Εθνικά θέματα στο τραπέζι της συνάντησης Αντ. Σαμαρά - Μπαν Κι Μουν

Με τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η συνάντηση τους διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέλυσε τις ελληνικές θέσεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα όπως το Κυπριακό και το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.
 
 
 «Στη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ αναλύθηκαν διάφορα ζητήματα, θα έλεγα, παγκοσμίου ενδιαφέροντος και τα γνωστά θέματα που αφορούν την Ελλάδα.
 
Είχαμε μία πολύ γόνιμη συζήτηση και ήταν μία ευκαιρία να εξηγήσουμε στον γενικό γραμματέα τις ελληνικές θέσεις και τις απόψεις» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.
 


Ερωτηθείς σχετικά ο πρωθυπουργός, δήλωσε «πάρα πολύ» ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα των συναντήσεών του στις ΗΠΑ.
Από την πλευρά του ο Μπαν Κι Μουν έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης και ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, όπως αυτό των εξελίξεων στη Συρία.

Ο γγ του ΟΗΕ, στη συνάντηση, ήταν πλαισιωμένος από πολλούς συνεργάτες του μεταξύ των οποίων και ο ειδικός διαπραγματευτής για το Σκοπιανό Μάθιου Νιμιτς.
 
Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς είχε επισκεφτεί το Ground Zero, το σημείο όπου κατέπεσαν οι δίδυμοι πύργοι. Παρουσία του πρωθυπουργού εκεί τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε σχετικά και είδε από κοντά τα έργα ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς, στη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ, εκτός από τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, είχε επαφές με στελέχη μεγάλων επενδυτικών ομίλων, ΜΜΕ, με τον δήμαρχο της ΝΥ, Μ. Μπλούμπεργκ, εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, τον επικεφαλής του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου, Ντ. Χάρις, και τον γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