Επαναφέρει το πλαφόν στη συνταγογράφηση ο Γεωργιάδης γιατί στην Ελλάδα καταναλώνουμε πολλά φάρμακα

Στην τροπολογία του υπουργείου Υγείας η οποία κατατίθεται σήμερα στη Βουλή και προβλέπει νέο πλαφόν στη συνταγογράφηση, αναφέρθηκε μιλώντας στο Mega ο υπουργός Υγείας παρατηρώντας ότι στην Ελλάδα για κάποιο λόγο γράφουμε και καταναλώνουμε πάρα πολλά φάρμακα. Το μέτρο, υποστήριξε ο Αδωνις Γεωργιάδης, δεν θα είναι τόσο οριζόντιο όσο την περασμένη φορά και η προσπάθεια θα είναι να υπάρξουν όρια συνταγογράφησης ανά ειδικότητα, περιφέρεια και αριθμό ασθενών. Αυτό που σχεδιάζεται τώρα, συμπλήρωσε, πιστεύουμε ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα για τον κόσμο.

 

 

Την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση του υπουργού Υγεία Άδωνι Γεωργιάδη να επαναφέρει το πλαφόν στη συνταγογράφηση εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), κάνοντας λόγο για απαράδεκτη ενέργεια, δεδομένου ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας διέταξε την αναστολή εφαρμογής του μέτρου.

«Είμαστε υπέρ του ελέγχου και της εξοικονόμησης των δαπανών με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και όχι με το απαράδεκτο μέτρο του πλαφόν που δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης, ταλαιπωρεί τους γιατρούς και δημιουργεί ανισότητες μεταξύ των ασθενών. Ζητούμε να εφαρμοστούν άμεσα τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και να σταματήσουν τα οριζόντια μέτρα που πλήττουν τη Δημόσια υγεία», τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος.

Πηγή: tvxs.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05/05/2014 - 13:05