Δελτίο Ειδήσεων – Πάτρα 23.07.2013

Βαριές καταδίκες για τον θάνατο υπαλλήλων της Marfin


Με την καταδίκη τριών εκ των τεσσάρων στελεχών της Marfinέκλεισε η δίκη για τον θάνατο των τριών υπαλλήλων και τον τραυματισμό άλλων 21, μετά τον εμπρησμό στο υποκατάστημα της Σταδίου, κατά την διάρκεια των επεισοδίων τον Μάϊο του 2010, όπου είχε χάσει τη ζωή της η Αιγιώτισσα Αγγελική Παπαθανασοπούλου. Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τον διευθύνοντα σύμβουλο της MARFINΚωνσταντίνο Βασιλακόπουλο, τον υπεύθυνο ασφαλείας του κτιρίου Εμμανουήλ Βελονάκη και την διευθύντρια του καταστήματος ΄Αννα Βασιλακοπούλου ενώ αθώωσε την υποδιευθύντρια του καταστήματος Αναστασία Κούκου. Πάντως σήμερα στον Πατρινό Τύπο αναφέρεται ότι αλώβητοι «βγήκαν» οι μέτοχοι της Marfin.

 

Από αύριο Τετάρτη η καταβολή οικογενειακών επιδομάτων


Σε κατάσταση αναμονής τελούν οι δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων και στην Πάτρα, οι οποίοι σε καθημερινή βάση βρίσκονται στα γραφεία των αρμόδιων υπηρεσιών. Το ποσό που θα καταβληθεί σε πρώτη φάση ανέρχεται σε 23.750.000 ευρώ σε 39.381 δικαιούχους, για τους οποίους έχει γίνει εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21 και κρίθηκαν δικαιούχοι μετά τους ελέγχους.

 

Καταγγελία για τη νέα αύξηση στο τέλος των ΑΠΕ


Την έντονη αντίθεσή του στην αύξηση του τέλους των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το νέο αυτό πρόσθετο μέτρο που επέβαλε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εξέφρασε χθες ο Περιφερειάρχης Δ. Ελλάδος, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Θα πρέπει η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει και να κάνει πράξη αυτό που είχε δεσμευτεί, πως δε θα φέρει νέα μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

 

Η Τράπεζα Ελλάδος αναλαμβάνει την «Αχαϊκή»


Η Τράπεζα της Ελλάδος θα αναλάβει την εκκαθάριση των δανείων που έμειναν «κακές» τράπεζες των : Αγροτική. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ProtonBank, FBB, T-Bankκαι των συναιτεριστικών Αχαϊας, Λαμίας, Λέσβου. «Ανάσα» για 300.000 δανειολήπτες που τα δάνειά τους βρίσκονται στις badbankτων οκτώ τραπεζών που έσπασαν, δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος. Πάντως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο συνολικό χαρτοφυλάκιο των τραπεζών διαμορφώνεται από 23 έως 27% ενώ τα καταναλωτικά δάνεια διαμορφώνονται έως και 50%.

 

Συνεχίζονται οι δράσεις στον προαύλιο χώρο της ΕΡΑ


Καθημερινές είναι σχεδόν οι δράσεις των φοιτητικών ομάδων του Πανεπιστημίου Πατρών και άλλων κοινωνικών ομάδων

στον προαύλιο χώρο της ΕΡΑ Πάτρας, στο Δασύλιο. ΄Ηδη μέχρι τώρα έχουν γίνει τρεις προβολές με γνωστές ταινίες του Ελληνικού Σινεμά αλλά και αναφορές στον αγώνα των χαλυβουργών. Την ερχόμενη Παρασκευή – 26 Ιουλίου, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για τον αγώνα των εργαζόμενων που έχουν αναλάβει την παραγωγική διαδικασία στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, με την συμπαράσταση και της Ομάδας Πρωτοβουλίας της Πάτρας. Την Παρασκευή θα υπάρχει και δείγμα των οικολογικών προϊόντων καθαρισμού που διακινούνται στην Αχαϊα.


