Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

«Προσφέρουμε τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της φτώχειας»

Με αφορμή την 17η  Οκτωβρίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας καλούμε όλους εσάς να επισκεφθείτε τις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας για να προσφέρετε τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης.Στα πλαίσια του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης λειτουργούν ήδη  σε 66 Δήμους της χώρας  48 Κοινωνικά Παντοπωλεία, 41 Κοινωνικά Φαρμακεία, 28 Δημοτικούς  Λαχανόκηπους,  38 Δομές Παροχής Συσσιτίων, 38 Τράπεζες Χρόνου, 44 Γραφεία Διαμεσολάβησης, 13 Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων & 6 Υπνωτήρια.Καλέστε στο 801 11 22 444 και   ενημερωθείτε σχετικά με τις Κοινωνικές Δομές  στις οποίες μπορείτε να προσφέρετε τα είδη που επιθυμείτε ή επισκεφθείτε το www.koinoniasos.gr και εντοπίστε στην ενότητα χάρτης Δομών τις πλησιέστερες Κοινωνικές Δομές που σας εξυπηρετούν.Ελπίζουμε να αγκαλιάσετε την προσπάθεια  και να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα μας προσφέροντας με σεβασμό και αξιοπρέπεια στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας.Ξέρουμε ότι ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ! Κάνε την ΣΚΕΨΗ σου ΠΡΑΞΗ!    Στις Σέρρες μπορείτε να απευθυνθείτε:

    Τράπεζα Χρόνου (Δήμος Σερρών)

    Διευθυνση: Τσαλοπούλου 13Α,62122,Σέρρες

    Τηλέφωνο: 2321063559

    Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    Ιστοσελίδα: http://xronos.sofpsi-ser.gr

    Πρόσωπο Επαφής: Δημητριάδου Μαρία

   

    Κοινωνικό Φαρμακείο (Δήμος Σερρών)

    Διευθυνση: Δημητρίου Σπυρίδη 13,62124,Σέρρες

    Τηλέφωνο: 2321028177

    Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    Πρόσωπο Επαφής: Κοφοτόλιου Στέλλα, Χουλιούμη Χρύσα

   

    Κοινωνικό Παντοπωλείο (Δήμος Σερρών)

    Διευθυνση: Νίκου Νικολάου 15,62121,Σέρρες

    Τηλέφωνο: 2321022279

    Email: k.pantopoleioserron@hotmail.com

    Πρόσωπο Επαφής: Τσιρογιάννης Βασίλειος

   

    Γραφείο Διαμεσολάβησης (Δήμος Σερρών)

    Διευθυνση: Νίκου Νικολάου 19,62121,Σέρρες

    Τηλέφωνο: 2321022261-91

    Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    Πρόσωπο Επαφής: Παπούλια Στέλλα

   

    Δημοτικός Λαχανόκηπος (Δήμος Σερρών)

    Διευθυνση: 2ο χλμ. Σερρών – Νεοχωρίου,62124,Σέρρες

    Τηλέφωνο: 2321022261-91

    Email: dimlahanokipos.serron@hotmail.com

    Πρόσωπο Επαφής: Παπανικολάου Νικόλοας   


Υπογραφή πρωτοκόλλων συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σερρών, του Δικηγορικού Συλλόγου και του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών


Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Σερρών  πραγματοποιήθηκε υπογραφή πρωτοκόλλων συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σερρών, του Δικηγορικού Συλλόγου και του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου Σερρών, κας Σταυρούλας Αρβανίτη- Αγιαννίδου, του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, κ. Παναγιώτη Καρίπογλου και του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, κ. Γρηγόριου Ευσταθιάδη.Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Σερρών στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών, αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της δικτύωσης στην πραγμάτωση του σκοπού του. Για το λόγο αυτό, δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο συνεργασίας ανθρώπων, φορέων και δομών προκειμένου να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συμβουλευόμενων γυναικών. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών και το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας, ανέλαβαν τη δέσμευση αφενός να συμπράξουν στην ευαισθητοποίηση τόσο των μελών και εργαζομένων τους όσο και της τοπικής κοινωνίας απέναντι στο ζήτημα της βίας κατά των γυναικών και, αφετέρου να εξασφαλίσουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες στην κάθε συμβουλευόμενη γυναίκα του Κέντρου.Για την ευαισθητοποίηση, την άμεση ανταπόκριση και προθυμία των ανωτέρω φορέων στη παρούσα συνεργασία, τους ευχαριστούμε θερμά και ολόψυχα, ευελπιστώντας η πρωτοβουλία αυτή να συμβάλλει στην αντιμετώπιση και καταπολέμηση του φαινομένου.Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Σερρών, στα πλαίσια της Πράξης «Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Δημιουργίας Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο στους Άξονες Προτεραιότητας 07,08,09» του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», δημιούργησε και λειτουργεί, από τις 18-6-2013, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων βίας, το οποίο απευθύνεται σε γυναίκες που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής βία (ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό κ.α.) και παρέχει δωρεάν συμβουλευτική, ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική υποστήριξη,  νομική συμβουλευτική και πληροφόρηση στις γυναίκες-θύματα βίας." Η Μήδεια δεν χόρεψε ποτέ "Το νέο μυθιστόρημα της συγγραφέα Πασχαλίας Τραυλού " Η Μήδεια δεν χόρεψε ποτέ " θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου στο SOFA BAR (πεζόδρομος Π. Τσαλδάρη) στις 8 το βράδυ. Την διοργάνωση της εκδήλωσης έχει ο Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών.To νέο μυθιστόρημα της πολύ επιτυχημένης συγγραφέα Πασχαλίας Τραυλού


