Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Θανατηφόρο τροχαίο στις Σέρρες

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε ένας 46χρονος, όταν η μηχανή στην οποία επέβαινε, εξετράπη της πορείας της και ανετράπη, στo 1ο χλμ Επαρχιακής Οδού από τη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Σερρών – Δράμας προς Νέο Σούλι Σερρών.

Συγκεκριμένα, η δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 44χρονος και επέβαινε 46χρονος εξετράπη της πορείας της και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο του 46χρονου επιβάτη και τον ελαφρύ τραυματισμό του 44χρονου οδηγού της δίκυκλης μοτοσικλέτας.

Ο 44χρονος οδηγός συνελήφθη. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Σερρών.

Ποδηλατικοί αγώνες και δράσεις ευαισθητοποίησης διοργανώνονται στις Σέρρες στις 28 Σεπτεμβρίου

Εκδήλωση στις Σέρρες φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, μέσα από την ποδηλασία.

Η εκδήλωση με τίτλο «Ορθοπεταλιά στο Περιβάλλον», διοργανώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου από τον ποδηλατικό σύλλογο Σερρών, Bike Riders, το σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Σερρών, το σύλλογο «Σερραίες Μανούλες» και την Ένωση Γυμναστών Ν. Σερρών. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ποδηλατικούς αγώνες μέσα στην πίστα καρτ Σερρών, ανακύκλωση προϊόντων και καλλιτεχνικές δράσεις. Οι ποδηλατικοί αγώνες απευθύνονται σε γονείς με παιδιά δημοτικού και θα ξεκινήσουν στις 11:00 το πρωί, ενώ οι εγγραφές συμμετοχής θα γίνονται από τις 09:00 μέχρι τις 10:30. Παράλληλα, στον προαύλιο χώρο της πίστας καρτ, τα παιδιά θα συγκεντρώσουν προϊόντα προς ανακύκλωση και θα λάβουν μέρος στην κλήρωση δώρων που θα ακολουθήσει. Όλοι οι μικροί μας φίλοι υπό την καθοδήγηση παιδαγωγών θα έχουν την ευκαιρία μέσα από καλλιτεχνίες να εκφράσουν τη σχέση τους με το φυσικό περιβάλλον.

Στη Βουλή η συγχώνευση-κατάργηση του Γυμνασίου Ροδολίβους

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ για τον υπουργό Παιδείας για την συγχώνευση - κατάργηση του Γυμνασίου Ροδολίβους.

Όπως αναφέρουν στην ερώτηση τους :

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται γονείς και μαθητές του Γυμνασίου Ροδολίβους στην Π.Ε. Σερρών, ενάντια στο οριστικό κλείσιμο και τη συγχώνευση του με το Γυμνάσιο Πρώτης.

Η απόφαση για  τη συγχώνευση του Γυμνασίου του Ροδολίβους με αυτό της Πρώτης είχε παρθεί τρία χρόνια πριν, ενώ πέρσι η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τους μαθητές του Ροδολίβους να πηγαίνουν στο Γυμνάσιο της Πρώτης για δύο μέρες και στη συνέχεια να επιστρέφουν στο Γυμνάσιο τους, καθώς αναβλήθηκε η συγχώνευση τους.

Να σημειωθεί μάλιστα πως στο σχολικό συγκρότημα του Γενικού Λυκείου Ροδολίβους όπου ανήκει και το Γυμνάσιο υπάρχει και η απαραίτητη υποδομή σε αίθουσες, βιβλιοθήκη, γυμναστήρια και λοιπούς βοηθητικούς χώρους.

Η απόφαση για τη συγχώνευση και αυτών των σχολικών μονάδων εξυπηρετεί το στόχο και της σημερινής συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,  για μείωση των οργανικών θέσεων δημοσίων υπαλλήλων και επομένως και εκπαιδευτικών, αλλά και για την προώθηση του νέου σχολείου της αγοράς που θέλει να μειώνονται οι δαπάνες για την παιδεία και να μετατίθενται στις τσέπες των γονιών, αλλά και να εισβάλουν οι επιχειρήσεις στα σχολεία, μετατρέποντας την εκπαίδευση σε ένα ακόμη πεδίο κερδοφορίας τους.

          

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για την οριστική αναστολή της απόφασης συγχώνευσης των Γυμνασίων Ροδολίβους και Πρώτης στην Π.Ε. Σερρών και τη χρηματοδότηση τους ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργική, κτιριακή, υλικοτεχνική υποδομή και εποπτικά μέσα για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Οι βουλευτές

Θεοδόσης ΚωνσταντινίδηςΕλένη Γερασιμίδου