Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών  3/3/2015


Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: «Στενή συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να προωθηθεί η λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών»

H Υφυπουργός Εσωτερικών και Δημοσιονομικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, συμμετείχε  στο 1ο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας που έγινε στο Grand Hotel της Θεσσαλονίκης...
 
Η Υφυπουργός στη διάρκεια του Συμβουλίου απηύθυνε χαιρετισμό προς τον Σύνδεσμο των Δήμων, στον οποίο διαβεβαίωσε ότι το Υφυπουργείο θα συνεργαστεί στενά με τους σχετικούς φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να προωθηθεί η λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών.
 
Όπως τόνισε η κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: «Τα ζητήματα που έχουν προκύψει από τον προβληματικό νόμο του 2006 θα πρέπει να ξεπεραστούν, και αυτό θα γίνει, καθώς είμαστε σε συνεργασία με την Αναπληρωτή Υπουργό Τουρισμού, κ. Κουντουρά.»
 
Κλείνοντας η Υφυπουργός δήλωσε: «Το να μένει ανεκμετάλλευτη μια τεράστια πηγή πλούτου για τις τοπικές κοινωνίες, ειδικά σε τέτοιους καιρούς που όλοι δοκιμαζόμαστε σκληρά, θα πρέπει να ανατραπεί».
 
Συνελήφθησαν 2 άτομα  για χρέη στο Δημόσιο, πάνω απο  1 εκατομμύριο  ευρώ

Συνελήφθησαν  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και του Αστυνομικού Τμήματος Ποροΐων, 68χρονη  για συνολικό ύψος οφειλής 472.320,27 ευρώ και 63χρονος  για οφειλές στο Δημόσιο που ανέρχονται στο ποσό των 623.588,04 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Εκδηλώσεις για την " Ημέρα της Γυναίκας "

Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών, με αφορμή τον εορτασμό της «ημέρας της γυναίκας» στις 8 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Έκθεση «Γυναικείας Δημιουργίας» που θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 12 Μαρτίου και θα φιλοξενηθεί στον ανακαινισμένο εκθεσιακό χώρο του 4ου ορόφου της Βιβλιοθήκης. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Γυναικών Ελλάδος - παράρτημα Σερρών, τις εθελόντριες από «Το Σπίτι της Γυναίκας» Σερρών και τον Σύλλογο Φίλων Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.

Μια ακόμη εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης είναι η προβολή της ταινίας του Luc Besson «Η Δύναμη του Έρωτα - (The Lady)», μιας ταινίας σύμβολο της γυναικείας δύναμης για δημοκρατία, ειρήνη και ελευθερία στη χώρα της. Η προβολή  θα γίνει την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 στις 19:00 στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής».

Τέλος στα πλαίσια του εορτασμού της «ημέρας της γυναίκας» γίνεται κάλεσμα για Τεστ ΠΑΠ και Ψηλάφηση μαστού τη Τρίτη 3 Μαρτίου και ώρες 9:00 – 13:00 και Εθελοντική Αιμοδοσία από τους συμπολίτες μας την Τετάρτη 4 Μαρτίου  από τις 9:00 το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών
 
 Διάκριση μαθητριών του Μουσικού Σχολείου σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό!

Στον 1ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κλασικών Γλωσσών ( Certamen Europeo delle lingue classiche) που διεξήχθη στη Ρώμη στις 19 Φεβρουαρίου 2015!
 
Το Μουσικό Σχολείο Σερρών συμμετείχε στον 1ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κλασικών Γλωσσών ( Certamen Europeo delle lingue classiche) που διεξήχθη στη Ρώμη στις 19 Φεβρουαρίου 2015 από το κλασικό Λύκειο «Dante Alighieri” και υπό την εποπτεία ακαδημαϊκών ειδικευμένων στην Αρχαία Ελληνική και Λατινική Γλώσσα ( Sapienza Università di Roma, Università degli studi Roma Tre, Università Pontificia Salesiana).
 
Για το 2015 θέμα του διαγωνισμού ήταν «Τα πολιτιστικά σύνορα της ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ – μια ιδιαίτερα σημαντική διαδρομή που συνδέει τον κλασικό και το σύγχρονο κόσμο» ( The Cultural Frontiers of COSMOPOLITAN EUROPE – a critical route across the classical and the contemporary world).
 
