Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

---Ανεστάλη η εκποίηση ακινήτων τριών δανειοληπτών, χθες, από το Ειρηνοδικείο Βόλου. Το δικαστήριο παράλληλα όρισε ότι οι μηνιαίες καταβολές των δανείων τους, θα είναι μηδενικές. Σύμφωνα με τις αποφάσεις, «απαγορεύεται κάθε μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της περιουσίας των αιτούντων, έως την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κρινόμενης αίτησης. Πρόκειται για τρία ακίνητα, ιδιοκτησίας μελών της Κίνησης Πολιτών Δανειοληπτών Μαγνησίας. Να αναφέρουμε πως η καταναλωτική οργάνωση, δραστηριοποιείται σε εννέα πόλεις της χώρας, μεταξύ αυτών και στον Βόλο.

---Δελτία συσσιτίου αντί θέσεων εργασίας, αξίας 330 εκ. ευρώ, εξασφάλισε η συγκυβέρνηση από την Ε.Ε για την επόμενη εξαετία! Αυτό ανακοίνωσε περιχαρής, χθες, από την Λάρισα ο υφυπουργός φτωχής Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου. «Εξασφαλίσαμε 330 εκατ. για τα έτη 2014 – 2020, για να στηρίξουμε τους πλέον αδύναμους με παροχή των βασικών αγαθών, είπε, και διευκρίνισε πως το πρόγραμμα Επισιτιστικής και Υλικής Βοήθειας του Ταμείου Ευρωπαϊκής βοήθειας για τους Απόρους, θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με το πρόγραμμα «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα», καθώς και με το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

----Τέλος χρήσης δημοτικών χώρων, θα κληθούν να καταβάλουν ΔΕΗ και ΟΤΕ στο Δήμο Σκοπέλου, από τη νέα χρονιά. Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Χρήστο Βασιλούδη, οι δύο επιχειρήσεις είναι πλέον ιδιωτικές και όχι κοινωφελείς, συνεπώς πρέπει να καταβάλουν τέλος στον δήμο, όπως κάθε ιδιωτική επιχείρηση που κάνει χρήση δημοτικών χώρων. Η πρόταση ψηφίστηκε και στάλθηκε στην Περιφέρεια για επικύρωση.

---Την Ίδρυση Ινστιτούτου και Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής  και  Καλλιτεχνικού Γυμνασίου και Λυκείου στο Βόλο, αποφασίζει απόψε το βράδυ, το δημοτικό συμβούλιο Βόλου.  Την δέσμευση για την ανέγερση των δύο ιδιότυπων και ξεχωριστών σχολείων, απέσπασε από τον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού Παιδείας Γεώργιο Ζέρβα και τον Ειδικό Συνεργάτη και Σύμβουλο του ίδιου υπουργού, Νικόλαο Ευθυμιάδη,  η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, παρουσία υπηρεσιακού στελέχους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Μαγνησίας.  

---Σιγά αλλά σταθερά, μέρα με τη μέρα η ιδιωτικοποίηση καταλαμβάνει όλο και περισσότερες υπηρεσίες του Δημοσίου. Καθαριότητα, φύλαξη, στάθμευση… Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου για τα επόμενα τρία χρόνια, ανέθεσε σε εργολάβο για όλο το 24ωρο, τον Χώρο Ελεγχόμενης Στάθμευσης, της κεντρικής προβλήτας. Οι τρεις υπάλληλοι του parking μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες του Οργανισμού, καθώς υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στελέχωσης. Από τους 112 που εργάζονταν, σήμερα απασχολούνται 42.

---Αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου 17,5 εκατ. ευρώ,  καταβάλει σήμερα, σε 13.710 παραγωγούς, ο ΕΛΓΑ. Ειδικότερα στους δικαιούχους της Μαγνησίας, θα καταβληθεί το ποσό των 512.856,92 ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών κυρίως για το 2014.

---Εξ άλλου την ερχόμενη Δευτέρα, θα καταβληθεί στους αγρότες το υπόλοιπο της ενιαίας ενίσχυσης του 2014, συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ.

---Στο μεταξύ, έως τις 5 σήμερα τ΄απόγευμα, ενημερωτική ημερίδα, από το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας, για την υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, στον τομέα της κτηνοτροφίας και των οπωροκηπευτικών,  «AGRO-START».

---Σε περαιτέρω μείωση των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, για το 2015,  στοχεύει το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με μελέτη που παρουσίασαν χθες, σε συνέντευξη Τύπου, οι γιατροί της Μαγνησίας.

---Την άμεση ανάκληση των διαθεσιμοτήτων 22 διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ζήτησε εκ νέου η Πρυτανική Αρχή. Όπως τονίστηκε  σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, από τον πρύτανη και εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων, όταν ανακοινωθούν οι πίνακες του ΑΣΕΠ για τις διαθεσιμότητες, εκτιμάται ότι έξι διοικητικοί  θα απολυθούν και τρεις ακόμη θα μετακινηθούν προς άλλα ΑΕΙ (ένας στο Πανεπιστήμιο Κεντρικής Μακεδονίας και δύο στο Καποδιστριακό). Και όλα αυτά, τη στιγμή που μελέτη του υπουργείου Παιδείας, σημειώνει ότι απαιτούνται 400 διοικητικοί υπάλληλοι για το Π.Θ. και σήμερα λειτουργεί με 250.