Eιδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

24χρονη πνίγηκε σε αρδευτικό κανάλιΤη ζωή της έχασε μια 24χρονη γυναίκα στις Σέρρες όταν έχασε τον έλεγχο του I.X αυτοκινήτου της και έπεσε σε αρδευτικό κανάλι...

Το περιστατικό συνέβη στις 10 το βράδυ μεταξύ Άνω και Κάτω Καμήλας.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής μετέβησαν αμέσως στο σημείο αλλά δυστυχώς ανέσυραν νεκρό το άψυχο σώμα της 24χρονης.

OΔ/της Πυροσβεστικής Σερρώβν Χ. Αθανασόπουλος σε δηλώσεις του  διευκρίνισε ότι ο θάνατος της νεαρής δεν έχει σχέση με τα πλημμυρικά φαινόμενα.KKE Σερρών: Η ανιδιοτελής προσφορά έκανε πραγματικότητα τα νέα γραφεία της ΟργάνωσηςΣε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 28/11 τα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων τηςΤομεακής Οργάνωσης Σερρών του ΚΚΕ, στο κέντρο της πόλης των Σερρών. Τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος και της ΚΝΕ με χαρά είδαν να εκπληρώνεται ο στόχος να στεγαστεί η Κομματική Οργάνωση σε ιδιόκτητα γραφεία, μετά από προσπάθεια χρόνων για τη συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνταν για το σκοπό αυτό.Με πορεία που ξεκίνησε από την πρώην Νομαρχία, με τα κόκκινα λάβαρα υψωμένα και φωνάζοντας συνθήματα, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δημιούργησαν μια πανηγυρική ατμόσφαιρα στο διάβα τους προς τα νέα γραφεία.Εξω από το κτίριο όπου στεγάζονται τα νέα γραφεία, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των εγκαινίων. Μίλησε ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας: «Νιώθουμε ικανοποίηση, χαρά και υπερηφάνεια, γιατί η απόκτηση καινούργιων γραφείων έγινε πραγματικότητα χάρη στην ακούραστη και ανιδιοτελή προσφορά σε μεροκάματα, σε υλικά, σε οικονομική προσφορά από το υστέρημα δεκάδων ανθρώπων της δουλειάς, ανέργων, νέων, ακόμη και μαθητών», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του. Αναφέρθηκε στη διαφορετική πολιτική του ΚΚΕ σε σχέση με τα αστικά κόμματα ακόμη και στο θέμα αυτό. Οπως είπε, παρότι τα κόμματα αυτά έχουν μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες, δεν έχουν την ανιδιοτέλεια των κομμουνιστών και το αίσθημα της αυτοθυσίας. Τέλος, ο Ζ. Λυμπερίδης σημείωσε την ανάγκη να δυναμώσει ο λαός την οικονομική στήριξη προς το ΚΚΕ και κυρίως την αναγκαιότητα ο λαός να απορρίψει την πολιτική όλων των κομμάτων που ενισχύουν τη θέση της αστικής τάξης και να δυναμώσουν το ΚΚΕ.Στη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε δύο παλαίμαχους συντρόφους για τη μεγάλη τους οικονομική προσφορά: Στον σ. Δημήτρη Βερβεράκη και στον σ. Σάκη Μελλίδη, ο οποίος δυστυχώς, λίγες ημέρες μετά «έφυγε» από τη ζωή. Πρόλαβε όμως να δει να γίνεται πράξη το όνειρο των συντρόφων του και το δικό του, το Κόμμα του να αποκτά ιδιόκτητα γραφεία.Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική και τραγούδι, συνοδεία κερασμάτων.

Πηγή: rizospastis.grΛίμνη Κερκίνη: SOS για την εξαφάνιση της νανόχηναςΜόλις 50 νανόχηνες, το πιο σπάνιο είδος χήνας στην Ευρώπη, ξεχειμωνιάζουν φέτος στη λίμνη Κερκίνη των Σερρών, παρά τον αριθμό-ρεκόρ των 73 συνολικά ατόμων που καταγράφηκε πριν από δύο χρόνια...

Η Ελλάδα αποτελεί εδώ και 10.000 χρόνια αγαπημένο τόπο διαχείμασης της νανόχηνας, μαζί με τη Συρία και το Ιράκ, λόγω του ήπιου χειμώνα, από την άνοιξη ωστόσο τα άτομα επιστρέφουν στη... γενέθλια γη, τις αρκτικές και υπαρκτικές περιοχές της Παλαιαρκτικής, από τη Σκανδιναβία έως την ανατολική ΣιβηρίαΗ αγωνία της επιστημονικής κοινότητας, καθώς πέρσι καταγράφηκε η αναπαραγωγή μόνο 2 ζευγαριών στη βόρεια Νορβηγία, μεταφέρθηκε σε ημερίδα που έγινε τις προηγούμενες μέρες στο Κέντρο Πληροφόρησης της Λίμνης Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, στο Πόρτο Λάγος της Ξάνθης.Η ημερίδα διοργανώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία που υλοποιεί το πρόγραμμα Life+ για τη διαφύλαξη του πληθυσμού νανόχηνας.Η νανόχηνα είναι τακτικός, τοπικός, χειμερινός, επισκέπτης στην Ελλάδα και διαχειμάζει στη λίμνη Κερκίνη, αργότερα ωστόσο περνά από το Δέλτα του Εβρου, το οποίο αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό κατά την επιστροφή τους προς τη βόρεια Ευρώπη. Εδώ περνά τον χειμώνα, κατά τη μετανάστευση, το σύνολο σχεδόν του ευρωπαϊκού πληθυσμού του είδους, από το τέλος Οκτωβρίου ως τις αρχές Μαρτίου.Οπως ανέφερε η Αλεξάνδρα Δεμερτζή, εκ μέρους της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, ο ευρωπαϊκός πληθυσμός της νανόχηνας, που φωλιάζει στις βόρειες περιοχές της σκανδιναβικής χερσονήσου, αριθμεί πλέον μόλις 30 ζευγάρια, όταν στις αρχές του 20ού αιώνα ξεπερνούσαν τα 10.000 άτομα.

