Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

H Ζάκυνθος έχει υπουργό στην κυβέρνηση τον βουλευτή του νομού, Σταύρο Κοντονή!

«Eλπίζω ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον αθλητισμό να έχουν κατανοήσει την αποφασιστικότητα της νέας κυβέρνησης για ισονομία, δικαιοσύνη και διαφάνεια» είναι η πρώτη δήλωση του βουλέυτή Ζακύνθου με το ΣΥΡΙΖΑ και υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή.
Ως υφυπουργός Αθλητισμού ορκίστηκε χθες το απόγευμα μαζί με τα τα άλλα μέλη της Κυβέρνησης Τσίπρα, ο βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής και η εξέλιξη αυτή γέμισε χαρά και υπερηφάνεια όλους τους Ζακυνθινούς, πέρα και πάνω από τις όποιες κομματικές διαφορές.
Η πληροφορία ότι ο νέος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επρόκειτο να αξιοποιήσει τον Σταύρο Κοντονή στην κυβέρνηση ήταν γνωστή στα δημοσιογραφικά γραφεία από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας και ήταν ζήτημα χρόνου να επιβεβαιωθεί.
Είναι ο δεύτερος εκπρόσωπος του λαού της Ζακύνθου που ορκίζεται μέλος της ελληνικής κυβέρνησης από την μεταπολίτευσηςτου 1974 έως τις μέρες μας. Είχε προηγηθεί η υπουργοποίηση του Δημήτρη Μαρούδα, στενού συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου ως υφυπουργός Προεδρίας το 1981 και αφού εξελέγη βουλευτής Ζακύνθου το 1985 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Προεδρίας από τον Ιούνιο του 1988 έως τον Ιούλιο του 1989.


«Κέρδισε από νωρίς την εμπιστοσύνη του Τσίπρα» σύμφωνα και με τον τοπικό τύπο

Ο Σταύρος Κοντονής εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής τον Ιούνιο του 2012. Στην διάρκεια της θητείας του ως βουλευτής επέδειξε ιδιαίτερη εργατικότητα, σοβαρότητα και είχε μια πολύ θαρραλέα και ώριμη παρουσία στο κοινοβούλιο αντίχτυπος της οποίας υπήρξε η τακτική φιλοξενία του στα μεγάλα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και στις εφημερίδες.
Από πολύ νωρίς κερδισε την εμπιστοσύνη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και σήκωσε στους ώμμους του το βάρος της εκπροσώπησης του κόμματος στις εξεταστικές επιτροπές μαζί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενω στη συνέχεια εργάσθηκε για τους κοινοβουλευτικούς τομείς της δικαιοσύνης και της δημόσιας διοίκησης.
Από τις πρώτες ώρες των διαβουλεύσεων για το νέο κυβερνητικό σχήμα ο Σταύρος Κοντονής εφέρετο να καταλαμβάνει θέση στο  υπουργικό συμβούλιο. Αρχικά είχε γίνει συζήτηση για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στη συνέχεια για το υπουργείο Εσωτερικών και τελικά ο Πρωθυπουργός τον όρισε υφυπουργό στα θέματα Αθλητισμού, μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδιότητα σε μια περίοδο, όπου τα προβλήματα διαφάνειας και  νομιμότητας φέρονται να είναι οξυμένα και όλοι να αποζητούν κάθαρση, ειδικότερα στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ευχαριστίες Κοντονή προς τον Πρωθυπουργό και η πρώτη ανακοίνωση από το νέο κυβερνητικό πόστο!

Λίγη ώρα αφότου ορκίστηκε ως μέλος της κυβέρνησης ο κ. Σταύρος Κοντονής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα για την τιμή που μου έκανε και την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Ο αθλητισμός είναι ένας τομέας που αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, κατά συνέπεια ο ελληνικός λαός να είναι σίγουρος ότι χωρίς προκαταλήψεις, αλλά με πλήρη αποφασιστικότητα θα εκτελέσω τα νέα μου καθήκοντα.
Και ελπίζω ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον αθλητισμό να έχουν κατανοήσει την αποφασιστικότητα της νέας κυβέρνησης για ισονομία, δικαιοσύνη και διαφάνεια».


«Είμαι πολύ αισιόδοξος» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Ζακύνθου!

Βγαίνοντας από το προεδρικό μέγαρο ο Σταύρος Κοντονής πολιορκήθηκε από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της πρωτεύουσας  με ερωτήσεις του τύπου:
 - Τι είναι αυτό που θα κάνετε πρώτο μόλις πάτε στο υφυπουργείο;
- Πρώτα θα ενημερωθώ απαντησε ο νέος υφυπουργός
- Είστε αισιόδοξος;
- Είμαι πολύ αισιόδοξος!


Δηλωση Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου για τη μεγάλη νίκη του βουλευτή του νομού και υφυπουργού Αθλητισμού στη νέα κυβέρνηση, Σταύρου Κοντονή

«Φίλε και συναγωνιστή Σταύρο. Ευχές και θερμα συγχαρητήρια, για καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνεις από τη νέα σου θέση για το καλό της πατρίδας και της Ζακύνθου μας. Και για να μην σε αφήσω ούτε καφέ να πιείς στο νέο σου γραφείο και να μην μας προλάβουν άλλοι όπως κάθε φορά γίνεται σου στέλνω τα πρώτα αιτήματα : Η Ζάκυνθος χρειάζεται, κολυμβητήριο, γήπεδα τέννις, φωτισμό και εξέδρες στο γήπεδο και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις που θα σου στείλουμε τα αιτήματα αργότερα. Για να μη νομίζεις ότι υπάρχει ανοχή και χρόνος προσαρμογής ....!!!! Κύριε υπουργέ, οι ελπίδες και οι προσδοκίες του λαού μας είναι μεγάλες, αλλά είμαι βέβαιος ότι και εσείς προσωπικά αλλά και η κυβέρνηση όπως παρουσίαστηκε σήμερα θα δουλέψετε και θα πετύχετε πραγματικά να μην ξανααισθανθεί ο λαός μας ώς ο  ¨¨πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος¨¨ όπως η λαϊκή μούσα τραγουδά. Διαβάζοντας τον διεθνή τύπο και παρακολουθώντας τα δικά μας μέσα ενημέρωσης σας βεβαιώ ότι τα μάτια του πλανήτή είναι στραμένα πάνω μας, όσο και ν΄ ακούγεται υπερβολικό. Δεν πρέπει με κανένα τρόπο να επιτρέψουμε να διαψευστούν οι ελπίδες του λαού μας. Θα είμαι πάντα δίπλα σας όπως και όλος ο ζακυνθινός λαός. Εύχομαι ο Άγιος μας να προστατεύει κάθε βήμα σας, να είσαστε πάντα γερός και η εμπιστοσύνη, οι ανάγκες και η αγάπη του λαού μας να φωτίζουν το δρόμο σας».Με εκτίμηση, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ζακύνθου, Λευτέρης Νιοτόπουλος.

Επιστολή Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων με μαθησιακές δυσκολίες νομού Ζακύνθου, για τη φοίτηση μαθητή σε τμήμα ένταξης χωρίς γνωμάτευση από ΚΕΔΔΥ ή ιατρο-παιδαγωγική υπηρεσία!                            

Η επιστολή απευθύνεται στον προϊστάμενο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ζακύνθου και τον διευθυντή του 6ου δημοτικού σχολείου του νησιού και αναφέρει τα εξής:

