρα:               Κασσάνδρα Γρουτίδου

                                    Ευμορφία ΓκιουγκήΣκηνοθεσία – Σκηνικά:                    Δόμνα Καβακίδου

Σκηνικά αντικείμενα:                        ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών