Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Καρδίτσα, 23 Δεκεμβρίου 2014Κλειστή η Παιδιατρική Κλινική –αρρώστησε η μοναδική παιδίατρος

Η μοναδική παιδίατρος του Νοσοκομείου Καρδίτσας πήρε άδεια για λόγους υγείας και έτσι η παιδιατρική κλινική έβαλε λουκέτο. Η διοίκηση προσπαθεί να βρει λύση, η οποία αν δε δοθεί τότε η συγκεκριμένη κλινική δε θα λειτουργεί ούτε πρωί ούτε βράδυ. Υπενθυμίζεται ότι από τις 15 Δεκεμβρίου δεν εφημερεύει. Από χθες δε λειτουργεί ούτε το πρωί, λόγω της αδείας της μοναδικής γιατρού. Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κώστας Τσιάρας γνωστοποίησε ότι υπεγράφη η πρόσληψη επικουρικού γιατρού, ωστόσο μέχρι να τοποθετηθεί θα περάσει ένας μήνας. Να σημειωθεί πάντως ότι λύση στο πρόβλημα μπορεί να δοθεί με την προκήρυξη οργανικών  θέσεων δύο παιδιάτρων.

Απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολείων στην Καρδίτσα με συμβάσεις έργου

Απλήρωτες από την έναρξη της εργασίας τους, το Σεπτέμβριο, είναι οι καθαρίστριες που εργάζονται με συμβάσεις έργου στα σχολεία του δήμου της Καρδίτσας, αφού το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει στείλει τις απαραίτητες πιστώσεις. Όπως όλα δείχνουν θα κάνουν γιορτές χωρίς χρήματα, αφού οι προσπάθειες που γίνονται από τις σχολικές επιτροπές του δήμου Καρδίτσας προκειμένου να πάρουν κάποια χρήματα πιθανότατα θα ευοδωθούν αρχές του Γενάρη.

Εντατικοποίηση ελέγχων στην αγορά

Η διοίκηση του εμπορικού συλλόγου Καρδίτσας ενημερώνει τα μέλη του ότι κατά την εορταστική περίοδο και λόγω της αυξημένης ζήτησης υπηρεσιών και αγαθών που εθιμικά συνδέονται με το κλίμα των ημερών, το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους του για την αποτροπή φαινομένων εξαπάτησης και εκμετάλλευσης των καταναλωτών. Καλεί δε τους εμπόρους να σεβαστούν το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της αγοράς.

Ενημερωτική ημερίδα στην Οξυά για μικρούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς

Ο Δήμος Μουζακίου και η τοπική κοινότητα της Οξυάς διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα την Κυριακή στις  11.00 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο της Οξυάς, στο κέντρο του χωριού, με θέμα την ενδεχόμενη ίδρυση μικρών υδροηλεκτρικών σταθμών στην περιοχή. Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και ώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου.

Συνεχίζονται οι εορταστιικές εκδηλώσεις του δήμου

Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινείται η πόλη της Καρδίτσας, όπου κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της περιοχής και την υποστήριξη τοπικών επιχειρήσεων. Οι Πρόσκοποι της Καρδίτσας έστησαν χθές στο άλσος του Παυσιλύπου το Προσκοπικό Χωριό μια κατασκήνωση πόλης για παιδιά, εφήβους, νέους και ενήλικες κάθε ηλικίας με δημιουργικά θεματικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, φυσιογνωσία, εθελοντισμό. Το Προσκοπικό Χωριό θα είναι και σήμερα από τις 11:00πμ – 12:00 το βράδυ στημένο στη θέση του, προκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε περιπέτειες.
Σχεδόν ταυτόχρονα από τις 11:00πμ έως τη 1:00 το μεσημέρι στο Αναψυκτήριο Παυσιλύπου ο Αη Βασίλης και τα ξωτικά του θα μοιράζουν δώρα και θα σπάσουν την χριστουγεννιάτικη Πινιάτα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, από τις 5:30μμ – 7:00μμ.στο Αίθριο της Αγοράς το εργαστήρι καλλιτεχνικής διάδρασης “Αλλού ντ΄Αλλού” θα πραγματοποιήσει το πρόγραμμα παιδικής εμψύχωσης “Σώστε τα κουλούρια”
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23/12/2014 - 10:09