Ειδήσεις από ΕΡΑ Σερρών

Ανοίγει και πάλι το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών.Το Σαββατοκύριακο 27-28 Σεπτεμβρίου θα δοθεί για χρήση το αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Σερρών. Ήδη έχει πέσει νέας άσφαλτος και έχουν πραγματοποιηθεί επισκευές στα σημεία που υπήρξε πρόβλημα. Αυτό που περιμένουν όλοι είναι να δούνε πόσο η πίστα θα αντέξει ούτος ώστε να μπορεί να λειτουργεί κανονικά και χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για όσους κάνουν χρήση αυτής. Η πρώτη εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί αφορά το California Superbike School. Μάλιστα, οι άνθρωποι του γνωστού σχολείου για μοτοσικλέτες θέλοντας να το γιορτάσουν προσφέρουν στους αναβάτες που θα έρθουν από την Αθήνα το μάθημα του πρώτου επιπέδου μαζί με την μεταφορά της μοτοσικλέτας στο ποσό των 350 ευρώ. Ποδαρικό στη "νέα" πίστα θα κάνει το California Superbike School.Εξιχνιάστηκε άμεσα περίπτωση κλοπής και απάτης σε βάρος ηλικιωμένης σε χωριό των ΣερρώνΕξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ροδολίβους περίπτωση κλοπής και απάτης σε βάρος ηλικιωμένης, που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο τρέχοντος έτους σε χωριό των Σερρών. Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας ημεδαπής ηλικίας 38 ετών, για απάτη και κλοπή. Ειδικότερα, την 12.09.2014 το πρωί, η προαναφερόμενη μαζί με ένα ακόμα άγνωστο άτομο προσποιούμενοι φιλικά πρόσωπα συγγενικού προσώπου 82χρονης της απόσπασαν το χρηματικό ποσό των 1.950 ευρώ και της αφαίρεσαν μία χρυσή αλυσίδα από το λαιμό της αξίας 100 ευρώ περίπου. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ροδολίβους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Ποδηλατικοί αγώνες και δράσεις ευαισθητοποίησης διοργανώνονται στις Σέρρες στις 28 ΣεπτεμβρίουΕκδήλωση στις Σέρρες φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, μέσα από την ποδηλασία.

Η εκδήλωση με τίτλο «Ορθοπεταλιά στο Περιβάλλον», διοργανώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου από τον ποδηλατικό σύλλογο Σερρών, Bike Riders, το σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Σερρών, το σύλλογο «Σερραίες Μανούλες» και την Ένωση Γυμναστών Ν. Σερρών. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ποδηλατικούς αγώνες μέσα στην πίστα καρτ Σερρών, ανακύκλωση προϊόντων και καλλιτεχνικές δράσεις. Οι ποδηλατικοί αγώνες απευθύνονται σε γονείς με παιδιά δημοτικού και θα ξεκινήσουν στις 11:00 το πρωί, ενώ οι εγγραφές συμμετοχής θα γίνονται από τις 09:00 μέχρι τις 10:30. Παράλληλα, στον προαύλιο χώρο της πίστας καρτ, τα παιδιά θα συγκεντρώσουν προϊόντα προς ανακύκλωση και θα λάβουν μέρος στην κλήρωση δώρων που θα ακολουθήσει. Όλοι οι μικροί μας φίλοι υπό την καθοδήγηση παιδαγωγών θα έχουν την ευκαιρία μέσα από καλλιτεχνίες να εκφράσουν τη σχέση τους με το φυσικό περιβάλλον.