Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών  25/2/2015


Υπογράφηκε η Διευθέτηση  του χειμάρρου Καμενικίων Σερρών

 Ύστερα από την ένταξη του έργου: «Διευθέτηση χειμάρρου Καμενικίων Νομού Σερρών», στο ΕΣΠΑ, Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013, με προϋπολογισμό 4.100.000 ευρώ, η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών δημοπράτησε το έργο με το σύστημα υποβολής προσφορών με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης του άρθρου 6 του Ν. 3669/08. Από την διαδικασία του διαγωνισμού ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η εργοληπτική εταιρεία «ΑΡΧΩΝ ΑΤΕ», που εδρεύει στη Λάρισα. Η Σύμβαση κατασκευής του έργου υπεγράφη την Τρίτη 30-12-2014 στα γραφεία της Δ/νσης Τεχνικών Έργων και το κόστος του ανέρχεται στο ποσό των 2.188.691,74 ευρώ με το ΦΠΑ. Το χρονικό διάστημα υλοποίησής του είναι δώδεκα μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με εθνικούς πόρους και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.

Η υλοποίηση του έργου αναφέρεται στην κατασκευή όλων των απαραίτητων έργων για τη διευθέτηση του χειμάρρου που διέρχεται από τα όρια της πόλης των Σερρών και έχει ως στόχο την αντιπλημμυρική προστασία της όπως και την γενικότερη προστασία του περιβάλλοντος.

Οι επεμβάσεις που θα υλοποιηθούν αρχίζουν ανάντη από την γέφυρα επί της Ε.Ο. Σερρών – Θεσσαλονίκης στο ύψος του εργοστασίου «ΣΕΡΓΑΛ» και συνεχίζουν κατάντη για μήκος 2,6 χιλιομέτρων περίπου, έως το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Συνεστίαση για την ΕΠΟΝ απο την ΚΟΒ Σιδηροκάστρου του ΚΚΕ  
                 
Η Κομματική Οργάνωση Βάσης ( Κ.Ο.Β.) του ΚΚΕ Σιδηροκάστρου διοργανώνει συνεστίαση προς τιμή της επετείου ίδρυσης της ΕΠΟΝ, την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, στην ταβέρνα " Φανάρι" στις 8 το βράδυ.
           
H δύναμη του έρωτα " The Lady" για την ημέρα της γυναίκας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών , η Ένωση Γυναικών Ελλάδος παράρτημα Σερρών , οι Εθελόντριες του "Σπιτιού της Γυναίκας" και ο Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών στο πλαίσιο του 10ημερου εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας, διοργανώνουν προβολή της κινηματογραφικής ταινίας η δύναμη του έρωτα " " The Lady"  την Πέμπτη 5 Μαρτίου,  στις 7 μ.μ. στον χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης.

Στα «πράσα» πιάστηκαν τρεις αρχαιοκάπηλοι

Συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τρεις ημεδαποί για ανασκαφή σε αρχαιολογικό χώρο.

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς ηλικίας 47, 44 και 34 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα,  εντοπίστηκαν σε ορεινή περιοχή των Σερρών οι  παραπάνω συλληφθέντες, οι οποίοι προέβησαν σε παράνομη ανασκαφή χώρου, που έχει κηρυχθεί ως αρχαιολογικός.

Από το σημείο ανασκαφής κατασχέθηκαν συνολικά επτά (7) εργαλεία που χρησίμευαν στην ανασκαφή, δύο (2) ζευγάρια γάντια εργασίας και ένα (1) πλαστικό δοχείο με νερό. Επίσης κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οι συλληφθέντες χρησιμοποίησαν για τη μεταφορά τους στον προαναφερόμενο χώρο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν  στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25/02/2015 - 16:28