Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Το νομό Σερρών θα επισκεφτεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουπλής

Τον Νομό Σερρών και συγκεκριμένα τον Δήμο Βισαλτίας πρόκειται να επισκεφθεί ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Οκτωβρίου και εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων και επαφών του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία, για την άμεση ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις δεσμεύσεις του κόμματος και το κυβερνητικό πρόγραμμα που βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση. Το πρόγραμμα της περιοδείας είναι το εξής:

Πρωί:

10:30 Επίσκεψη σε δομές υγείας της περιοχής, ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ., Κέντρο Υγείας.

12:00 Σύσκεψη με την Δημοτική Αρχή και παραγωγικούς φορείς της περιοχής στο Δημαρχείο

13:00 Συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο

στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσκεψη στον Αχινό, όπου ο Βουλευτής και το κλιμάκιο της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών θα παραβρεθούν στην γιορτή φασολάδας και θα έχουν συνάντηση με τοπικούς φορείς.

Απόγευμα:

17:00 Περιοδεία στο κέντρο της Νιγρίτας

18:30 Ομιλία στην Ανθή*Πολιτιστικές διαδρομές στις Σέρρες*

Ο Όμιλος Σερρών για UNESCO  στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις * Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς*

οργανώνει  περίπατο στα Οθωμανικά τεμένη της πόλης των Σερρών

την Κυριακή 26 Οκτωβρίου ώρα 11 π.μ.

Ο τόπος συγκέντρωσης θα είναι  η συμβολή των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Αγίας Σοφίας (απέναντι από τον παιδικό σταθμό).Ο περίπατος θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες.Ανακοίνωση με αφορμή τη διαρροή τοξικών αποβλήτων απο τον ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

Όπως αναφέρει :" Με αφορμή τη διαρροή τοξικών αποβλήτων από τον πρόσφατα  εν λειτουργία Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στο Παλαιόκαστρο, έρχονται στην επικαιρότητα οι καταγγελίες Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών περί πρόχειρης κατασκευής του Έργου και υψηλού κόστους της. Τα ερωτήματα παραμένουν:

Ποιό το πραγματικό κόστος κατασκευής του ΧΥΤΑ;  Δέκα ή δώδεκα εκατ. ευρώ;  Τι προέβλεπε το τεύχος υποχρεώσεων που δόθηκε στους εργολάβους κατασκευαστές; Ποιες διαδικασίες ακολουθήκαν για την παραλαβή του Έργου και ποιοι το παρέλαβαν; Τι προβλέπουν οι περιβαλλοντικές μελέτες για την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής από τυχόν ατυχήματα;  Η διαρροή των τοξικών αποβλήτων οφείλεται σε τεχνικές αστοχίες; Ποια τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας  του περιβάλλοντος χώρου σε τέτοιες  περιπτώσεις; Ποια είναι η απάντηση στην άποψη που κατέθεσε χθες ο υπεύθυνος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, ότι το Εργοστάσιο Επεξεργασίας δεν είναι απαραίτητο;

Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα πρέπει να δοθούν απαντήσεις από τους αρμόδιους φορείς  (Δήμους, πρώην Νομαρχία, ΕΣΑΝΣ, σήμερα ΦΟΔΣΑ) και το κυριότερο,  να  αναζητηθούν  και να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους. Ο ΣΥΡΙΖΑ της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών θα στηρίξει τις πρωτοβουλίες όλων των θεσμικών οργάνων που θα στοχεύουν στη διαφάνεια και στην αποκάλυψη της διαφθοράς.

Είναι καιρός πλέον, να επανεξεταστούν οι μέχρι τώρα επιλογές για τη διαχείριση των απορριμμάτων και να αναζητηθούν εναλλακτικές μορφές διαχείρισης, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. Ώριμο είναι το αίτημα για την απαγκίστρωση από το Φαραωνικό Έργο κατασκευής της Μονάδας  Επεξεργασίας των σύμμεικτων απορριμμάτων, κόστους 30 εκατ. ευρώ, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και επιβαρύνει τους Δημότες κάθε Δήμου ετησίως από 716,18 ευρώ έως 846,34 ευρώ. Επιπλέον, σ αυτό συνηγορεί και το γεγονός ότι το Έργο βρίσκεται σε πλήρη  αναντιστοιχία με τις οδηγίες της Ε.Ε. και δεν χρηματοδοτείται.

