φωτο Αττικό Νοσοκομείο

24ωρη απεργία στα νοσοκομεία την Τετάρτη 24 Ιουλίου και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας

Απεργιακή κινητοποίηση με 24 πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στις 11πμ στο υπουργείο Υγείας, διοργανώνουν τα συνδικάτα των εργαζομένων στο χώρο των δημοσίων νοσοκομείων.

Επίσης, περιοδεία θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ στα Νοσοκομεία της Κρήτης από τη Δευτέρα 29 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 2 Αυγούστου.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των επισκέψεων έχει ως εξής:
Δευτέρα 29 Ιουλίου- Λασίθι
Τρίτη 30 Ιουλίου- Ηράκλειο
Πέμπτη 1 Αυγούστου- Χανιά
Παρασκευή 2 Αυγούστου- Ρέθυμνο
 
Το πρωί της Τρίτης 30 Ιουλίου εκπρόσωποι όλων των Ενώσεων και ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ θα έχουν συνάντηση με την ηγεσία της 7ης ΥΠΕ στο Ηράκλειο, προκειμένου να συζητηθούν συνολικά τα προβλήματα υγείας στην Κρήτη.

Για το θέμα που προέκυψε από την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, αναφέρει σε ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, ότι: «Ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης επισκέφτηκε σήμερα το Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, αποκαλούμενο και ως "ναυαρχίδα του ΕΣΥ", προσδοκώντας προφανώς υποδοχή... ναυάρχου. Επειδή όμως είχε αμφιβολίες φρόντισε να διασφαλίσει την υποδοχή του μέσω των ΜΑΤ που έφτασαν πολύ ώρα πριν τη δική του άφιξη στο Νοσοκομείο. Απεναντίας, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του ΑΤΤΙΚΟΝ δεν είχαν καμιά αμφιβολία ότι η πολιτική που διαλύει τη δημόσια υγεία πρέπει να αποδοκιμάζεται με τον πλέον ρητό και αγωνιστικό τρόπο και γι αυτό συγκεντρώθηκαν στην πύλη του Νοσοκομείου διαμαρτυρόμενοι. Τελικά ο κ. Γεωργιάδης εισήλθε στο Νοσοκομείο από την πύλη τροφοδοσίας και μίλησε σε ισχνότατο ακροατήριο, πράγμα που τον ενόχλησε σφόδρα. Δυστυχώς η ενόχληση του κ. Γεωργιάδη εξετράπη σε συκοφαντία, κατηγορώντας τους εργαζόμενους ότι τον ξυλοκόπησαν, πράγμα αδύνατο να συμβεί, ενώ βρίσκονταν φρουρούμενος από δεκάδες αστυνομικούς και μια διμοιρία ΜΑΤ. Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να μείνουμε σιωπηλοί στο έγκλημα που συντελείται εις βάρος της δημόσιας υγείας. Θα συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε, να κινητοποιούμαστε και να κινητοποιούμε τον ελληνικό λαό, συγκροτώντας ένα ευρύ μέτωπο προάσπισης της δημόσιας υγείας. Απόδειξη η απεργία που έχουμε εξαγγείλει την επόμενη Τετάρτη 24 Ιουλίου γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ εναντίον των συγχωνεύσεων και λουκέτων σε δομές της δημόσιας υγείας».