Επιμένει η κυβέρνηση στις απολύσεις και ανακοινώνει προκήρυξη για προσλήψεις στο μεταβατικό φορέα

Την ερχόμενη Δευτέρα θα βγουν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη 2.000 ατόμων για το μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης σύμφωνα με τα  όσα είπε ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής στη Βουλή.

Όπως εξήγησε σε πρώτη φάση θα υπάρξει πρόσληψη 500 ατόμων έως ότου γίνει η μεταφορά στα κτίρια της Αγίας Παρασκευής.

Πρόσθεσε δε ότι οι εργαζόμενοι θα υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις οι οποίες θα ανανεώνονται μέχρι να εκπέμψει ο νέος φορέας.

 

Σχετικά με τις προθέσεις και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, υπενθυμίζουμε ότι οι συνελεύσεις των εργαζομένωνσ την ΕΡΤ, έχουν αποφασίσει συνέχιση των κινητοποιήσεων, ενώ με ευρεία πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ αποφάσισε ότι: "Είμαστε εδώ. Σε σύμπνοια με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι δημοσιογραφικές ενώσεις αρχής γενομένης από αύριο Παρασκευή 19 Ιουλίου στα ιδιωτικά κανάλια της Digea αλλά και του σκεπτικού των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης της ΠΟΣΠΕΡΤ παραμένουμε και εκπέμπουμε πλήρες ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα και διαδικτυακή ενημέρωση από τις κεντρικές και περιφερειακές εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.  
Καταδεικνύουμε μία σειρά από αναξιοπιστίες και αντιφατικές δημόσιες δηλώσεις που δεν συμβάλλουν θετικά στο διάλογο που ευαγγελίζεται με θέρμη ο ίδιος ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης  και διακριτικά στηρίζουν  άλλα μέλη της συγκυβέρνησης.
 Στις 15  Απριλίου του 2013, δηλαδή σχεδόν δύο μήνες πριν το πραξικοπηματικό «μαύρο» στις δημόσιες συχνότητες οι κυβερνώντες δήλωναν ότι «είχαν κουραστεί να διαψεύδουν φήμες για το κλείσιμο της ΕΡΤ».
Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από τη Βουλή απευθυνόμενος σε πολιτικό κόμμα είπε ότι το «μαύρο θα φύγει». Ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης όταν ερωτήθηκε σχετικά με τη ΔΤ είπε ότι βγήκε βιαστικά στον αέρα, χωρίς να είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, διότι  έπρεπε να φύγει το «μαύρο». Για την αλήθεια μπορεί να απαντήσει μόνο η κυβέρνηση. Εμείς μόνο να επισημάνουμε ότι το «μαύρο» δεν είναι δεν έγινε και δεν μπορεί να γίνει ποτέ ζήτημα ενός κόμματος. Η δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι υπόθεση της κοινωνίας.
Ένα 24ωρο πριν, με επικεφαλής τον κ. Βορίδη, εξαπολύθηκε το μπαράζ μιας συντονισμένης επιχείρησης απαξίας όσων εργάστηκαν και εργάζονται στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Η μόνη συνέπεια που έχουν επιδείξει οι κυβερνώντες είναι η συμμετοχή τους με ευλάβεια στην ενορχηστρωμένη επικοινωνιακή εναλλαγή των ρόλων με «σκληρούς», και «συναινετικούς» για να αποδείξουν πόσο «αμαρτωλοί» είναι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
 
Καταδεικνύουμε ότι η στοχευμένη ανάδειξη του «πινγκ – πονγκ» μεταξύ των «καλών» και των «κακών» της κυβέρνησης για το ύψος των αποζημιώσεων των απολυμένων εργαζομένων, σε βασικό θέμα του διαλόγου για το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι ένα ακόμη δείγμα αναξιοπιστίας".
 
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ θα επανέλθουν μετά τα όποια νέα δεδομένα φέρει η κατάθεση της τροπολογίας «που παζαρεύει τις αποζημιώσεις των εργαζομένων» με «αντάλλαγμα» να εγκαταλείψουν το Ραδιομέγαρο και να παραδώσουν εν λευκώ το ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα, την ενημέρωση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία που παράγουν.
Σε νέα Γενική Συνέλευση θα καθορίσουν το πλαίσιο της τελικής συνάντησης με τον αρμόδιο υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

 

Για το ίδιο θέμα η ΕΣΗΕΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή της: "Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απευθύνεται στους συναδέλφους εργαζόμενους της ΕΡΤ, υπενθυμίζοντάς τους την πάγια θέση της Ένωσης σχετικά με την προσπάθεια εκβιασμού τους από την κυβέρνηση και τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Π. Καψή να υπογράψουν 2μηνες συμβάσεις στο παράνομο «διάδοχο» μόρφωμα της «Δημόσιας Τηλεόρασης».

Η κυβέρνηση εκβιάζει προκειμένου να αποσπάσει τις υπογραφές των συναδέλφων, ώστε να νομιμοποιηθούν οι αμέτρητες παρανομίες που έχουν συντελεστεί από τις 11 Ιουνίου.

Στους κυβερνητικούς εκβιασμούς οι δημοσιογράφοι και το σύνολο των εργαζομένων της ΕΡΤ απαντούν με την ενότητα και την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να κρατούν ανοιχτή την ΕΡΤ, την μοναδική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση που υφίσταται στην πράξη".

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19/07/2013 - 20:56