Να ενταχτεί ο Νομός Σερρών στην ψηφιακή προβολή τηλεοπτικών σταθμών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Επιστολή  στον Υπουργό Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρυσοχοίδη απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας με την οποία ζητά να ενταχτεί ο νομός Σερρών στην ψηφιακή προβολή τηλεοπτικών σταθμών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.Ακολουθεί η επιστολή :ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. ΧρυσοχοΐδηΚΟΙΝ: - Υπουργό Εσωτερικών κ. Α. Ντινόπουλο

            

-           Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Μέσων Ενημέρωσης και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

Κα Σοφία Βούλτεψη

-           Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων κ. Μενέλαο Δασκαλάκη-           Γενικό Διευθυντή DIGEA κ. Γιώργο Μαθιό-           Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κο Απόστολο Τζιτζικώστα-           Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, κο Γιάννη Μωυσιάδη-           Βουλευτές Ν. Σερρών-           ΜΜΕΘΕΜΑ: Αίτημα να υπαχθεί ο Νομός Σερρών ως προς την ψηφιακή προβολή  τηλεοπτικών σταθμών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπου ανήκει και διοικητικά.    Κύριε Υπουργέ,

        Τρεις μήνες μετά την πραγματοποίηση της τρίτης περιοχικής ψηφιακής μετάβασης της χώρας στην Περιφερειακή Ζώνη που περιλαμβάνει την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου (το switch off πραγματοποιήθηκε στις 5.09.2014) το Επιμελητήριο Σερρών έχει γίνει αποδέκτης πολλών διαμαρτυριών μελών του για το παράδοξο γεγονός ότι ενώ ο Νομός Σερρών  διοικητικά υπάγεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ψηφιακά έχει υπαχθεί στην Ευρύτερη Περιοχή Εξυπηρέτησης της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΕΠΕ4, ΠΖ-1), σύμφωνα με την ΚΥΑ 21161/12-8-2008. Έτσι, οι Σερραίοι πολίτες παρακολουθούν τα  περιφερειακά κανάλια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ενημερώνονται για την ειδησεογραφία, τα προβλήματα και όλα τα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ενώ υπάγονται διοικητικά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια του Νομού Θεσσαλονίκης ως Πρωτεύουσας και έδρας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ούτε τα τηλεοπτικά κανάλια των άλλων νομών της αυτοδιοικητικής τους περιφέρειας, δηλαδή των νομών Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Κιλκίς, και Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα να είναι αποκομμένοι από την ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τη δική τους Περιφέρεια.

Σημειώνουμε ενδεικτικά: Αναπτυξιακά θέματα που συζητώνται και αποφασίζονται στις Συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, θέματα που αφορούν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, θέματα που αφορούν τους Δήμους από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ζητήματα που αφορούν στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια, θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ασφαλιστικά θέματα (ΙΚΑ, ΟΓΑ κ.λ.π.) και πολλά άλλα ζητήματα (αγροτικά, επιχειρηματικά κ.ά.), για τα οποία τα κέντρα λήψης των αποφάσεων εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη, και, όπως είναι εύλογο οι περισσότερες ειδήσεις και πληροφορίες εκπέμπονται από εκεί.

   Εκτός, όμως από την πρόσβαση των Σερραίων πολιτών στην ενημέρωση, εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός της μη δυνατότητας εκπομπής των Σερραϊκών τηλεοπτικών Σταθμών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας!     Πράγματι , σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, οι επιπτώσεις της οποίας είναι έντονες και στο Νομό μας  (σημειωτέον ότι υπολείπεται κατά 1,62 δις ευρώ από το μέσο όρο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ των νομών της χώρας), πιστεύουμε ότι η ενημέρωση και η προβολή των θεμάτων της Περιφερειακής μας Ενότητας από τους Σερραϊκούς τηλεοπτικούς σταθμούς, τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην ευρύτερη και μεγάλη Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας είναι  σύμμαχός μας στις ενέργειες και προσπάθειες που κάνουμε, όλοι οι φορείς και εμείς ως Επιμελητήριο Σερρών, στο πλαίσιο του θεσμοθετημένου ρόλου μας, για την εν γένει ανάπτυξη της Περιφερειακής μας Ενότητας. Επιπροσθέτως, με την διαπεριφερειακή ενότητα ως προς την ενημέρωση διανοίγονται ακόμα περισσότερο οι προοπτικές κοινών δράσεων και συνεργειών μεταξύ φορέων και επιχειρήσεων, στο πλαίσιο και των Προγραμμάτων της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020. 

  Κύριε Υπουργέ

    Για τους παραπάνω λόγους ζητάμε άμεσα να αλλάξει περιφέρεια μετάδοσης ο Νομός Σερρών και να υπαχθεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου υπάγεται και διοικητικά.

                                                                                         

                                                                                           Με εκτίμηση,

                                                                                           Ο Πρόεδρος                                                                                         Χρήστος Μέγκλας
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54