Πανελλαδική κινητοποίηση για τη "διαθεσιμότητα"

Γι άλλη μια φορά στους δρόμους τα συνδικάτα για τις "διαθεσιμότητες" - απολύσεις.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ - ΟΤΑ αναφέρει τα ακόλουθα: "Ήδη από τις 25 Απριλίου 2014, η συντριπτική πλειοψηφία των Σχολικών Φυλάκων πέρασαν το κατώφλι της ανεργίας και της ανέχειας αποδεικνύοντας πως εξαρχής ο στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν ούτε η αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών, ούτε η κινητικότητα. Μόνος στόχος ήταν οι μαζικές οριζόντιες απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων στο βωμό των επιταγών της τρόικα. Συνάδελφοι ο αγώνας δεν σταματά. Συνεχίζεται μέχρι τελικής δικαίωσης σε όλα τα μέτωπα.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συμπαραστεκόμενη στον αγώνα που δίνουν όλο αυτό το διάστημα οι συνάδελφοί μας διαθέσιμοι-απολυμένοι Σχολικοί Φύλακες, καλεί την Τρίτη 6 Μαΐου 2014, στις 12.30 το μεσημέρι, όλους τους Σχολικούς Φύλακες να λάβουν μέρος στην Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας διαθεσίμων όλων των κλάδων (Σχολικοί Φύλακες, Καθηγητές, Καθαρίστριες Υπουργείου Οικονομικών, Υπάλληλοι Υπουργείου Πολιτισμού, Πανεπιστήμια κ.λπ.) που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15 - Αθήνα).

Για την διευκόλυνση συμμετοχής των Σχολικών Φυλάκων στην Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας, προκηρύσσουμε 3ωρη Στάση Εργασίας από τις 12.00 έως και τις 3.00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας για την διευκόλυνση των διαθέσιμων - απολυμένων Σχολικών Φυλάκων, ιδιαίτερα της Περιφέρειας που θέλουν να συμμετάσχουν, με δική τους απόφαση, να καλύψουν συνδικαλιστικά τους συναδέλφους, προκηρύσσοντας συμπληρωματικά Στάση Εργασίας για το πρωί της ίδιας ημέρας. Η παρουσία όλων μας ειναι επιβεβλημένη. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν.

Όλοι στον καθημερινό και διαρκή αγώνα για να ανατρέψουμε αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές. Όχι στις απολύσεις και στις διαθεσιμότητες!!! Να γυρίσουν στις δουλειές τους όλοι οι απολυμένοι!!! Δεν θα σταματήσουν...αν δεν τους σταματήσουμε".

 

ΟΛΜΕ: Συνεχίζουμε τους αγώνες μας ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις – Συγκέντρωση στις 06/05

 
Η ομοσπονδία των εκπαιδευτικών τονίζει ότι: "Η Κυβέρνηση συνεχίζει να κρατά σε ομηρία 1.800 εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εκπαιδευτικούς που έθεσε σε διαθεσιμότητα από τις 23/7/2013 και από τους οποίους κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί σε κάποια νέα θέση, παρά τις διαβεβαιώσεις των Υπουργών Παιδείας και Διοικ. Μεταρρύθμισης.

Σε αυτή τη φάση, 10 μήνες μετά, το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση προωθούν την άμεση απόλυση 85 εκπαιδευτικών για τους οποίους ήδη έχει διακοπεί η μισθοδοσία από 22/3/2014. Προετοιμάζουν επίσης και την απόλυση εκατοντάδων άλλων εκπαιδευτικών που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε παράταση διαθεσιμότητας.

Κυβέρνηση, Υπουργεία, ΑΣΕΠ, 10 μήνες τώρα παίζουν με τη δουλειά και τη ζωή των εκπαιδευτικών. Μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα πόσοι εκπαιδευτικοί θα τοποθετηθούν σε νέες θέσεις και με ποιον τρόπο θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μετατάξεων που έχουν ήδη προκηρυχθεί. Και σα να μη φτάνουν όλ’ αυτά, έχουμε και τα «εσκεμμένα» ή «τεχνικά» λάθη που συνεχώς παρουσιάζονται σε όλη τη διαδικασία, επιβεβαιώνοντας ένα συνεχές αλαλούμ με στόχο να οδηγηθούν περισσότεροι εκπαιδευτικοί στην απόλυση.

Πόσο ακόμα θα παίζουν με τις ζωές των εκπαιδευτικών; Πόσο ακόμα θα μας κοροϊδεύουν;

Για πόσο καιρό θα ταλαιπωρούν τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους αλλά και τους μαθητές των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ από τους οποίους στέρησαν τους εκπαιδευτικούς τους όλη τη χρονιά;

Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός! Απαιτούμε να μη γίνει καμία απόλυση εκπαιδευτικού και να τοποθετηθούν άμεσα όλοι οι εκπαιδευτικοί σε νέες θέσεις. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις και καλούμε σε συγκέντρωση:

Την Τρίτη, 6/5/2014 στις 13.00 έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Λεωφ. Βασ. Σοφίας 15). Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εκπαιδευτικών κηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασίας 12 – 2 μ.μ. και 2 μ.μ. – 4 μ.μ. ".