Εμποροϋπάλληλοι: Ανεστάλη η απεργία στα Σούπερ Μάρκετ Μαρινόπουλος στις 15 Μαΐου

Με ανακοίνωσή τους τα σωματεία του κλάδου των εμποροϋπαλλήλων, εξηγούν τους λόγους που αρχικά τους οδήγησαν σε απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση και ακολούθως σε απόφαση αναστολής της:

H πρώτη ανακοίνωση

"Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ


Η εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ αναδεικνύεται η πρώτη δύναμη στο χώρο του λιανικού εμπορίου με 17.000 εργαζόμενους πανελλαδικά μετά την εξαγορά των Σούπερ Μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ και ΛΑΡΙΣΑ και παράλληλη επέκταση στην χονδρική, στην Κύπρο, στα Βαλκάνια και στο ηλεκτρονικό εμπόριο.


Η ανάπτυξη και τα τεράστια κέρδη της εταιρείας πατάνε πάνω στην εξαθλίωση και τη φτώχια για τους εργαζόμενους της εταιρείας που στην πλειοψηφία τους είναι ωρομίσθιοι, με μισθούς που δεν ξεπερνάνε τα 400 ευρώ.
Στο σύνολο των εργαζομένων έχει περικοπεί από την εργοδοσία το επίδομα γάμου, ταμείου, οδηγών, δηλ. η μείωση που έχουν υποστεί οι μισθοί των εργαζομένων είναι πάνω από 20%.


Η εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ έρχεται τώρα να επιβάλει και την εκ περιτροπής εργασία στους χιλιάδες εργαζόμενους στην εταιρεία δηλ. μείωση των ημερών εργασίας που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση των ήδη πετσοκομμένων μισθών.


Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την προκλητική, αυταρχική απόφαση της μεγαλοεργοδοσίας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ και καλεί τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην εταιρεία να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να δώσουν αγωνιστική απάντηση στον εκβιασμό της μεγαλοεργοδοσίας.


Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπ. Καταστημάτων & Ιδ. Επιχειρήσεων Πειραιά  και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ιδ. Υπαλλήλων Ελευσίνας, δηλ. τα κλαδικά σωματεία του εμπορίου στο Νομό Αττικής στηρίζουμε την απόφαση του επιχειρησιακού σωματείου για προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014.


Καλούμε τους εργαζόμενους  στον κλάδο και τα επιχειρησιακά σωματεία του εμπορίου να συμπαρασταθούμε στον αγώνα των συναδέλφων μας στο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ γιατί η εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας αφορά το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο.


Καλούμε τους εργαζόμενους  στα Σ.Μ.  ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, να δώσουν τη μάχη με αιτήματα:     
1.      Άμεση ανάκληση των σχεδίων της εργοδοσίας για εκ περιτροπής εργασία.
2.      Επιστροφή όλων των παρακρατηθέντων από τους μισθούς και επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν περικοπεί.
3.      Ακύρωση της επαίσχυντης συμφωνίας της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και της εργοδοσίας που προβλέπει μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ.
4.      Υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης με 920 ευρώ κατώτερο μισθό .
5.      Κατάργηση ωρομίσθιου, μερικής απασχόλησης, μετατροπή όλων αυτών των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
6.      Σταθερή μόνιμη δουλειά για τους εργαζόμενους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.

Εργαζόμενες εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, όλοι συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 15 Μαΐου 2014".

 

 

 

Δελτίο Τύπου για Ανάκληση Απεργίας 15.5.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, σας ενημερώνει, ότι μετά τις άμεσες και καθοριστικές του παρεμβάσεις, αλλά και τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων,  σε συνάντησή του νόμιμου εκπροσώπου του, με τον νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης, την Πέμπτη 08/05/2014,  πήρε την διαβεβαίωση της Διεύθυνσης της Εταιρείας, πως παγώνει την πρότασή της, για επιβολή εκ περιτροπής εργασίας.

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας, μετά από αυτή την εξέλιξη αποφάσισε να ανακαλέσει την πρότασή του για  προκήρυξη πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 15/05/2014 και να καλέσει όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις Γενικές Συνελεύσεις της Κυριακής 11/05/2014, όπου με απόφαση της  Κεντρικής Διοίκησης έχουν συγκληθεί,    και από κοινού να οργανώσουμε με την ίδια αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα την διεκδίκηση και των υπόλοιπων δίκαιων αιτημάτων μας:   

1.     Επιστροφή όλων των παράνομα και καταχρηστικώς παρακρατηθέντων από τους μισθούς και επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν περικοπεί.           

2.     Ακύρωση της επαίσχυντης  συμφωνίας της Ο.Ι.Υ.Ε και της εργοδοσίας που προβλέπει μείωση των μισθών και με την οποία ναρκοθετήθηκαν και τα επιδόματα, αλλά και  επαναφορά της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως στις 31/12/2009.

3.     Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές μας ανάγκες.


 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13/05/2014 - 09:53