"Πόρτα" της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη ΝΕΡΙΤ - "Δεν την αναγνωρίζουμε" και πρόσκληση στην ertopen για την προεκλογική συνέντευξη

Αρνήθηκε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να πάει στη ΝΕΡΙΤ για να μαγνητοσκοπηθεί εκεί η προβλεπόμενη εκ του νόμου συνέντευξή της για τις ευρωεκλογές, διότι όπως δήλωσε, "δεν αναγνωρίζει σαν δημόσια τηλεόραση τη ΝΕΡΙΤ που είναι συνέχεια της ΔΤ". Ακολούθως ανακοίνωσε ότι η συνέντευξή της θα μαγνητoσκοπηθεί τη Δευτέρα στο υπουργείο Τύπου και κάλεσε για τεχνική βοήθεια την ελεύθερη αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ – ertopen.

Eπίσης όπως ανακοινώθηκε, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, θα γίνει την Τρίτη 20/5, 7.00 μμ στο χώρο του κεντρικού περίπτερου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην Αθήνα, Πανεπιστημίου 32 (Εθνική Βιβλιοθήκη - Προπύλαια).


Επίσης, παράσταση διαμαρτυρίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ έγινε την Παρασκευή στην διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για διώξεις Σταματόπουλου, πραγματοποίησαν υποψήφιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την ευρωβουλή, την περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο της Αθήνας καθώς και συνδικαλιστές από τον χώρο των συγκοινωνιών, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, "ενάντια στις διαρκείς συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις που δέχεται ο Α. Σταματόπουλος πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις ευρωεκλογές, ο οποίος κλήθηκε σε απολογία με τις κατηγορίες της "απείθειας"!, της "παρακώλυσης συγκοινωνιών" και "διαφυγόντων κερδών"!! της εταιρείας για την μεγάλη απεργία τον Γενάρη  του 2013.
 
Κατά την διάρκεια συνάντησης με την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, η διοίκηση αρνήθηκε ότι εμπλέκεται στην μήνυση ενάντια στον πρόεδρο των εργαζομένων, παρά το γεγονός ότι η κλήση του σε απολογία αναφέρεται σε μήνυση του προέδρου της ΣΤΑΣΥ, πράγμα που δημιουργεί σοβαρό πολιτικό θέμα για το πως και από ποιον προέρχεται η δίωξη. Παρά την διαβεβαίωση αυτή, υπήρξε κατηγορηματική άρνηση της διοίκησης τόσο για δημόσια διάψευση όσο και για τοποθέτηση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις επικαλούμενη την προανακριτκή διαδικασία.   
 
Η άθλια κυβερνητική πολιτική, η κατάλυση των εργατικών δικαιωμάτων, η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και ειδικά η απαράδεκτη συνέχιση για 1,5 χρόνο της επιστράτευσης των εργαζόμενων στο Μετρό, δεν απαλάσσει την διοίκηση από τις ευθύνες της! Αντίθετα η κάθε διοίκηση φέρει τις δικές της βαριές ευθύνες για την υλοποίηση μιας βάρβαρης πολιτικής, για την επιβολή αντεργατικών και βαθιά αντιδημοκρατικών μέτρων και λογικών,
 
Ότι και να κάνει η κυβέρνηση και το καθεστώς τους, τα ψωμιά τους είναι μετρημένα. Η στήριξη των εργαζόμενων στο σωματείο και η  αμέριστη αλληλεγγύη από το εργατικό κίνημα θα σαρώσουν κάθε τρομοκρατία και κάθε μεθόδευση!".