"Κόντρες" για τα συμβάντα στον Άγιο Παντελεήμονα

Κέντρο αντιπαράθεσης έχει γίνει η παιδική χαρά στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, μετά τα τελευταία γεγονότα. Παραθέτουμε δηλώσεις υποψηφίων Δημάρχων για το γεγονός.

Δήλωση Γαβριήλ Σακελλαρίδη για το γεγονότα στην παιδική χαρά του Άγιου Παντελεήμονα
 
«Η δημοκρατική Αθήνα πρέπει να καταδικάσει την επίθεση φασιστών σε συνεργεία του δήμου Αθηναίων που έκαναν εργασίες ανακατασκευής στην παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα.
 
Η Ανοιχτή Πόλη καλεί τους κατοίκους σε όλες τις γειτονιές να απομονώσουν τα εγκληματικά φασιστικά και ρατσιστικά στοιχεία, και να αγωνιστούν μαζί μας για μια πόλη δημοκρατική, ανεκτική, φιλική και ασφαλή για όλους τους κατοίκους της.
 
Όσο για αυτούς που επένδυσαν κατά το παρελθόν στην θεωρία των «δύο άκρων», συμψηφίζοντας τις ναζιστικές ομάδες με κινήματα και κοινωνικές πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, τους προτείνουμε να αναλογιστούν πόση βοήθεια προσέφεραν στις ακροδεξιές ομάδες, με την υποκριτική αυτή τακτική».Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και υποψήφιος
Δήμαρχος Αθήνας με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας»:


"H επίθεση τραμπούκων με κάλυψη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής σε βάρος συνεργείων του Δήμου Αθήνας που ξεκίνησαν τα έργα αποκατάστασης της Παιδικής Χαράς στον Άγιο Παντελεήμονα είναι ένα δείγμα του πόσο αμετανόητοι είναι εκείνοι οι κύκλοι που με τη στήριξη της Αστυνομίας και τη συνενοχή των κυβερνήσεων επιχείρησαν να χτίσουν τείχη μίσους στη περιοχή.

Με τη κάλυψη των κυβερνήσεων, της ΕΛΑΣ και με απροκάλυπτη συγκάλυψη των ρατσιστικών και φασιστικών πογκρόμ από το τοπικό αστυνομικό τμήμα είχαν μετατρέψει τον Άγιο Παντελεήμονα σε ορμητήριο για δολοφονικές επιθέσεις, μαχαιρώματα και ξυλοδαρμούς μεταναστών, για επιθέσεις σε βάρος της αριστεράς.Aπλωσαν τις επιθσέις δολοφονώντας τον Σαχζάυτ Λουκμάν στα Πετράλωνα.

 Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έδειξε μέχρι που μπορεί να φτάσει η δολοφονική δράση των νεοναζί. Δεν πρέπει να ανεχτούμε καμία επανεμφάνιση τους, ποτέ και πουθενά.

 Η ΝΔ υποκριτικά παρίστανε τον πολέμιο της Χρυσής Αυγής ενώ εκκόλαψε τον Μπαλτάκο σαν ένα συνομιλητή και γεφυροποιό με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι συνεργάζονταν άψογα με την κυβέρνηση με αντάλλαγμα μεγαλύτερη αστυνομική προστασία στις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου.

 Αυτή την άθλια πολιτική χρειάζεται να την ξεσκεπάσουμε και να την ανατρέψουμε. Κάθε μέρα που παραμένουν στην κυβέρνηση, Σαμαράς, Δένδιας, Αθανασίου, Στουρνάρας ανοίγουν ξανά το δρόμο για να ανακάμψουν οι νεοναζί και να βγουν από την απομόνωση, παίζοντας το χαρτί του ρατσισμού, στέλνοντας την Αστυνομία να κάνει εφόδους στην ΑΣΟΕΕ. Κακλαμάνης, Σπηλιωτόπουλος και Καπερνάρος συναγωνίζονται τους νεοναζί σε ρατσιστικές κορώνες την ώρα που η βουλή ψηφίζει μνημονιακά πολυνομοσχέδια.

 Δουλειά των συνδικάτων και ιδιαίτερα του ΣΕΔΑ, που συσπειρώνει ένα σημαντικό αριθμό εργαζόμενων στο Δήμο Αθήνας που βρίσκονται στο στόχαστρο των επιθέσεων της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου με τις απολύσεις-διαθεσιμότητες και τις περικοπές στους μισθούς είναι η ενεργοποίηση και η οργάνωση της αντίστασης για να μη περάσουν οι επιθέσεις. Την ώρα που η ΠΟΕ-ΟΤΑ και όλα τα συνδικάτα καλούν σε απομόνωση των νεοναζί, συνδικαλίστές ηγέτες του ΣΕΔΑ επέλεξαν να υποδεχτούν τους νεοναζί ως ανυποψίαστοι Μπαλτάκοι. Αντιθετα στη Γενική Απεργία στις 9 Απρίλη ο ΣΕΔΑ με ευθύνη της ηγεσάις δεν είχε παρουσία την ώρα που διαδήλωναν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, νοσοκομειακοί,οι καθαρίστριες,οι σχολικοί φύλακες, οι φαρμακοποιοί και οι μετανάστες εργάτες της Γεινικής Ανακύκλωσης.

