Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στις τοπικές Αντιπροσωπείες του ΤΣΑΥ-ΕΤΑΑ

Το θέμα των απλήρωτων εργαζομένων στις τοπικές αντιπροσωπείες ΤΣΑΥ -ΕΤΑΑ φέρνουν στην Βουλή με ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , μεταξύ των οποίων και η κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή, για τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας.

Όπως αναφέρουν στην ερώτηση τους :

Το πρώην ΤΣΑΥ (νυν ΕΤΤΑ-Τμήμα Υγείας) λειτουργεί σε κάθε Νομό τοπική Αντιπροσωπεία η οποία εξυπηρετεί όλους τους εν ενεργεία και συνταξιούχους υγειονομικούς της περιοχής (γιατρούς, οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς, κτηνιάτρους).Οι τοπικές αντιπροσωπείες διεκπεραιώνουν όλη τη γραφειοκρατία των ασφαλισμένων του ΤΣΑΥ-ΕΤΑΑ όπωςεγγραφές- εισφορές μελών - ασφαλιστικές ενημερότητες - ρυθμίσεις παλαιών οφειλών -εκδόσεις και θεωρήσεις βιβλιαρίων-δαπάνες περίθαλψης-συντάξεις- κατασκηνώσεις -έξοδα κηδείας-Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης κλπ.

Έως το Μάιο του 2011τα έξοδα των Αντιπροσωπειών, δηλαδή οι λειτουργικές δαπάνες (ενοίκιο, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ταχυδρομικά,Γραφική ύλη) και ο μισθός για τους υπαλλήλους των Ιατρικών Συλλόγων που διεκπεραίωναν τις εργασίες των Αντιπροσωπειών, καλύπτονταν από μέρος των εισπράξεωνγια τις ασφαλιστικέςεισφορές των αυτοαπασχολουμένων υγειονομικών.

Από τον Ιούνιο του 2011 όμως άλλαξε ο τρόπος καταβολήςτων ασφαλιστικών εισφορών (γίνονται μέσω Τραπέζης), με αποτέλεσμα οι περισσότερες τοπικές Αντιπροσωπείες να έχουν μείνει χωρίς σταθερή χρηματοδότηση και οι εργαζόμενοι τους να παραμένουν απλήρωτοι επί 42 μήνες,παρότι συνεχίζουν στην πλειονότητα τουςνα εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους. Παρά τις διαβεβαιώσεις του ΤΣΑΥ ότι καταβάλλεται προσπάθεια αποπληρωμής των οφειλομένων, μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί τρόπος πληρωμής των υπαλλήλων. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση οι τοπικές Αντιπροσωπείες θα σταματήσουν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και οι ασφαλισμένοι θα αναγκαστούν να μετακινούνται για να εξυπηρετηθούν από τα Περιφερειακά Παραρτήματα του ΤΣΑΥ-ΕΤΑΑ (πχ για την Κρήτη θα πρέπει να απευθύνονται και από τους 4 Νομούς στο Περιφερειακό ΕΤΑΑ Ηρακλείου, το οποίο με δύο μόνο υπαλλήλους δεν θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ασφαλισμένων υγειονομικών.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί :

Προτίθενται να μεριμνήσουν έτσι ώστε να καταβληθούν τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους και να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα της σταθερής χρηματοδότησης από το Ταμείοτων τοπικών Αντιπροσωπειών του ΤΣΑΥ-ΕΤΑΑγια την κάλυψη των ανελαστικών λειτουργικών τους αναγκών ;

Oι ερωτώντες βουλευτές

Ξανθός Ανδρέας

Δημήτρης Στρατούλης

Θοδωρής Δρίτσας

Αφροδίτη Σταμπουλή

Ειρήνη Αγαθοπούλου

Κώστας Δερμιτζάκης

Νίκος Μιχαλάκης

Βασίλης Κυριακάκης

Γιάννης Ζερδελής

Κώστας Ζαχαριάς

Έκλεβε εξαρτήματα μοτοσικλετών και τα πουλούσε μέσω ίντερνετ!

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση του φαινομένου των κλοπών, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών τη σύλληψη ενός 28χρονου ημεδαπού, ο οποίος αφαιρούσε διάφορα εξαρτήματα – ανταλλακτικά μοτοσικλετών και στη συνέχεια τα πωλούσε μέσω ιστοσελίδων στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών, πραγματοποιήθηκε αστυνομικός έλεγχος στο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που επέβαινε ο 28χρονος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    ένα ζευγάρι καθρέπτες μοτοσικλέτας ιδιοκτησίας 36χρονου, το οποίο αφαιρέθηκε την 06.10.2014 στις Σέρρες,

    δύο σέλες μοτοσικλετών και διάφορα εργαλεία, η νόμιμη κατοχή των οποίων εξετάζεται και

    μία απόδειξη αποστολής ταχυδρομικού δέματος.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες του 28χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    διάφορα μέρη – εξαρτήματα μοτοσικλετών, μέρος των οποίων αφαιρέθηκε επίσης από τον 36χρονο, τον παραπάνω τόπο και χρόνο,

    ένα σπαθί,

    ένα μαχαίρι,

    ένα στιλέτο,

    ένα χαρτί με χειρόγραφες σημειώσεις,

    μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μεικτού βάρους 1,6 γραμμαρίων,

    το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και

    ένα κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα δέμα το οποίο ο 28χρονος θα έστελνε στη Ρόδο σε υποψήφιο αγοραστή.

Σε βάρος του 28χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθούν και οι άλλοι κάτοχοι των κατασχεθέντων αντικειμένων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών

Οι Σέρρες γιορτάζουν τον Μητρικό Θηλασμό

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 1-7 Νοεμβρίου* η Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Σερρών, με την υποστήριξη του Συλλόγου "Σερραίες Μανούλες", διοργανώνουν την “Γιορτή Θηλασμού 2014” με δύο δράσεις. Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι θα βρισκόμαστε στον υπαίθριο χώρο του Νouvel cafe, Π.Τσαλδάρη και Μεραρχίας.Την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 θα διοργανωθεί ενημερωτική ομιλία στο Εργατικό Κέντρο Σερρών στις 18.30 με θέμα "Θηλασμός: επένδυση για μια ζωή”.