Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών  11/2/2015Ανεβαίνει η στάθμη της λίμνης Κερκίνης. Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας Σερρών
 
Έκτακτη σύσκεψη, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς,  για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, συγκαλεί για την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης.

Η ιδιαίτερα ανεβασμένη στάθμη στη λίμνη Κερκίνη που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, λόγω του αυξημένου όγκου νερού που «κατεβαίνει» από τη γειτονική Βουλγαρία, καθιστά απαραίτητο τον συντονισμό των δράσεων όλων των εμπλεκομένων, ώστε η κατάσταση να αντιμετωπιστεί εγκαίρως και με ιδιαίτερη προσοχή.

Για το λόγο αυτό μάλιστα, ο Γιάννης Μωυσιάδης πραγματοποίησε σήμερα (9/2)   αυτοψία στις περιοχές Αχινού και Παραλιμνίου προκειμένου να διαπιστωθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για αύξηση της παροχής από τα θυροφράγματα της Κερκίνης, σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης της λίμνης και σταθεροποίησης της στάθμης της σε επίπεδα που δεν θα εμπνέουν ανησυχία.   

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα " Κωνσταντίνος Καραμανλής" στο διοικητήριο στις 11 το πρωί.

Σέρρες: 40χρονος σκότωσε με το αυτοκίνητό του αδέσποτο σκύλο

Συνελήφθη χθες σε χωριό των Σερρών ένας 40χρονος, ο οποίος με το όχημά που οδηγούσε, κινήθηκε προς αδέσποτο σκύλο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων. Ο συλληφθείς οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Ο έρανος για το μοναστήρι ήταν απάτη

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ροδολίβους, σε βάρος 28χρονης και 45χρονης, για απάτη. Συγκεκριμένα όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο γυναίκες την 8-9-2014 προσέγγισαν 73χρονη ημεδαπή και προφασιζόμενες ότι συγκέντρωναν χρήματα για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου μοναστηριού, κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11/02/2015 - 10:08