Ειδήσεις από ΕΡΑ Σερρών

Σέρρες : Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή, 2και 8 Νοεμβρίου. Εξαήμερο… το «δεκαήμερο προσφορών» και "Λευκή Νύχτα"

Την απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή, 2 Νοεμβρίου και το Σάββατο, 8 Νοεμβρίου, ημέρα εορτασμού των Πολιούχων των Σερρών, έλαβε η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών στην τελευταία της συνεδρίαση.

Τη συνεδρίαση απασχόλησε και το δεκαήμερο προσφορών στη σερραϊκή αγορά, το οποίο εκ των πραγμάτων συρρικνώνεται σε έξι ημέρες, καθώς θα εφαρμοστεί μεταξύ 1ης και 10 Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση του συλλόγου ενημερώνει πως:

«Κατά την συνεδρίαση του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014 μεταξύ άλλων συζητήθηκε το δεύτερο 10ήμερο προσφορών 2014 από το Σάββατο 1 Νοεμβρίου έως την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014.

Ομόφωνα αποφασίσθηκε την Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014, που είναι η 5η εμβόλιμη Κυριακή του έτους τα καταστήματα των Σερρών να παραμείνουν κλειστά.

Όπως επισημάναμε σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας για την λειτουργία των Εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές , πλην των δύο Κυριακών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καμία άλλη Κυριακή δεν προσφέρει τίποτα στα Εμπορικά καταστήματα.

Επίσης, κατά την ημέρα εορτασμού των Πολιούχων των Σερρών Παμμέγιστων Ταξιαρχών το δικαίωμα να ορίζουν τις πέντε τοπικές αργίες ανήκει στις τοπικές κοινωνίες και στους τοπικούς φορείς και όχι σε κάποιο Υπουργείο της Αθήνας ,ομόφωνα αποφασίσθηκε με τις ευλογίες και την συμπαράσταση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγο η αγορά των Σερρών να παραμείνει κλειστή το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014.

Τέλος, για την τελευταία Κυριακή του χρόνου να επισημάνουμε ότι όλοι εκείνοι που αποφάσισαν για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το εμπόριο (ειδικοί σύμβουλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης ) και δεν υπολόγισαν την πιο παραγωγική Κυριακή του έτους, ομόφωνα αποφασίσθηκε η δημιουργία “Λευκής Νύχτας” την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014.

Από σήμερα ξεκινάνε οι διαδικασίες και η προσκόμιση εγγράφων σε συνεργασία με τον Νομικό Σύμβουλο του Συλλόγου για την αδειοδότηση της δράσης – εκδήλωσης αυτής.

Ζητούμε από τους συναδέλφους και από το καταναλωτικό κοινό (οι οποίοι θα ενημερωθούν με γραπτές ανακοινώσεις τις προσεχείς μέρες) να σεβαστούν την απόφαση του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών».

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25/10/2014 - 23:15