Πάτρα: Μια 38χρονη καρκινοπαθής με άνεργο σύζυγο ζητά βοήθεια

Επείγουσα κλήση για βοήθεια κάνει το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Πάτρας - Δίκτυο Δράσης Κοινωνικών Λειτουργών, καθώς μία 38χρονη καρκινοπαθής με άνεργο σύζυγο και δύο ανήλικα παιδιά έχει άμεση ανάγκη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Είναι γνωστό σε όλους/ες μας ότι τα αλλεπάλληλα και απάνθρωπα μέτρα που συνεχώς επιβάλλει η κυβέρνηση, έχει γονατίσει εκατοντάδες νοικοκυριά ανά την Ελλάδα. Μία από τις αμέτρητες περιπτώσεις γνωστοποιήθηκε σε εμάς από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και με αυτό το δελτίο τύπου επιδιώκουμε στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας, να σταθούμε στο πλάι μίας συμπολίτισσα μας.

Η γυναίκα είναι 38 ετών καρκινοπαθής και ζει με τον άνεργο τώρα, σύζυγο της, τα δύο ανήλικα τέκνα της 4 και 5 ετών αντίστοιχα και τον ανάπηρο πατέρα της. Επιπλέον έχει την φροντίδα του άνεργου και ανασφάλιστου αδερφού της και του ανήλικου τέκνου αυτού, το οποίο πάσχει από σοβαρή ασθένεια. Να σημειωθεί ότι κανείς από τα αναφερόμενα μέλη δεν παίρνει κάποιο επίδομα ή βοήθημα, μέχρι τώρα, από την πρόνοια, το δήμο, άλλες δομές ή την εκκλησία.

Οι ανάγκες που μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί από εμάς είναι οι εξής:

• Για τα παιδιά: γάλα εβαπορέ, παιδικές πάνες Νο 5, σνάκς για το σχολειό των παιδιών ( φρυγανιές - μπισκότα), κρέμες αραβοσίτου.

• Φρούτα - λαχανικά

• Κρέας

• Τρόφιμα (γενικά) π. χ : Ζυμαρικά, ζάχαρη, καφές, όσπρια, λάδι κ.α.

• Είδη υγιεινής

• Φάρμακα π. χ : Σιρόπι Ντεπόν και Πονστάν για τα παιδιά και Ντεπόν σε χάπι.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων όλους/ες σας. Η συλλογή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί στο Κοινωνικό Ιατρείο Πατρών, στη πλατεία των εργατικών κατοικιών του Νέου Δρόμου τις εξής μέρες και ώρες:

- Πέμπτη 01 - 05 - 2014 και ώρα 18:30μμ - 20:30μμ

- Σάββατο 03 - 05 - 2014 και ώρα 11:00πμ - 13:00μμ

- Κυριακή 04 - 05 - 2014 και ώρα 12:00μμ - 14:00μμ

- Πέμπτη 08 - 05 - 2014 και ώρα 18:30μμ - 20:30μμ

Κλείνουμε με τα λόγια της ίδιας της γυναίκας: «Σε ένα κράτος που δεν υπάρχει Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, που η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ».


Πηγή: http://www.achaiachannel.com/