Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου  23/12/2014


---Επιτακτική η  ανάγκη επαναπροσδιορισµού του γίγνεσθαι σύσσωμου του δήμου κατά Σόλωνα, πολλώ δε μάλλον του Δήμου Βόλου, ο οποίος 3,5 μήνες τώρα έχει μετατραπεί σε ρινγκ αντεγκλήσεων. Το επίπεδο πολύ κάτω από τα στάνταρ της ευπρέπειας και του σεβασμού, σε θεσμούς και σε πρόσωπα. Το τακτ έχει μετατραπεί σε συνεχόμενες ύβρεις, με αποτέλεσμα σε κάθε συμβούλιο του Δήμου Βόλου, η κατάσταση να οξύνεται όλο και περισσότερο. Οι πολίτες  ψήφισαν τελικά  ανθρώπους ή τέρατα, όπως λέει και ο Γκράμσι;

---Να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, Γιώργου Μουλά, ζητούν  οι επικεφαλείς της μείζονος αντιπολίτευσης Μαργαρίτης Πατσιαντάς  και Πάνος Σκοτινιώτης,  από την  γενική γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας  και Στερεάς Ελλάδας, Καλλιόπη Γερακούδη. Μάλιστα ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς καταγγέλλει την κ. Γερακούδη ότι δεν ελέγχει τη νομιμότητα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ως οφείλει, τονίζοντας ότι ως διορισμένη δημόσια λειτουργός είναι σοβαρά εκτεθειμένη με τη στάση της, απέναντι στην κοινή γνώμη.

---Μεταξύ των άλλων αναφέρουν πως ο Γιώργος Μουλάς από δόλο, έχει διαπράξει κατ’ επανάληψη, σοβαρή παράβαση των καθηκόντων ,που του έχουν ανατεθεί από την κείμενη νομοθεσία και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, υπονομεύοντας την ομαλή λειτουργία του οργάνου και προκαλώντας μείζον ζήτημα αντιδημοκρατικής λειτουργίας, του κορυφαίου συλλογικού οργάνου του δήμου μας.  Η αναφορά συνοδεύεται από άρθρα νόμων, καθώς και από cd με κατεγραμμένες συνεδριάσεις του Δ.Σ.

---Στο μεταξύ,  οι «Δρόμοι Συνεργασίας» κατηγορούν την δημοτική αρχή και για πάρτι αναθέσεων, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ημετέρους, δίνοντας μάλιστα συγκεκριμένα στοιχεία στη δημοσιότητα. Υπενθυμίζοντας παλαιότερη, κατά πλειοψηφία, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αναθέσεις σε εξωτερικούς συμβούλους ύψους 300.000 ευρώ, αποκάλυψαν ότι στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος, κατά την οποία αποχώρησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ελήφθησαν ανάλογες αποφάσεις. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να δοθούν:

α) 12.300 ευρώ για παροχή υπηρεσιών συμβούλου με σκοπό την ηλεκτρονική αποτύπωση του δημοτικού φωτισμού και την υποβολή πρότασης αντικατάστασης

β) 12.300 ευρώ για παροχή υπηρεσιών συμβούλου με σκοπό την υποβολή πρότασης αξιοποίησης του πάρκου στο Πεδίο του Άρεως

γ) 102.452 ευρώ ως αμοιβές και έξοδα τρίτων και δ) 362.166 ευρώ για προμήθεια παγίων.

---Ταύρος εν υαλοπωλείο από την άλλη ο Γιώργος Μουλάς, ο οποίος  μετά την κατάθεση της καταγγελίας, εξέδωσε ανακοίνωση  στην οποία χρησιμοποιούνται υβριστικές εκφράσεις. Ενδιαφέρον των προθέσεων πάντως έχει  η  κατάληξη της ανακοίνωσης:  «Για τους κ.κ. Πατσιαντά και Σκοτινιώτη, έχω να πω πως  όσο πιο γρήγορα αποχωρήσουν από τα κοινά, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το όφελος για την πόλη. Από αποτυχημένους δεν έχει να προσδοκά κανείς οτιδήποτε», δήλωσε.

--- Παρατηρητήριο για την φτώχεια και στην Θεσσαλία. Το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, για την Κοινωνική Ένταξη, το οποίο έχει τεθεί σε διαβούλευση, ήταν το αντικείμενο συνάντησης μεταξύ  της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας  με τον υφυπουργό  Βασίλη Κεγκέρογλου. Το σχέδιο  θεσπίζει ένα κοινό πλαίσιο αρχών, προτεραιοτήτων και στόχων για το συντονισμό, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση όλων των παρεμβάσεων καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και θέτει τις βασικές προτεραιότητες για την εξαετία  2014 – 2020. Βάσει των προβλέψεων, τουλάχιστον 1,3 δις ευρώ θα διατεθούν για την χρηματοδότηση δράσεων με στόχο «την προαγωγή της ένταξης και την καταπολέμηση της φτώχειας».

---Την απαλλαγή των πολιτών του Στεφανοβικείου από τα δημοτικά τέλη του 2014 και μέχρι να υδροδοτηθεί η περιοχή από τη νέα γεώτρηση, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρήγα Φερραίου. Αφορά καταναλώσεις από 0 μέχρι και 120 κυβικά μέτρα νερού.

---Ξεκίνησε  η καταβολή του χρηματικού βοηθήματος,  ύψους 1.000 ευρώ, σε 450 αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον ΟΓΑ. Οι  δικαιούχοι των 1.000 ευρώ προέκυψαν ύστερα από ηλεκτρονική κλήρωση, όσων είχαν υποβάλει αίτηση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων και Βραβείων.

---Σημείο αναφοράς για το Βόλο, το Μουσείο Πόλης, το μοναδικό σύγχρονο μουσείο στην Ελλάδα, που άνοιξε χθες επίσημα τις πύλες του. Το έργο φέρει την υπογραφή τριών δημάρχων, του Κυριάκου Μήτρου που οραματίστηκε και ξεκίνησε το Μουσείο, του Αλέκου Βούλγαρη επί θητείας του οποίου συνεχίστηκε, του Πάνου Σκοτινιώτη στη διάρκεια της δημαρχίας του οποίου ολοκληρώθηκε κατασκευαστικά. Ο Αχιλλέας Μπέος … έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων. Το Μουσείο βρίσκεται στην οδό Φερών, στα Παλαιά.
 
---«Υποβιβαστικές» οι εξελίξεις στη Νίκη Βόλου. Μένει χωρίς νόμιμο εκπρόσωπο μετά την παραίτηση του Άκη Κουντούρη από την Προεδρία, ενώ εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας της.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23/12/2014 - 12:31