Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας-Καρδίτσα

Καρδίτσα 15 Απριλίου 2014
 
 
Αντιδράσεις για την αναπλήρωση των μαθημάτων
 
Οι μαθητές είκοσι σχολείων του νομού Καρδίτσας καλούνται να αναπληρώσουν μαθήματα στις διακοπές του Πάσχα, λόγω καταλήψεων. Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν σε αυτήν την πρακτική και μέσω των ΕΛΜΕ συντονίζουν πανθεσσαλικά παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στις 11 το πρωί έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στη Λάρισα, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης έχει κηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας για τις 23,24 και 25 του μήνα, στα σχολεία όπου έχουν οριστεί να γίνουν μαθήματα. Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας κάνει λόγο για απέραντη υποκρισία της κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Καρδίτσα, ειδικά στο 2ο ΕΠΑΛ που μπαίνει στο «πρόγραμμα αναπλήρωσης» έχουν χαθεί φέτος εκατοντάδες διαδακτικές ώρες γιατί υπήρχαν κενά εκπαιδευτικών, και εξακολουθούν ακόμη να υπάρχουν. Εξ άλλου οι ολιγοήμερες καταλήψεις έγιναν από τους μαθητές με το αίτημα να καλυφθούν αυτά τα κενά για να κάνουν μάθημα. Το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί ότι «καλώς χάθηκαν» και συνεχίζουν να χάνονται ώρες εξαιτίας της πολιτικής των απολύσεων. Αυτές που δεν αποδέχεται είναι οι ώρες μόνο των μαθητών αγώνων, τονίζει χαρακτηριστικά η ΕΛΜΕ, επισημαίνοντας ότι καμία έγνοια δεν έχει το υπουργείο για τα παιδιά και τη μόρφωσή τους. Αυτά θέλουν να τα συντρίψουν και να τα κάνουν δούλους στη μαθητεία και σε όλη τους τη ζωή.
 
Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας
 
Συνεδριάζει σήμερα στη 1 το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας, όπου αναμένεται εκτός ημερήσιας διάταξης να τεθεί το θέμα των απλήρωτων εργαζομένων στο Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, οι οποίες συνεχίζουν τις τρίωρες στάσεις εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Σήμερα για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Κέντρο Γυναικών δημοσιεύεται κείμενο διαμαρτυρίας γονιών, τα παιδιά των οποίων φιλοξενούνται στο βρεφονηπιακό σταθμό και στο ΚΔΑΠ, επιρρίπτοντας αποκλειστικά τις ευθύνες στη δημοτική αρχή και δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων.
 
Νέα διοικητική επιτροπή στο ΕΒΕ
 
Η νέα Διοικητική Επιτροπή του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας εξελέγη χθες. Να υπενθυμιστεί ότι μετά την παραίτηση από τη θέση του Προέδρου του κ. Βύρωνα Παππά και των μελών της διοικητικής επιτροπής, νέος πρόεδρος εξελέγη ο κ. Ηλίας Αντωνίου την περασμένη εβδομάδα, και χθες αναδείχθηκαν τα νέα μέλη της διοικητικής επιτροπής, μέσα από εκλογική διαδικασία από την την οποία απείχε ο συνδυασμός του κ. Παππά. Εξελέγησαν: Ο κ. Γιώργος Ντενίσης Αντιπρόεδρος Α’, ο κ. Αποστόλης Κηρύκος Αντιπρόεδρος Β’, ο κ. Ευριπίδης Παπουτσής Γενικός Γραμματέας και ο κ. Γιώργος Κατσίκης Οικονομικός επόπτης. Ο νέος Πρόεδρος κ. Ηλίας Αντωνίου σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι ξεκινάει μια νέα προσπάθεια για το επιμελητήριο της Καρδίτσας, που για εφτά μήνες έμεινε πίσω. Πρώτος στόχος της διοίκησης είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού και στη συνέχεια η επαναλειτουργία του εμποροβιοτεχνικού επιμελητηρίου Καρδίτσας, καθώς επίσης και η στήριξη των επιχειρηματιών.
 
 
Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι από τον Κώστα Αγοραστό
 
Τους δώδεκα υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας που θα πλαισιώσουν το συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» παρουσίασε χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Ο κ. Βασίλης Τσιάκος θα είναι εκ νέου υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, ενώ οι οχτώ από τους δώδεκα υποψηφίους, θέτουν για υποψηφιότητα για πρώτη φορά. Σε μια συμβολική κίνηση ο κ. Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Τσιάκος και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι επισκέφτηκαν το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλο και του επέδωσαν για τις ανάγκες του κοινωνικού έργου της εκκλησίας χρηματικό ποσό, ισοδύναμο του κόστους της εκδήλωσης παρουσίασης του ψηφοδελτίου.
 
Ο Δημήτρης Τουλιάς επικεφαλής ψηφοδελτίου για το δήμο Λίμνης Πλαστήρα
 
Ο κ. Δημήτρης Τουλιάς θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει το δήμο Λίμνης Πλαστήρα.  Μαζί του συντάσσονται ο κ. Ηλίας Αντωνίου και ο κ. Θανάσης Μαλέτσικας, οι οποίοι είχαν ανακοινώσει πριν λίγες ημέρες τη συνεργασία τους. Οι τρεις άντρες κάνουν λόγο για ένα ενωτικό πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο. Το πλήρες κείμενο της προγραμματικής διακήρυξης του συνδυασμού «Ανατροπή στο Δήμο- Ανάπτυξη στη λίμνη» θα δημοσιευτεί το Σάββατο 19 Απριλίου, ενώ στις 29 Απριλίου θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15/04/2014 - 10:08