Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 15-04-2014
 
 
Οικονομικές ενισχύσεις καταβάλλει σήμερα ο ΕΛΓΑ και σε δικαιούχους του Έβρου 
 
Το ποσό των 118.380 ευρώ θα μοιραστούν 209 παραγωγοί εννέα νομών της χώρας, μεταξύ των οποίων και του Έβρου, ως δικαιούχοι κρατικών οικονομικών ενισχύσεων του ΕΛΓΑ. Οι ενισχύσεις καταβάλλονται σήμερα. 
 
Υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του Έβρου παρουσίασε η Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση ΑΜΘ
 
Τους πρώτους 14 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Έβρου του συνδυασμού Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση ΑΜΘ παρουσίασε εχθές το πρωί στην Αλεξανδρούπολη ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Έβρου του συνδυασμού, Χρήστος Δούκας, παρουσία και του επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης-υποψηφίου περιφερειάρχη ΑΜΘ, Κώστα Μορφίδη. Επτά από τους 14 προέρχονται από τον βόρειο Έβρο, οι υπόλοιποι από την περιοχή του δήμου Αλεξανδρούπολης. «Αυτή η εκλογική μάχη έχει ιδιαίτερο βάρος, καθώς με την ψήφο του ο κάθε πολίτης καλείται ουσιαστικά να επιλέξει τον δρόμο που θα πάρει η χώρα για τις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε με αφορμή την παρουσίαση των υποψηφίων ο κ. Δούκας, καλώντας τους πολίτες να «ανοίξουν το δρόμο στην ανατροπή του παλιού». 
 
Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Π. Ε. Έβρου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ΑΜΘ 
 
Η παρουσίαση ολόκληρου του ψηφοδελτίου της περιφερειακής ενότητας Έβρου του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ΑΜΘ και της εκλογικής διακήρυξης της παράταξης θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Αθηνά» στην Αλεξανδρούπολη. Μισή ώρα μετά, στις 12.30, στον ίδιο χώρο θα γίνει και η παρουσίαση νέων υποψηφίων που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Αλεξανδρούπολης. 
 
Αναβλήθηκε η δίκη των 33 πρώην και νυν δημοτικών συμβούλων της Αλεξανδρούπολης 
 
Σε ημερομηνία που θα υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για την διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας θα εκδικαστεί η υπόθεση των 33 πρώην και νυν δημοτικών συμβούλων της Αλεξανδρούπολης, που επρόκειτο να εξεταστεί την περασμένη Πέμπτη, 10 Απριλίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω του φορτωμένου πινακίου εκείνης της δικάσιμου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Γνώμη», το πιθανότερο είναι η δίκη να μεταφερθεί την επόμενη χρονιά, ενώ μέχρι να γίνει η δίκη παραμένει σε ισχύ η απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης που θέτει τους 33 συμβούλους σε αργία.  
 
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα αναπλήρωσης «χαμένων ωρών» από τις καταλήψεις 
 
Τρία ΕΠΑ.Λ του νομού Έβρου (της Αλεξανδρούπολης, του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας) και η ΕΠΑ.Σ Αλεξανδρούπολης, θα λειτουργήσουν τις τελευταίες ημέρες των διακοπών του Πάσχα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πίνακα των σχολείων που θα ανοίξουν νωρίτερα, για να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες από τις μαθητικές καταλήψεις. Ειδικότερα, το ΕΠΑ.Λ Αλεξανδρούπολης θα αναπληρώσει τις ώρες από τις 23 έως τις 25 Απριλίου, η ΕΠΑ.Σ Αλεξανδρούπολης στις 25 του μήνα, το ΕΠΑ.Λ Διδυμοτείχου στις 24 και 25 Απριλίου και το ΕΠΑ.Λ Ορεστιάδας στις 25 Απριλίου. Να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει ήδη τις έντονες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, που χαρακτηρίζουν υποκριτικό το ενδιαφέρον του υπουργείου, αφού οι μαθητές προχώρησαν σε καταλήψεις στην αρχή της χρονιάς διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη καθηγητών. Οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν επίσης ότι οι «χαμένες ώρες» που επικαλείται το υπουργείο έχουν ήδη αναπληρωθεί, ενώ δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι, σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ, να κηρύξουν απεργίες τις ημέρες που ανακοινώθηκε ότι θα γίνει η αναπλήρωση.  
 
Μητροπολίτης Δαμασκηνός: «Οι Θρακιώτες αισθανόμαστε πληγωμένοι από την αδιαφορία…»
 
«Σε μία περίοδο που ολόκληρη η Ελλάδα βιώνει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, οι ακρίτες της Θράκης αισθανόμαστε, περισσότερο από ποτέ, πληγωμένοι από την αδιαφορία», είπε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας και Σουφλίου, Δαμασκηνός, σε συνάντηση που είχε το περασμένο Σάββατο με το κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τα μέλη του οποίου παρέδωσαν στη Μητρόπολη δεκάδες κιβώτια με φάρμακα, υγειονομικό υλικό και τρόφιμα για την ενίσχυση των δομών στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Ο κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε την «Αποστολή» για τη συνδρομή της και σημείωσε ότι «το αυξημένο ενδιαφέρον της αποτελεί ανακουφιστικό στήριγμα που θεμελιώνει μία δημιουργική συνεργασία με ορόσημο τον συνάνθρωπο». 
 
Ορεστιάδα: Ημερίδα για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα & τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις 
 
Ημερίδα με θέμα την «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 6 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Πολύκενρο του δήμου Ορεστιάδας στο πλαίσιο του Τοπικού Σχεδίου Απασχόλησης Βορείου Έβρου. Ειδικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο οικονομολόγος και χρηματοοικονομικός σύμβουλος, Απόστολος Δασίλας. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. 
 
Διδυμότειχο: Δράση περιήγησης στο Κάστρο την Κυριακή του Θωμά 
 
Δράση περιήγησης στα μνημεία του Κάστρου Διδυμοτείχου, με τίτλο «Καστρικός Περίπατος» ανακοίνωσε ο Σύλλογος «Καστροπολίτες-Γνώση και Δράση» του Διδυμοτείχου. Η περιήγηση θα γίνει την Κυριακή του Θωμά, 27 Απριλίου και θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από το Τουριστικό Περίπτερο στην είσοδο του Κάστρου. 
 
 
   
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15/04/2014 - 12:44