Η Μήδεια δεν χόρεψε ποτέ  έχει ως αφόρμηση τον γνωστό μύθο, τον οποίο μεταφέρει στη σύγχρονη εποχή και τον προχωρά ένα βήμα πιο πέρα, στη δίκη της παιδοκτόνου. Μια δίκη που δεν στηρίζεται στη συμβατική δικαιοσύνη της λογικής και των νόμων, αλλά στη δικαιοσύνη που επιτάσσει μια τραυματισμένη ψυχή. Η σύγχρονη Μήδεια του βιβλίου, η κατά κόσμον Αιμιλία Στρατάκη, πλαισιώνεται από τέσσερις ακόμα ήρωες. Τον ψυχολόγο Νικήτα, τον ζωγράφο Αλέξανδρο, τη συγγραφέα Έλλη Ευριπίδου και τον μποέμ δικηγόρο Μίνωα, καθένας εκ των οποίων ζει τη ζωή του υπό τη σκιά μιας Μήδειας συζύγου ή μητέρας ενόσω παλεύουν να διεισδύσουν στην ψυχή της κατηγορουμένης και να αποσπάσουν το μυστικό της.
Η κάθαρση έρχεται για όλους μέσα από ανατρεπτικές αλήθειες, θαμμένα μυστικά και σκοτεινούς έρωτες, από εκείνους που άλλοτε καθαγιάζουν την ανθρώπινη ύπαρξη
και άλλοτε αποδεικνύουν τα ανεξέλεγκτα όριά της. Η Αιμιλία, ο Αχιλλέας και η Έλλη, ο Μίνωας, η Ροδή και η Τάνια, ο Αλέξανδρος, η Σεβαστή και ο Ανέστης, εναλλάσσουν συνεχώς τους ρόλους του θύτη και του θύματος, ώσπου να οδηγηθούν στο συναρπαστικό φινάλε μιας ιστορίας που κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει.Bραδιά ανέκδοτων στο " Στέκι" της διάβασης πεζώνΤο Σάββατο στις 18 Οκτωβρίου στο Στέκι της Διάβασης Πεζών έχουν την τιμή   να φιλοξενηθούν πολλά γνωστά και διάσημα πρόσωπα. Ο Κωστίκας , ο Γιωρίκας , ο Τοτός , η μικρή Αννούλα , πλήθος από ξανθιές και Π...

Η διάβαση πεζών διοργανώνει βραδιά ανέκδοτων στις 9 το βράδυ.
δήλωση μνήμης για την Βουλγαρική κατοχή απο την Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης

   

Η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης διοργανώνει  εκδήλωση τιμής & μνήμης για τα θύματα των Ελλήνων της Ανατολικής Μακεδονίας κατά τη δεύτερη βουλγαρική κατοχή 1916 - 1918 , που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 μ.μ στην αίθουσα του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης ( Στρατηγού Παπούλα 37 – 39 Α. Τούμπα τηλ. 2310 227743).

    Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία με θέμα : « ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ . Η Ομηρία των Ελλήνων της Ανατολικής Μακεδονίας στη Βουλγαρία 1917-18» από την καθηγήτρια κ. Αλεξάνδρα Μάλαμα , προβολή video, μαρτυρίες Σερραίων που έζησαν την Ομηρία και εμφάνιση της χορωδίας του Συλλόγου Αγίου Πνεύματος Θεσσαλονίκης.