25 χρόνια... «στο Κάμπινγκ»

7 Μαϊου 1989: Πρεμιέρα… «στο Κάμπινγκ». Μια από τις καλύτερες σειρές που προβλήθηκαν στην ελληνική τηλεόραση. Πρόκειται για μια ελληνική κοινωνική-κωμική τηλεοπτική σειρά που εστιάζει στις σχέσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους παραθεριστές ενός κάμπινγκ στην Πελοπόννησο, που περνούν τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

 

Μια εξαιρετική σειρά κινηματογραφικού ύφους με εκπληκτικές ερμηνείες, η οποία αποτυπώνει με μεγάλη ευστοχία το πνεύμα της εποχής. Χαρακτήρες καθημερινοί που θα συναντούσες σε ένα κάμπινγκ εκείνη την εποχή. Ακόμη και ο “τρελός” ο Μάιμος, που τον υποδύεται εκπληκτικά ο Νίκος Καλογερόπουλος, είναι ένας τύπος που έχει κάθε χωριό.

Η σειρά ήταν μια παραγωγή της ΕΡΤ, σε σενάριο Κώστα Γκάτζιου, σκηνοθεσία Ανδρέα Θωμόπουλου και εκτέλεση παραγωγής από την Olympus Films. Τα 13 επεισόδια των 45 λεπτών το καθένα, προβλήθηκαν για πρώτη φορά από την ΕΤ1 τις Παρασκευές του καλοκαιριού του 1989, του τελευταίου καλοκαιριού πριν την εισβολή της ιδιωτικής τηλεόρασης. Η σειρά προβλήθηκε σε επανάληψη από την ΕΤ1, στις αρχές και προς τα τέλη της δεκαετίας του '90, ενώ επανήλθε το 2007 από το Πρίσμα και το Σινέ+ αλλά και πρόσφατα το 2009 και το 2011 πάλι από την ΕΤ1.

Το κυρίως σκηνικό της σειράς ήταν το κάμπινγκ “Τρίτων” το οποίο υπάρχει ως τις μέρες μας, με διαφορετική μορφή βέβαια, πάντα στην παραλία Πλάκας, στο Δρέπανο της Αργολίδας.

Πρωταγωνιστούν οι: Τάκης Μόσχος, Νίκος Καλογερόπουλος, Νίκος Χύτας, Βαγγέλης Καζάν, Λύδια Λένωση, Δήμητρης Καμπερίδης, Μανώλης Δεστούνης, Ντίνος Αυγουστίδης, Νόνη Ιωαννίδου, Αντώνης Αλεξίου.

Συμμετέχουν οι: Τζούλια ντε Ρος, Βασίλης Τσάγκλος, Ντενίζ Μπαλτσαβιά, Μυρτώ Παράσχη, Γιώργος Σαμπάνης, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Νίκος Τσαχιρίδης, Μελίσσα Στοϊλη, Γιώργος Αρμαδώρος, Μαργαρίτα Ανθίδου, Κώστας Πανουργιάς, Νίκος Βανδώρος, Θεόφιλος Βανδώρος, Ανδρέας Βαρούχας, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Ανθή Καρυοφύλλη, Μαρία Κατσιαδάκη, Νίκος Καψής, Βάσω Κοτσίρη, Βαρβάρα Λαζαρίδου, Δημήτρης Μεσσιακάρης, Αντρέας Μοντέζ, Τηλέμαχος Παπαγεωργίου, Άννα Πολυτίμου, Κώστας Σούλης, Μαίρη Σταυρακέλη, Εύα Στυλάντερ και ο Τάσος Ψωμόπουλος.

Η φωτογραφία του Αντρέα Σινάνου, η ράθυμη ζωή ρεαλιστικών χαρακτήρων σε συνδυασμό με την εκπληκτική μουσική σύνθεση του Παναγιώτη Καλατζόπουλου μας μαθαίνει πως υπήρξε μια τρυφερή, ανθρώπινη σειρά που αποτύπωνε μια εποχή με μια άλλη αντίληψη για τη ζωή, μας μαθαίνει πως μπορείς να ακούς τα τζιτζίκια, το κύμα, το φερμουάρ της σκηνής, το αμυδρό αεράκι, το κλικ στο κασσετόφωνο, τα βήματα στα χαλίκια, τον ψίθυρο στο αυτί σου. Κωμικές καταστάσεις, συγκίνηση, τρυφερότητα και μελαγχολία. Απλοί άνθρωποι, αθωότητα δίπλα στη θάλασσα, απομεινάρια μιας εποχής. Μιας άλλης εποχής.

Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς:

Επεισόδιο 1ο: Μέρος Α' - Μέρος Β'

Επεισόδιο 2ο: Μέρος Α' - Μέρος Β'

Επεισόδιο 3ο: Μέρος Α' - Μέρος Β'

Επεισόδιο 4ο: Μέρος Α' - Μέρος Β'

Επεισόδιο 5ο: Μέρος Α' - Μέρος Β'

Επεισόδιο 6ο: Μέρος Α' - Μέρος Β'

Επεισόδιο 7ο: Μέρος Α' - Μέρος Β'

Επεισόδιο 8ο: Μέρος Α' - Μέρος Β'

Επεισόδιο 9ο: Μέρος Α' - Μέρος Β'

Επεισόδιο 10ο: Μέρος Α' - Μέρος Β'

Επεισόδιο 11ο: Μέρος Α' - Μέρος Β'

Επεισόδιο 12ο: Μέρος Α' - Μέρος Β'

Επεισόδιο 13ο (τελευταίο): Μέρος Α' - Μέρος Β'


Ι.Β.
ERTOpen.com

Και όπως πέρσι 7 Μάη 2013...

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16/09/2014 - 01:05