Στην τελική ευθεία η δίκη για τη δολοφονία του Σ. Λουκμάν

Συνεχίζεται σήμερα Μ. Τρίτη η δίκη και εκκρεμούν οι αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης και η έκδοση της απόφασης, στη δίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν. Νέα συγκέντρωση αντιφασιστών έχει ανακοινωθεί για τις 9πμ έξω από τα δικαστήρια. 

Υπενθυμίζουμε ότι γίνεται στο Μικτό Ορκωτό (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) η δίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων Λιακόπουλου και Στεριόπουλου που στις 17 Γενάρη 2012 σκότωσαν με 7 μαχαιριές τον 27χρονο Πακιστανό εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα. Από την πλευρά της η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, αναφέρει σε ανακοίνωσή της: "Οι γονείς του Σ. Λουκμάν, η μητέρα του Σούκραν Μπίμπι και ο πατέρας του Χαντίμ Χουσείν που βρίσκονται στην Ελλάδα και παρακολουθούν τη δίκη, οι χιλιάδες αντιφασίστες και αντιρατσιστές αγωνιστές –ντόπιοι και μετανάστες- που βρέθηκαν στο πλευρό της οικογένειας και στήριξαν την τεράστια καμπάνια ενάντια στους νεοναζί δολοφόνους απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία τους.

Μιλώντας για την δίκη και την κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια ο Πέτρος Κωνσταντίνου συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και υποψήφιος Δήμαρχος με την "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας" τόνισε:

«Οι νεοναζί δολοφόνοι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά και να αναγνωριστεί το ρατσιστικό κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης. Μαζί τους να πάει φυλακή και ο Κασιδιάρης που εκπαίδευε και καθοδηγούσε τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής».