Κορυφαίες δηλώσεις του «γίγαντα» Πεταλωτή για ΔΝΤ, διαδηλωτές, ΣΥΡΙΖΑ και το χαστούκι Κασιδιάρη σε Κανέλη

Εκεί που κάποιοι νόμιζαν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά το -καταστροφικό για την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας- πέρασμα του από την πρωθυπουργία, την περίοδο 2009 – 2011, πέρα από το ρόλο του «τουρίστα» στη Βουλή δεν θα απασχολούσε ξανά για κάτι σημαντικό την ελληνική κοινή γνώμη, ο « ΓΑΠ » αποφάσισε τη δημιουργία νέου κόμματος (ο θεός να το κάνει…) φέρνοντας την επιφάνεια ξανά πρόσωπα τα οποία μόνο γέλια (και κλάματα) προκαλούν. Ο Γιώργος Πεταλωτής είναι ένα από τα άτομα αυτά. Και έχει αξία, λίγο πριν τις κάλπες, θα θυμηθούμε τι έλεγε όταν ήταν στην εξουσία για το μνημόνιο, τα νέα μέτρα, τους διαδηλωτές αλλά και τις απόψεις του για την ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής.

Ο Γ. Πεταλωτής ως εκπρόσωπος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ ) ζητά, άλλωστε, ξανά την ψήφο του κόσμου όντας στο πλευρό του « Γιωργάκη » ( όπως πολλοί… θαυμαστές του, αποκαλούν τον ΓΑΠ ). Και πριν ψηφίσουμε, καλό είναι να θυμόμαστε τι μας έλεγαν τεράστιοι « παίκτες » του πολιτικού κόσμου όταν ένιωθαν ότι ήταν στο απυρόβλητο και κινούσαν τα ηνία της εξουσίας.Δηλώσεις που μας έμειναν από τον «γίγαντα» Γ. Πεταλωτή

petalotis_2

«Δεν μας εξωθούν να πάμε στο ΔΝΤ» – 19/3/2010 (« Καθημερινή »)

Ο «γίγαντας» Πεταλώτής τότε έλεγε ότι… «καμία χώρα δεν μπορούμε να πούμε ότι μας εξωθεί στο ΔΝΤ»! Την συνέχεια τη γνωρίζετε…Η… «φασίζουσα, αν όχι φασιστική» νοοτροπία των διαδηλωτών – 22/3/2011

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του ΓΑΠ χαρακτήριζε… «φασίζουσα, αν όχι φασιστική» τη συμπεριφορά «κάποιων» (των διαδηλωτών που αντιδρούσαν στις καταστροφικές αποφάσεις του Γ. Παπανδρέου) οι οποίοι… προσπαθούν να φιμώσουν ή να εμποδίσουν την επαφή του πρωθυπουργού, των υπουργών ή και οποιονδήποτε πολιτικών στελεχών με τους πολίτες! Για τον κ. Πεταλωτή, οι αντιδρώντες ήταν μια «πολύ μικρή μερίδα ανθρώπων που δεν υπολογίζει τι γίνεται σήμερα στην κοινωνία»! Και φυσικά, έριχνε τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι υποθέσεις που εμπλέκονται πολιτικοί, λύνονται πρωτίστως με πολιτική βούληση» (και… για τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ούτε κουβέντα) – 25/9/2011

Από τη θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης, πλέον, ο κ. Πεταλωτής τότε ανέφερε απαντώντας σε ερώτημα που του είχε τεθεί, στη Βουλή, ότι «εμείς στο ΠΑΣΟΚ αλλά και ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου είχαμε δεσμευθεί προεκλογικά και το κάναμε πράξη, ότι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε από την πλήρη διαφάνεια. Δεν διστάσαμε ούτε στιγμή, έστω κι αν εμπλέκονται και πρόσωπα του δικού μας χώρου και κινήσαμε όλες τις διαδικασίες, για να διερευνηθούν υποθέσεις που ταλάνισαν την πολιτική ζωή του τόπου. Η βούλησή μας ήταν, είναι και θα είναι ξεκάθαρη και δεδομένη».

Τη συνέχεια με τις ημέρες και τα έργα του άλλου «κολλητού» του ΓΑΠ, του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, του πρώην υπουργού Οικονομικών που μας έβαλε στο Μνημόνιο, την γνωρίζετε… Ο κ. Παπακωνσταντίνου παραπέμφθηκε μετά την πτώση της κυβέρνησης του ΓΑΠ σε ειδικό δικαστήριο για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τη λίστα Λαγκάρντ και τους συγγενείς του.«Θιασώτες αναταραχών», ακροδεξιοί, ακροαριστεροί και «συντεχνίες με προνόμια» οι διαδηλωτές – εργαζόμενοι και άνεργοι που έκαναν… «δωρέαν camping» στην πλ. Συντάγματος – 14/8/2011 (άρθρο εφημερίδα «Στο Καρφί»)

Σε… βαρυσήμαντο άρθρο του, τότε, ο «γίγαντας» Πεταλωτής υποστήριζε ότι οι διαδηλωτές που κατέκλεισαν τα πρώτα χρόνια του μνημονίου το Σύνταγμα ήταν «αγανακτισμένοι, ακροδεξιοί, ακροαριστεροί και λοιποί, οι οποίοι το μετέτρεψαν σε δωρεάν camping». «Πολλοί στη χώρα μας», ανέφερε, «ειδικά από τον χώρο της συμβατικά αποκαλούμενης «αριστεράς”, ανυπόμονοι θιασώτες της οποιασδήποτε αναταραχής (αρκεί να είναι …εκκωφαντική), θα σπεύσουν να παραλληλίσουν τα φαινόμενα αυτά της κοινωνικής έντασης και να τα συσχετίσουν μεταξύ τους, μιλώντας γενικά για «αποτελέσματα της παγκόσμιας κρίσης». Μέχρι ένα σημείο μπορεί να είναι κι έτσι. Θα ήταν θετικό να αποδεχτούν όλοι ότι υπάρχει κρίση και ότι απειλεί τις κοινωνίες και τις διαχρονικές τους κατακτήσεις ειρηνικής καθημερινότητας. Ας σημειώσουμε όμως ότι για κάποιους επαγγελματίες αριστερούς (η λέξη «επαγγελματίες» χωρίς εισαγωγικά) δεν είναι καθόλου αυτονόητο, ότι η πυροδότηση κάθε μορφής βίας, από όπου και αν προέρχεται, όπως κι αν εκφράζεται, είναι καταδικαστέα απλά διότι δεν αποτελεί τη λύση αλλά τη στρέβλωση του προβλήματος των εγγενών ατελειών και των συνεπειών του παγκόσμιου καπιταλιστικού χώρου».

Στην Ελλάδα, τόνιζε ο κ. Πεταλωτής, «οι απεργιακές κινητοποιήσεις εκδηλώνονται με τρόπο καθαρά συντεχνιακό. Μια ομάδα συμπολιτών μας προκειμένου να διατηρήσει προνόμια που κάποτε καλώς ή κακώς της δόθηκαν, διασύρει τη χώρα διεθνώς, παραλύει την οικονομική ζωή αλλά και την καθημερινότητα των άλλων πολιτών, χωρίς κανένα δισταγμό».Για τα χαστούκια Κασιδιάρη στην Κανέλη το υπόβαθρο έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ! (7/6/2012)

Ο «γίγαντας» Πεταλωτής ανέφερε τότε: «Η βία είναι καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται, εναντίον όποιου κι αν ασκείται, σε κάθε μορφή της για υποτιθέμενους «πολιτικούς » ή μη λόγους . Το υπόβαθρο όμως της σημερινής τηλεοπτικά δημόσιας επαίσχυντης βίας το ενίσχυαν εδώ και δύο χρόνια και οι σύντροφοι της κ. Δούρου, μόνον που τότε το παρουσίαζαν ως «αντιμνημονιακό προοδευτικό ακτιβισμό».


πηγή: nez.gr