Οι μαθήτριες της Γ΄Λυκείου(θεωρητικής κατεύθυνσης) Λιάκου Μάρθα και Χατζησταυρίδου Τατιανή συμμετείχαν στο διαγωνισμό, που περιελάμβανε κατανόηση αρχαίου ελληνικού, λατινικού και σύγχρονου φιλοσοφικού δοκιμίου γραμμένου στην αγγλική γλώσσα. Στη συνέχεια συνέταξαν κείμενο δοκιμιακού τύπου στην αγγλική.
 
Και οι δύο μαθήτριες επαινέθηκαν για το συγκροτημένο δοκιμιακό τους λόγο. Η Χατζησταυρίδου Τατιανή διακρίθηκε λαμβάνοντας το πρώτο βραβείο το οποίο μοιράστηκε με μία μαθήτρια του κλασικού σχολείου (Wilhelms Gymnasium) του Μονάχου.
 
Άνοιγμα Σερραϊκών επιχειρήσεων στην αγορά του Ιράκ

Συνάντηση με Κούρδους υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και επιχειρηματίες είχε  την εβδομάδα που μας πέρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών. Ο κ.  Γιάννης Μωυσιάδης υποδέχτηκε στο γραφείο του την αντιπροσωπεία από το βόρειο Ιράκ, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με Σερραϊκές επιχειρήσεις όπως η γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ-ΚΡΙ και η εταιρεία «Αστέριος Ν. & Μ. Μήτρου ΕΠΕ, σφαγεία Νέας Ζίχνης». Η αντιπροσωπεία βρέθηκε στις Σέρρες προκειμένου να ελέγξει τις συνθήκες παραγωγής των προϊόντων που εξάγονται προς τη χώρα τους από τις Σερραϊκές επιχειρήσεις, μια διαδικασία που όπως τόνισαν θεωρούν απαραίτητη για την διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων που διοχετεύονται στη Ιρακινή αγορά.

«Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα τους κρατικούς λειτουργούς και τους επιχειρηματίες από το Ιράκ. Σε μια εποχή που η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με την οικονομική κρίση, είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι Σερραϊκές επιχειρήσεις που διαθέτουν όλα τα εχέγγυα για εξαγωγές ποιοτικού προϊόντος, ανοίγονται σε αγορές όπως αυτή του Ιράκ. Εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα στηρίζουμε με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών. Τη βεβαιότητα πως η συνεργασία με τις Σερραϊκές επιχειρήσεις θα συνεχιστεί με τις καλύτερες προϋποθέσεις και τα επόμενα χρόνια εξέφρασαν από την πλευρά τους και οι φιλοξενούμενοι, τονίζοντας πως είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις συνθήκες λειτουργίας αυτών των επιχειρήσεων. Παράλληλα,  ευχαρίστησαν τον Γιάννη Μωυσιάδη για τη θερμή υποδοχή ενώ δεν έκρυψαν και το ενδιαφέρον τους για μελλοντικές δικές τους επενδύσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών που θα σχετίζονται κυρίως με τον πρωτογενή τομέα.
 
Επιχείρηση εντοπισμού ακριδοκηλίδων

Τη συνδρομή των αγροτών και κτηνοτρόφων του νομού Σερρών  στην προσπάθεια εντοπισμού πιθανών ακριδοκηλίδων, κατόπιν έρευνας σε βοσκοτόπους, ακαλλιέργητες εκτάσεις και δασικές περιοχές, ζητά η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Σερρών. Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα έχει ήδη αποστείλει σχετικό έγγραφο σε όλους τους δήμους, προκειμένου να ενημερώσουν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής τους και σε περίπτωση που εντοπιστούν ακριδοκηλίδες να προβεί η υπηρεσία στις απαιτούμενες ενέργειες σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Κάθε χρόνο, από την αρχή της άνοιξης μέχρι και τα μέσα περίπου του καλοκαιριού, αναλόγως και με τις καιρικές συνθήκες, εμφανίζονται ακρίδες σε ορισμένες περιοχές της Π.Ε. Σερρών, οι οποίες απειλούν την τοπική γεωργική παραγωγή. Επιτυχημένη καταπολέμηση των ακρίδων γίνεται με ψεκασμό των ωομαζών, πριν αλλά και μετά την εκκόλαψή τους, κατά τα πρώτα στάδια με εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα. Ψεκασμοί εναντίον των πτερωτών μορφών δεν είναι αποτελεσματικοί , γι’ αυτό και κρίνεται απαραίτητη η έγκαιρη ανίχνευση των ακριδοκηλίδων.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03/03/2015 - 10:10