Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  17-12-2014


Βρέθηκε νεκρός ο 49χρονος συνοριοφύλακας που είχε εξαφανιστεί το Δέλτα του Έβρου

Δεκαετπά ημέρες μετά, εντοπίστηκε νεκρός ο 49χρονος συνοριοφύλακας που αγνοούνταν από τις 4 Δεκεμβρίου και αναζητούνταν στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου, όπου είχε πάει για ψάρεμα. Η βάρκα του είχε εντοπιστεί από την πρώτη ημέρα σε σημείο με καλαμιές, ο άνδρας όμως δεν είχε βρεθεί πουθενά, παρά τις εκτεταμένες έρευνες εντοπισμού του. Τελικά, εχθές το απόγευμα, άνδρες του λιμενικού τον ανέσυραν νεκρό από την παραλία του δημοτικού κάμπινγκ της Αλεξανδρούπολης, πολλά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που είχε βρεθεί η βάρκα. Το πτώμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για νεκροψία.

Πτωτική η στάθμη στο Πύθιο-ξανά στο 7.10 μ. στο Πέταλο

Επανήλθε στα 7.10 μ. το ύψος της στάθμης στου ποταμού Έβρου στο Πέταλο των Φερών, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι η χθεσινή ελαφρά πτώση που είχε παρατηρηθεί ήταν παροδική και αποτέλεσμα της υποχώρησης αναχώματος της περιοχής, που είχε ως συνέπεια να πλημμυρίσουν ακόμα 10.000 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων. Στο βόρειο τμήμα του νομού η κατάσταση φαίνεται σταδιακά να βελτιώνεται, καθώς στο Πύθιο του δήμου Διδυμοτείχου, μετά από πολλές ημέρες, η στάθμη έπεσε κάτω από το όριο συναγερμού, όχι όμως και κάτω από το όριο επιφυλακής. Η πρωινή μέτρηση έδειξε 5,60 μ. (με όριο συναγερμού τα 5,70μ.)

Σύσκεψη αγροτών στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας
 
Στις 6.30 σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η σύσκεψη που προκαλεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «η Ενότητα». «Στα δεκάδες προβλήματα που υπήρχαν στον αγροτικό κόσμο, προστέθηκαν τώρα και αυτά των πλημμυρών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. Ασυγκόμιστες παραγωγές που απειλούνται με ολική καταστροφή, δεκάδες χιλιάδες στρέμματα πλημμυρισμένων καλλιεργήσιμων εκτάσεων, καταστροφές σε αγροτικές υποδομές, καταστροφή της τευτλοκαλλιέργειας, εξευτελιστικές τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων και φοροεπιδρομή σε βάρος των μικρών και μεσαίων αγροτών «δεν επιρέπουν να παραμείνουμε με σταυρωμένα χέρια και να εξαντλούμε την αγανάκτησή μας στα καφενεία», επισημαίνει «η Ενότητα» στο κάλεσμά της.

Ορεστιάδα: Κληρώνονται πέντε σπίτια του καταργημένου ΟΕΚ

Πέντε κατοικίες του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που έχει καταργηθεί, θα κληρωθούν στην Ορεστιάδα για ισάριθμους δικαιούχους. Τα σπίτια μπορούν να διεκδικήσουν συνταξιούχοι ή εργατοϋπάλληλοι που έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία, ούτε έχουν λάβει άλλη στεγαστική συνδρομή από τον καταργηθέντα Οργανισμό. Οι αιτήσεις για συμμετοχή στην κλήρωση θα υποβάλλονται από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι τις 15 Μαρτίου του 2015.

Αλεξανδρούπολη: Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 19/12

Συνεδριάζει την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης. Η πλειοψηφία των θεμάτων, από τα 55 της ημερήσιας διάταξης, έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα, ενώ στα πρώτα που θα συζητηθούν είναι η πρόταση της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑΣΑ» για την αγορά έκτασης για σχολική χρήση στον οικισμό των Φερών. Επίσης θα εξεταστεί η δυνατότητα μείωσης των μισθωμάτων που καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες των κυλικείων των σχολικών μονάδων του δήμου Αλεξανδρούπολης, μετά από σχετικό αίτημα των ίδιων.

Στον Έβρο αύριο το Α. Γκλέτσος

Στις 10 αύριο το πρωί θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα ο πρόεδρος της νεοϊδρυθείσας «τελείας» του Απόστολου Γκλέτσου, στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας που θα πραγματοποιήσει στην περιφέρεια ΑΜΘ. Θα ακολουθήσουν διαδοχικές επισκέψεις του στο Πύθιο Διδυμοτείχου, στα Λάβαρα Σουφλίου και στην Αλεξανδρούπολη, ενώ το απόγευμα θα αναχωρήσει για το νομό Ροδόπης.   

Ορεστιάδα: Εκδήλωση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της κεντρικής πλατείας Νέας Ορεστιάδας θα φωταγωγηθεί στις 6 σήμερα το απόγευμα. Νωρίτερα, από τις 4 μ.μ., θα ανοίξουν τα «σπιτάκια» που θα φιλοξενήσουν σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου τα bazaar που διοργανώνουν διάφοροι φορείς και σύλλογοι, ενώ στις 5 μ. μ. τα μικρά παιδιά θα μπορούν να συμμετέχουν σε δράση κατασκευής χριστουγεννιάτικων χειροτεχνιών και να συναντηθούν με τον…ποδηλάτη Αϊ Βασίλη που θα μοιράζει δώρα. Για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, στο χώρο της πλατείας θα βρίσκεται η Ενόργανη Θρακική Χορωδία του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ν. Ορεστιάδας και περιφέρειας καθώς και η φιλαρμονική της ΔΗΚΕΠΑΟ.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17/12/2014 - 12:58