Πούτιν προς Κίεβο: Μην κάνετε τίποτα ανεπανόρθωτο

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε σήμερα τις αρχές της Ουκρανίας να μην «διαπράξουν τίποτα ανεπανόρθωτο» στη χώρα, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι οι διπλωματικές προσπάθειες θα έχουν «θετική έκβαση».

«Ελπίζω ότι η πρωτοβουλία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για την διευθέτηση της κατάστασης θα έχει αποτέλεσμα και ότι αυτό θα είναι θετικό», δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη μιας κυβερνητικής σύσκεψης για την κρίση στην Ουκρανία.

«Ελπίζω ότι σε κάθε περίπτωση οι μεταβατικές αρχές (της Ουκρανίας) δεν θα διαπράξουν τίποτε ανεπανόρθωτο», πρόσθεσε, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση.

Ο Πούτιν έκανε τις δηλώσεις αυτές την ώρα που η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία παραμένει ιδιαίτερα τεταμένη από την Κυριακή, όπου φιλορώσοι διαδηλωτές έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια σε πολλές πόλεις.

Μια ελπίδα για τη διπλωματική επίλυση της ουκρανικής κρίσης δημιουργήθηκε σήμερα με την ανακοίνωση της διεξαγωγής την επόμενη εβδομάδα συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09/04/2014 - 22:03