Το εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων, που κατατέθηκε από συλλογικότητες και μαζικούς φορείς, συνάδει με τις οδηγίες της Ε.Ε. και εδράζεται στη λογική μείωσης των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή. Το εναλλακτικό αυτό μοντέλο όχι μόνο δεν επιβαρύνει τους Δημότες, αλλά φέρνει και έσοδα για κάθε Δήμο από τη διάθεση των ανακυκλώσιμων υλικών και το σπουδαιότερο χρηματοδοτείται από τα Ταμεία της Ε.Ε."Στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας 5ος & 6ος Αγώνας στις 24-25-26 ΟκτωβρίουΤον 5ο και 6ο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας  Μοτοσυκλετών 2014 που έχει προκηρύξει η Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΑΜΟΤΟΕ) διοργανώνει στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, την Παρασκευή και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 24-25-26/10 η Λέσχη Αυτοκινήτου & Μοτοσυκλέτας Σερρών (ΛΑΜΣ).Σημειώνεται ότι οι προαναφερόμενοι αγώνες εντάσσονται στο πλαίσιο και θα προσμετρήσουν στο Πρωτάθλημα Ταχύτητας  Μοτοσυκλετών του τρέχοντος έτους 2014, ενώ θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους όρους της αντίστοιχης προκήρυξης της ΑΜΟΤΟΕ, των εγκυκλίων της και των προβλεπόμενων από την σχετική νομοθεσία.Οι αγώνεςΟι αγώνες περιλαμβάνουν τις εξής κατηγορίες: OPEN,RACING, SUPERSPORT και SUPERSTOCKΠρώτος αγώνας, αυτός της κατηγορίας ΟΡΕΝ, στη διάρκεια του οποίου κάθε νέος οδηγός δοκιμάζει τις δυνάμεις του. Η κατηγορία αυτή αποτελεί το φυτώριο που τροφοδοτεί και τις υπόλοιπες κατηγορίες.Ο δεύτερος αγώνας αφορά στη κατηγορίας 125 & 250 Racing, της πιο κλασικής κατηγορίας, με τη συμμετοχή αυθεντικών Racing δίχρονων μοτοσυκλετών.Τρίτος αγώνας αυτός της πλέον θεαματικής κατηγορίας Supersport, με μοτοσυκλέτες 600 κυβικών που προσφέρουν απίστευτο θέαμα, με τους κινητήρες να βρυχώνται στις 16.000 στροφές! Απίστευτο θέαμα και φοβερές μάχες!Τέταρτη και τελευταία η μεγάλη κατηγορία Superstock/Superbike με τον πιο έντονο ανταγωνισμό, με κινητήρες 200 ίππων, τις υψηλότερες τελικές και τις δυνατότερες επιταχύνσεις!

Τέλος να σημειωθεί ότι στον 5ο και 60ο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας  Μοτοσυκλετών αναμένεται να συμμετέχουν περί τους πενήντα (50) αναβάτες με τις μοτοσυκλέτες του.Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό όλο το τριήμερο.Η 2η Βαλκανική Συνάντηση ΜΙΝΙ COOPER στις ΣέρρεςΟ μη κερδοσκοπικός αυτοκινητιστικός σύλλογος φίλων και ιδιοκτητών αυτοκινήτων ΜΙΝΙ COOPER, “MININORTH.gr”, με έδρα την Θεσσαλονίκη, μετά τη επιτυχή διοργάνωση της 1ης Βαλκανικής Συνάντησης στην πόλη της Καβάλας το 2013, διοργανώνει για το 2014 την 2η Βαλκανική Συνάντηση ΜΙΝΙ COOPER στην πόλη των Σερρών. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 28 Οκτωβρίου 2014 με συμμετοχές επίσημων αυτοκινητιστικών συλλόγων από όλη τη Ελλάδα και τη Βαλκανική Χερσόνησο. Σκοπός της εκδρομής είναι η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ιδιοκτητών ΜΙΝΙ και η συνεργασία στην πραγματοποίηση κοινών εκδηλώσεων και εκδρομών με τους αυτοκινητιστικούς συλλόγους που εκπροσωπούν.Η εκδρομή είναι ανοιχτή για όλους τους φίλους ΜΙΝΙ απο όλη την Ελλάδα και θα είναι τιμή μας να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις και μονοήμερες εκδρομές που θα λάβουν χώρα στην πολή των Σερρών, στο αυτοκινητοδρόμιο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Νομού. Συγκεκριμένα την Κυριακή 26-10-2014 τις πρωινές ώρες απο 10:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθει έκθεσή των αυτοκινητών στην πλατεία Ελευθερίας και την Δευτέρα 27-10-2014 απο 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. θα γίνει επίσκεψη των πληρωμάτων στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το εξής:ΣΑΒΒΑΤΟ 25/10

Άφιξη υπόλοιπων πληρωμάτων

Επίσκεψη στην λίμνη Κερκίνης

Ελεύθερος χρόνος για βαρκάδα στη λίμνη ή βόλτα με άλογο

Φαγητό σε τοπικό εστιατόριο

Επιστροφή στο ξενοδοχείο

Χαλαρωση και Welcome drink στο ξενοδοχείο

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/10

Εκδήλωση στην Πλατεία Ελευθερίας

Επίσκεψη στο χωριό Κρούσια

Φαγητό σε τοπικό εστιατόριο

Επιστροφή στο ξενοδοχείο

Βραδυ ποτό στην πόλη των ΣερρώνΔΕΥΤΕΡΑ 27/10

Επίσκεψη στην πίστα των Σερρών

Φαγητό σε γραφικό χωριό έξω από τις Σέρρες

Επιστροφή στο ξενοδοχείο

Ελεύθερη ΒραδιάΤΡΙΤΗ 28/10

Ημέρα ΑναχώρησηςΣτα 455 τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου ΣερρώνΑπό τον Ιούνιο έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές νέων μελών στον Εμπορικό Σύλλογο Ν. Σερρών. Σήμερα 107 Σερραίοι έμποροι είναι μέλη του συλλόγου.

Συνολικά ο αριθμός των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών  αγγίζει τα 455 μέλη. Οι εγγραφές συνεχίζονται όπου αρκετοί έμποροι έχουν εκδηλώσει να συμμετέχουν ως μέλη στον Εμπορικό Σύλλογο και στο επόμενο τακτικό  ΔΣ  θα συζητηθεί και θα αποφασισθεί η εγγραφή τους .Το  Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους εμπόρους να εγγραφούν στο Σύλλογο για να δυναμώσει η φωνή του ,  να  διεκδικήσει   και να προχωρήσει  στην επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.Συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕπιμελητηρίουΤην Τετάρτη 29 Οκτωβρίου και ώρα 20:00  στην αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης» θα  συνεδριάσει  το  Διοικητικό  Συμβούλιο του Επιμελητηρίου με τα παρακάτω θέματα:

1.         Επικύρωση πρακτικών του προηγούμενου Δ.Σ.

2.         Ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. για τη συμμετοχή τους στις διάφορες Επιτροπές.

3.         Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στις 21 – 22 Νοεμβρίου 2014.

4.         Ημερίδα του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών. (Εισηγ.: Ελ. Τσιαπάρα)

5.         Β’ Αναμόρφωση Προϋπολογισμού έτους 2014.

6.         Ορισμός νέου εκπροσώπου του Επιμελητηρίου Σερρών στο «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ».

7.         Τουριστική Ανάπτυξη Ν. Σερρών.

8.         Εκθέσεις.

9.         3ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων.

10.       Επιχορηγήσεις.

11.       Ανακοινώσεις – Διάφορα.