φωτο αρχείου

Χαροπαλεύει διασωληνωμένος Αφγανός πρόσφυγας κρατούμενος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου


ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΦΓΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/7/2013, 12 ΜΕΣ, ΑΙΟΛΟΥ 47 5Ος ΟΡΟΦΟΣ

Χαροπαλεύει διασωληνωμένος Αφγανός πρόσφυγας κρατούμενος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου.

Στο Σισμανόγλειο χαροπαλεύει ο Αφγανός πρόσφυγας  Μοχάμαντ Χασάν μετά την μεταφορά του από το νοσοκομείο της Κορίνθου όπου εισήχθη στις 2 Ιουλίου. Είχε φυλακιστεί στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Κορίνθου από τις 2/9/2012.

Οι συγκρατούμενοι του είχαν προχωρήσει σε έντονη ομαδική διαμαρτυρία διότι ο Μοχαμάντ Χασαν πονούσε αφόρητα, ζητούσε να το δει γιατρός  και οι αστυνομικοί δεν έδιναν καμία σημασία. Είχε επανειλημμένα παραπονεθεί για ενοχλήσεις που είχε αλλά δεν εισακούστηκε στο αίτημα του να τον δει γιατρός. Στη Κόρινθο η γνωμάτευση των γιατρών αναφέρει  «λοίμωξη αναπνευστικού-αναπνευστική ανεπάρκεια τύπου 1».

Ο Μοχαμάντ Χασάν βρίσκεται ένα βήμα πριν από το θάνατο αφού για 11 μήνες δεν είχε στοιχειώδη θεραπεία για την σοβαρή λοίμωξη που είχε για την οποία η θεραπεία ήταν αναγκαία για να σωθεί η ίδια του η ζωή.

Υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι ο ασθενής ήταν χρήστης κατά τη διάρκεια της κράτησης και ότι έφερε τις συνηθισμένες  ιογενείς λοιμώξεις, συχνές σ αυτές τις κατηγορίες ασθενών.

Απαιτούμε να κλείσουν εδώ και τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης- κολαστήρια που οδηγούν στην εξόντωση και στο  θάνατο μετανάστες.

Οι γιατροί της ΟΕΝΓΕ είχαν προειδοποιήσει με τις επισκέψεις τους στην Αμυγδαλέζα για τους κινδύνους της κράτησης χωρίς τη στοιχειώδη ιατρική περίθαλψη.

Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φώς. Να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛΑΣ.