Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Πρωτοποριακή υδρογεννήτρια από Έλληνα εφευρέτη - Εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη στα Άνω Πορρόια
Ενώ οι υδροηλεκτρικές εφαρμογές είναι από τις πιο αποδοτικές μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι απαιτητικές προϋποθέσεις για την εγκατάσταση τους πολλές φορές αποτρέπουν την διαδεδομένη χρήση τους. Οι περιορισμοί των εγκαταστάσεων συνήθως περιλαμβάνουν την ανάγκη για μεγάλη υψομετρική διαφορά και με υψηλή ροή νερού...

Η παραγωγή ρεύματος από μικρότερες ροές και με μικρές υψομετρικές διαφορές, τώρα όμως, όχι απλά είναι εφικτές αλλά συνοδεύονται και από σημαντικά πλεονεκτήματα τα οποία χρήζουν την προσοχή επενδυτών και εγκαταστατών.

Ο Paul Kouris, Ελληνικής καταγωγής Αυστραλός εφευρέτης της μονάδας Kouris Centri Turbine (KCT), πεπεισμένος πως μπορούσε να εκμεταλλευτεί την δύναμη της υδατοδίνης, πριν από δύο δεκαετίες, άρχισε να πειραματίζεται με μοντέλα μικρής κλίμακας στον κήπο του σπιτιού του.

Το αποτέλεσμα οδήγησε στην δημιουργία μίας μονάδας που μπορεί να λειτουργήσει αποδοτικά από ύψος μόλις 6ο εκατοστά με ροή ακόμη και 70 λίτρα/δευτερόλεπτο.

Η φύση της κατασκευής είναι τέτοια που μπορεί ναεγκατασταθεί εντός και εκτός της ροής του νερού, επιτρέπει την πολλαπλή εγκατάσταση σε σειρά καθώς δεν έχει απολύτως καμία επίδραση στο περιβάλλον σε αντίθεση με άλλες μεγαλύτερες εγκαταστάσεις.

Αυτό συνεπάγεται πως η μονάδα αυτή μπορεί να εγκατασταθεί σε πολλές περιπτώσεις όπου προηγουμένως δεν ήταν εφικτή η εκμετάλλευση της υδάτινης ενέργειας.

Σήμερα υπάρχουν οι πρώτοι εν λειτουργία σταθμοί KCT σε φυσικές τοποθεσίες της Αυστραλίας, και το όνειρο του Paul Kouris γίνεται πραγματικότητα με την Ελληνική κατασκευή μονάδων KCT από την KapaLamda για την Ελλάδα και το εξωτερικό.Το νέο είδος υδροηλεκτρικής τουρμπίνας έχει εγκατασταθεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη στα Άνω Πορόια Σερρών και με μία μονάδα διαμέτρου δύο μέτρων γίνεται παραγωγή 5kW. Η KapaLamda κατασκευάζει τις μονάδες σε κατηγορίες των 5, 10, 20 και 30 kWatts.«Η κατασκευή της μονάδας γίνεται στην Ελλάδα με σκοπό την εξαγωγή της σε άλλες μεγάλες αγορές. Όσο αναπτύσσουμε τις εξαγωγικές μας δραστηριότητες βρισκόμαστε σε αναζήτηση συνεργατών για την μεταπώληση και εγκατάσταση των μονάδων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.», εξηγεί ο Σπύρος Λυσσούδης, γενικός διευθυντής της KapaLamda.Η μονάδα KCT θα παρουσιαστεί επίσημα για πρώτη φορά στην Ευρώπη στην ΔΕΘ από την KapaLamda (περίπτερο 10, stand 4) η οποία είναι η επίσημη αντιπρόσωπος και κατασκευαστής για την KCT στην Ελλάδα.

Πηγή: econews.grΣέρρες : Ανήλικη άδειασε το ταμείο καταστήματοςΈνα ανήλικο κορίτσι πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών με την κατηγορία της κλοπής, ενώ αναζητούνται για να συλληφθούν οι γονείς του σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για την πλημμελή εποπτεία του.

Η 16χρονη κοπέλα μπήκε σε ένα κατάστημα στις Σέρρες και απασχόλησε την ιδιοκτήτρια ζητώντας να της δείξει διάφορα εμπορεύματα. Όταν βρήκε ευκαιρία, έβαλε «χέρι» στην ταμειακή μηχανή αρπάζοντας από μέσα 60 ευρώ και έφυγε τρέχοντας. Όμως, δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ειδοποίησε η επιχειρηματίας, οι οποίοι την εντόπισαν, τη συνέλαβαν και βρήκαν πάνω της το κλεμμένο χρηματικό ποσό που αποδόθηκε στην καταστηματάρχη.Σέρρες: 45χρονη έπεσε θύμα απάτης μέσω ίντερνετΕξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σερρών, περίπτωση εξαπάτησης 45χρονης μέσω διαδικτύου σχετικά με την πώληση οχήματος, που έλαβε χώρα τον Ιούνιο του έτους 2014 σε χωριό των Σερρών.Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού ηλικίας 47 ετών, για απάτη .

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με την καταγγελία 47χρονης υπηκόου Γερμανίας ότι αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά με αριθμό τηλεφώνου από ιστοσελίδα σχετική με την πώληση οχήματος, συνομίλησε με άγνωστο δράστη, ο οποίος την εξαπάτησε ως υποψήφια αγοραστή, καθώς η 47χρονη προέβη στην κατάθεση χρηματικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό, ως αντίτιμο για την αγορά δικύκλου, χωρίς ωστόσο να το παραλάβει ποτέ.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σερρών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.