Εν τω μεταξύ την ερχόμενη Πέμπτη – 25 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, έχει οριστεί εκδήλωση με την συμμετοχή  του Αντιεφησυχαστικού Συλλόγου Τωρινών Ονειροπόλων της Πάτρας, με επιλογή από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους με Ερασιτεχνική Κάμερα που ο Α.Σ.Τ.Ο., διοργανώνει τα τελευταία οκτώ χρόνια.

 

Αρχίζει αύριο το 18ο Φεστιβάλ Σταφίδας στην Αιγιάλεια


Ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Γρηγόρι Αιγιάλειας «Ο ΄Αγιος Γρηγόριος», διοργανώνει το 18ο Φεστιβάλ Σταφίδας 2013, με την υποστήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το φετινό Φεστιβάλ Σταφίδας εντάσσεται στο νέο θεσμό του Υπουργείου «Θεσμοφόρια 2013».

 

6ο Φεστιβάλ Πολιτισμού – Λαδιού – Ελιάς στον Ελαιώνα


Διήμερο αφιερωμένο στην καλλιέργεια της ελιάς, την προώθηση και τις χρήσεις του ελαιολάδου ενός από τα πιο πολύτιμα συστατικά της διατροφής, έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 27-28 Ιουλίου από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας, στην παραλία Ελαιώνα Διακοπτού σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ελαιώνα.

 

Συνεδριάζουν αύριο τα μέλη της Κίνησης ΣΤΑ.ΚΡΑ.ΕΛΙ


Τρίωρη γενική συνέλευση έχουν προγραμματίσει για την ερχόμενη Πέμπτη – 25 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα στο χώρο («Το μεγάλο μας τσίρκο»), τα μέλη της Κίνησης ΣΤΑ.ΚΡΑ.ΕΛΙ, που εδρεύει στην Πάτρα και πρεσβεύει την ιδέα της αχρήματης ανταλλακτικής οικονομίας σε καιρό κρίσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στον τελευταίο μήνα διπλασιάστηκαν τα μέλη της Κίνησης αυτής τα συντομογραφικά της οποίας μεταφράζονται: Στάρι-Κρασί-Ελιά. Η προηγούμενη γενική συνέλευση της Κίνησης ΣΤΑ.ΚΡΑ.ΕΛΙ. πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της ΕΡΑ Πάτρας.

 

ΕΣΠΑ: Μία από τα ίδια


Με στερεότυπες φράσεις δόθηκε το «πλάνο» της απορρόφησης κοινοτικών και εθνικών πόρων από την Περιφέρεια Δ. Ελλάδος, από τον Περιφερειάρχη Δ. Ελλάδος. Ο κ. Κατσιφάρας μίλησε για 17 ενταγμένα έργα και δράσεις μέσω ΕΣΠΑ ύψους 72.905.538 ευρώ. Τα έργα αφορούν στη διαχείριση οικιακών – βιομηχανικών αποβλήτων, οδοποιϊα, προστασία και ανάπτυξη της φυσικής κληρονομιάς.

 

Συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου


Με «εννέα» θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει αύριο Τετάρτη, στις 2 το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου. Μεταξύ των θεμάτων είναι και η συζήτηση των εγγράφων του Τμήματος Τροχαίας Αιγίου περί τεχνικής αστυνόμευσης οδών.

 

Συνεχίζονται οι δωρεάν προβολές για ανέργους από ΚΝΕ

Συνεχίζονται οι προβολές στο θερινό σινεμά (στην οδό Ηλείας), στην Πάτρα και το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές ταινίες για την ιστορία του ρατσισμού στην Αμερική. Γι΄ αύριο Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί στο θερινό σινεμά της οδού Ηλείας το φιλμ του Τιμ Ρόμπινς «Οι αντάρτες του Μπρόντγουεϊ», παραγωγής του 1999. ΄Ωρα έναρξης : 21.00 με ελεύθερη είσοδο.