«κ.Διευθυντά,παρά τις επανειλημένες προφορικές και γραπτές ενημερώσεις του Συλλόγου μας για την λειτουργεία του Τμήματος 'Ενταξης του σχολείου σας και ειδικά για το ότι   μαθητές που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες( μετά από εκπαιδευτικές αξιολογησεις από εκπαιδευτικούς Ε.Α.,αφού προηγούμενες χρονιές φοιτούσαν στο Τ.Ε.) και παρά την επιθυμία των γονέων,την φετεινή σχολική χρονιά δεν φοιτούν στο Τ.Ε. με την αιτιολογία της λήξης ή της μη ύπαρξης γνωμάτευσης από το ΚΕΔΔΥ. Γνωρίζεται ότι το ΚΕΔΔΥ Ζακύνθου αντιμετωπίζει διαχρονικά τεράστιο πρόβλημα και ο χρόνος που απαιτείται από την στιγμή που θα κατατεθεί η αίτηση για να αξιολογηθεί ή να επαναξιολογηθεί μαθητής μέχρι να γίνει η διάγνωση είναι σχεδόν δύο χρόνια.Επίσης στο Τ.Ε. του σχολείου σας αν και μπορούν να φοιτούν 12 μαθητές και να γραφτούν αρκετοί,φοιτούν μόνο 6 μαθητές σε ένα σχολείο 250 μαθητών(η διεθνής στατιστική αναφέρει ένα 10% με 12 % του μαθητικού πληθυσμού αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες). Αποτέλεσμα είναι μαθητές που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες είτε να σταματάει η στηριξή τους από το Τ.Ε. είτε σε άλλες περιπτώσεις(στην πρώτη δημοτικού) να μην ξεκινούν οι διαδικασίες ανίχνευσης μαθησιακών δυσκολιών,αφήνοντας να χαθεί πολύτιμος χρόνος και οι μαθητές με ΕΕΑ να μένουν αβοήθητοι με ολέθριες συνέπειες στην μαθησιακή τους πορεία. Σας ενημερώνουμε για ακόμη μια φορά ότι σύμφωνα με τον 3699/2008( άρθρο 6 παρ.γ/αα) νόμο για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση που αναφέρεται ότι: Στα ΤΕ μπορούν να φοιτούν και μαθητές χωρίς γνωμάτευση από διαγνωστικό φορέα, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του σχολικού συμβούλου ΕΑΕ και Επιπρόσθετα στην Υπουργική Απόφαση αριθμ 27922/Γ6,ΦΕΚ 449/3-12-2007,Ά καθήκοντα και αρμοδιότητες Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής,Εκπαιδευτικοί Τμημάτων ένταξης,παράγραφος 2 δηλώνεται: σε καμία περίπτωση δεν αποκλείεται μαθητής από το Τ.Ε.,αν οι γονείς του επιθυμούν τη φοιτησή του σε αυτό ακόμα κι αν δεν έχει διάγνωση από τις αρμόδιες διαγωστικές υπηρεσίες.Στις περιπτώσεις αυτές αρκεί σχετική εισήγηση από τον σχολικό σύμβουλο Ε.Α. Είναι σαφές λοιπόν ότι μαθητές, ακόμη και άν δεν έχουν γνωμάτευση από διαγνωστικό φορέα μπορούν να φοιτούν στο Τ.Ε. της σχολικής μονάδας εάν το επιθυμούν οι γονείς(υπογράφοντας υπευθυνη δήλωση (άρθρο 8 του1599/1986) που αναφέρουν ότι δέχονται την αξιολόγηση και φοίτηση του παιδιού τους στο Τ.Ε.) και με την σύμφωνη γνώμη της συμβούλου Ε.Α. Σας παρακαλούμε λοιπόν να ξεκινήσετε την διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο,ώστε μαθητές με διαγνωσμένες η μη μαθησιακές δυσκολίες, να φοιτήσουν στο Τ.Ε. δινοντάς τους την στήριξη που δικαιούνται στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Δωρεάν πρόσκληση για τα ΑμεΑ για την παράσταση «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» από το Ιόνιο Θέατρο

Το Σωματείο ατόμων με αναπηρία Ζακύνθου ΄΄ΟΙ ΠΟΠΟΛΑΡΟΙ΄΄, ενημερώνει τα μέλη του, ότι κατόπιν προσκλήσεως από το Ιόνιο Θέατρο, μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν τη Θεατρική Κωμωδία ΄΄ Ο φίλος μου ο Λευτεράκης΄΄, του Αλέκου Σακελλάριου σε διασκευή Ρέππα-Παπαθανασίου. Η δωρεάν πρόσκληση είναι για την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015, στο Πολιτιστικό Κέντρο Σαρακινάδου, στις 9 το βράδυ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28/01/2015 - 14:06