Νέο «όχι» Καμίνη σε συσσίτιο «μόνο για Έλληνες» της Χρυσής Αυγής

Απαγόρευση για την προγραμματισμένη, από τη Χρυσή Αυγή, διανομή τροφίμων και ρούχων, αύριο το απόγευμα στις 6.00 μ.μ. στην πλατεία Αττικής, εξέδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του, «η δημοτική αρχή της Αθήνας έχει καταστήσει σαφές, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι για τη δημόσια διανομή ειδών σε δημόσιο χώρο της πόλης, απαραίτητη είναι η σχετική άδεια από τον δήμο Αθηναίων.

Ως εκ τούτου, η προγραμματισμένη για αύριο διανομή ειδών και τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή στην πλατεία Αττικής είναι παράνομη, καθώς δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αδειοδότησης και πολιτικά απαράδεκτη, διότι προάγει συνειδητά το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, δεν πρόκειται να ανεχθεί την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης».

Πριν την έκδοση της απαγόρευσης ο κ. Καμίνης είχε επικοινωνία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί το συσσίτιο της Χρυσής Αυγής «μόνο για Έλληνες.

«Αν θέλουν, πάλι, να μοιράσουν τρόφιμα και ρούχα, ας το κάνουν στα γραφεία τους. Ο Δήμος Αθηναίων δεν πρόκειται να δώσει καμία άδεια για συσσίτια στις πλατείες της Αθήνας» έλεγαν πηγές του Δήμου Αθηναίων.

Απαντώντας με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αναφέρει: «Όσον αφορά το γελοίο επιχείρημα Καμίνη περί... 'μη λήψης της απαιτούμενης άδειας', γνωστοποιούμε σε κάθε ενδιαφερόμενο πως ήδη η Χρυσή Αυγή έχει ενημερώσει επισήμως τις αρμόδιες αρχές (τοπικό αστυνομικό τμήμα, αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελέα υπηρεσίας). Είμαστε 100% νόμιμοι και κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει την δραστηριότητά μας».