Eιδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Παράσταση Διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στη ΔΕΥΑΣ για το κόψιμο του νερού σε άνεργους

Η Τοπική Γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ, σήμερα Πέμπτη ( 23/10) στις 10:30’  το πρωί θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση της ΔΕΥΑΣ, (στα γραφεία της ΔΕΥΑΣ), για την απόφασή της να κόβει το νερό σε μακροχρόνια άνεργους ή εργαζόμενους που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Στην καπιταλιστική κρίση που ζούμε η εφαρμογή μιας τέτοιας απόφασης αποτελεί απάνθρωπο μέτρο για ένα αγαθό που είναι κοινωνικό και το δικαιούται κάθε άνθρωπος. Καλεί όλους τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα και αντίσταση ώστε να μην εφαρμόζονται τέτοια μέτρα σε κανέναν συμπολίτη μας που αδυνατεί να πληρώσει.

Φυλακές Νιγρίτας: Σε δίκη 13 σωφρονιστικοί και ο πρώην διευθυντής για το θάνατο του Καρέλι

Στο προσκήνιο έρχεται ξανά η υπόθεση του θανάτου του βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι καθώς παραπέμπονται σε δίκη ο πρώην διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας Σερρών και 13 σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σερρών με το υπ' αριθμόν 189/2014 βούλευμα που δημοσίευσε, παραπέμπει τους συγκεκριμένους δεσμοφύλακες να δικαστούν για την πράξη της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων από τα οποία επήλθε ο θάνατος ατόμου κατά συναυτουργία.

Στο εδώλιο Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα καθίσει, σύμφωνα με το βούλευμα, κι ο πρώην διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας που αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία κατά συρροή.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο απαλλάσσει από κάθε πράξη δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κατηγορήθηκαν για την υπόθεση, καθώς, σύμφωνα με το βούλευμα «δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής σε βάρος τους».

Εξάλλου, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Σερρών απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης των έξι σωφρονιστικών υπαλλήλων που είχαν προφυλακιστεί για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη. «Με βάση τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, κρίνεται αιτιολογούμενο ότι εάν αφεθούν ελεύθεροι είναι πολύ πιθανό να διαπράξουν και άλλα εγκλήματα» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα.

Σύμφωνα με το βούλευμα «ο Αλβανός κρατούμενος Ιλία Καρέλι, ο οποίος, στις 25 Μαρτίου 2014, τραυμάτισε θανάσιμα τον σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Μαλανδρίνου Γιώργο Τσιρώνη, μετήχθη στις 27 Μαρτίου 2014 από το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας. Κατά την άφιξή του στις φυλακές Νιγρίτας και κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο χώρο αναμονής από τις 15.55 μέχρι και τις 18:32, οπότε οδηγήθηκε στο χώρο κράτησης του, σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας υπέβαλλαν τον κρατούμενο συστηματικά και αδιαλείπτως σε βασανιστήρια, προκείμενου να τον τιμωρήσουν για τον θάνατο του συναδέλφου τους. Αποτέλεσμα των πράξεων τους ήταν να προκληθούν στον Αλβανό κρατούμενο θλαστικές εκχυμώσεις καθώς και κάταγμα του σώματος του στέρνου. Το συγκεκριμένο κάταγμα και οι πράξεις βασανισμού στις οποίες συστηματικά τον υπέβαλλαν, ήταν ικανό να επιφέρει, τελικά, λίγες ώρες αργότερα, τον αρρυθμιογόνο θάνατο του Ιλία Καρέλι».

Νέα Ζίχνη: Προβολή της βραβευμένης ταινίας «Γάζωρος Σερρών»

Την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου και ώρα 7 το βράδυ στην αίθουσα πολιτισμού «ΜΑΡΙΑΝΝΑ» του Δήμου Νέας Ζίχνης, θα προβληθεί η ταινία του συμπατριώτη μας σκηνοθέτη Τάκη Χατζόπουλου με τίτλο «ΓΑΖΩΡΟΣ ΣΕΡΡΩΝ» που πήρε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νικης το 1974

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σύνοψη της υπόθεσης:

Καταγραφικό, συνάμα υπαινικτικό, ντοκιμαντέρ πάνω στη σκληρή ζωή των αγροτών που καλλιεργούν καπνό στο χωριό Γάζωρος του νομού Σερρών. Πραγματεύεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές καθημερινά και εξετάζει τις οικονομικές σχέσεις στον ευρύτερο αγροτικό χώρο. Ο Γάζωρος είναι το σημείο αναφοράς, ο μικρόκοσμος της Ελλάδας του ’70, και μέσω αυτού ανασκαλεύεται η μεγάλη πληγή της αγροτικής οικονομίας και κοινωνίας.

Πρωτότυπος Τίτλος:

ΓΑΖΩΡΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Χρονιά Παραγωγής:

1974

Σκηνοθέτης:

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Είδος:

ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ, ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Σενάριο:

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δ/ντής Φωτογραφίας:

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Μοντάζ:

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μουσική Σύνθεση:

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Παραγωγή:

CINETIC O.E.

Παραγωγός:

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Βραβεία-Διακρίσεις:

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (15ο)

ΕΛΛΑΔΑ 1974

ΑΡΤΙΟΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