 Ο Δήμαρχος Καμίνης αντί να ανοίξει μέτωπο με τους φασίστες επαναφέρει κάθε  τόσο τη θεωρία των δύο άκρων στρεφόμενος κατά της αριστεράς και των κινημάτων, προβάλλοντας την  καταστολή των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων με ανακατάληψη από τα ΜΑΤ της βίλλας Αμαλία και της Αγοράς της Κυψέλης ως επιτυχίες του. Ήταν ενέργειες που υπονόμευσαν τη πάλη ενάντια στο φασισμό. Μόνο με τη μαζική δράση θα ξεσκεπάσουμε τα ψέματα των φασιστών και θα τους απομονώσουμε.

 Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας να καταδικάσει απερίφραστα τις φασιστικές προκλήσεις και να στείλει το μήνυμα ότι δεν ανεχόμαστε την αναβίωση των ταγμάτων εφόδου ούτε στον Άγιο Παντελεήμονα, ούτε πουθενά.»


Το Σάββατο η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας θα περιοδεύσει στη περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα με σημείο εκκίνησης την Πλατεία Βικτώρια στις 11.30πμ.

Νικήτας Κακλαμάνης
N. Kακλαμάνης: "Να σταματήσουν οι πολιτικές σκοπιμότητες εις βάρος των κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα"

Η δημοτική αρχή του κ. Καμίνη επιχείρησε χθες (08/04) να υλοποιήσει απόφαση δημιουργίας παιδικής χαράς στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, για την οποία δεν υπήρχε σαφής προσδιορισμός του χώρου. Σημειώνεται ότι τόσο η αρμόδια αντιδήμαρχος, κα Σ. Σπυροπούλου, όσο και ο μηχανικός αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις νυν και υποψήφιων συμβούλων για το τι εργασίες εκτελούνταν στο σημείο.

Από τη δημοτική παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας» βρέθηκαν στην περιοχή οι Φώτης Ιγνατίου (δημοτικός σύμβουλος), Ινές Αγγελή-Λυκούδη (σύμβουλος 6ης κοινότητας), Χρήστος Παπαχριστόπουλος  (υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος), Γιάννης Παγώνης (υποψήφιος σύμβουλος 6ης κοινότητας) και Θανάσης Χατζηβασιλείου  (υποψήφιος σύμβουλος 6ης κοινότητας), οι οποίοι μαζί με κατοίκους, που είχαν συγκεντρωθεί, παρενέβησαν και ανάγκασαν τα συνεργεία του δήμου να αποχωρήσουν.

Το ίδιο απόγευμα, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας, Σάκης Κολλάτος, παρευρέθηκε στο συμβούλιο της 6ης κοινότητας. Στόχος της παρουσίας του ήταν να δοθεί τέλος στις αποσπασματικές ενέργειες, που λαμβάνουν χώρα στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, απαιτώντας άμεσες ενέργειες, που θα βοηθούν την καθημερινότητα των κατοίκων και των επαγγελματιών και λύση στο θέμα του χώρου αθλοπαιδιών, που τόσο ανάγκη έχει η περιοχή.

Παραμένοντας πιστοί στις απόψεις μας:

- Επισημαίνουμε ότι οι πολιτικές σκοπιμότητες εις βάρος των κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα –όπως τονίζουν και οι ίδιοι καιρό τώρα- πρέπει να σταματήσουν.

- Ζητάμε να γίνει η συνολική ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής, με ένα δρομολογημένο έργο πνοής, που ο κ. Καμίνης αδιαφορώντας άφησε να απενταχθεί από το πρόγραμμα υλοποίησης του.

- Συνεχίζουμε την προσπάθεια με τους κατοίκους τους Αγ. Παντελεήμονα, διεκδικώντας την χαμένη ποιότητα ζωής τους, με στόχο τη συνολική αναβάθμιση της περιοχής.
 

 

 

Η θέση της δημοτικής αρχής


Ο κ. Καμίνης απέστειλε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου επιστολή στην οποία περιγράφει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον Αγ. Παντελεήμονα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι δεν είναι τυχαίο ότι "στην περιοχή κατέφθασε σε λίγη ώρα και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης".

Στην επιστολή του προς την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο κ. Καμίνης αναφέρει τα εξής:

"Σας ενημερώνω ότι χτες 8/4/2014 άρχισαν οι εργασίες για τη διαμόρφωση - κατασκευή της παιδικής χαράς στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, όπως αυτή έχει χωροθετηθεί, με συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας δεν ολοκληρώθηκαν, καθώς γνωστά ταραχοποιά στοιχεία της περιοχής παρενέβησαν, προφασιζόμενα άγνοια των τεχνικών σχεδίων για τη θέση της παιδικής χαράς, παρότι τα τεχνικά σχέδια και οι εργασίες έχουν εγκριθεί από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, πριν από λίγες ημέρες.

Δεν είναι τυχαίο επίσης, ότι στην περιοχή κατέφθασε σε λίγη ώρα και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης.

Απευθύνομαι σε εσάς, ζητώντας τη νόμιμη προστασία για τη συνέχιση των εργασιών και την προστασία των εργαζομένων του Δήμου. Σας επισυνάπτω συνοπτικό σημείωμα, το οποίο περιέχει όλες τις νόμιμες διαδικασίες που τηρήθηκαν για την εκτέλεση του ως άνω έργου. Σας ενημερώνω ότι αύριο το πρωί, και ώρα 08.30 π.μ. τα τεχνικά συνεργεία του δήμου θα συνεχίσουν κανονικά την εκτέλεση του έργου".
 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10/04/2014 - 09:39