ΠΟΕΕΠ: ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης

Εμείς  οι  απεργοί του  κλάδου  των  Εμφιαλωμένων  Ποτών,  συγκεντρωθήκαμε   σήμερα Τετάρτη  9  Απριλίου ώρα  09.30  μπροστά στα  γραφεία  της  Ομοσπονδίας μας, Π.Ο.Ε.Ε.Π. (Φιλίππου 43)   σε  απεργιακή  συγκέντρωση  και  αφού  ακούσαμε τη Διοίκησή μας  και άλλους  ομιλητές,
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ  ότι
Η κυβέρνηση συνεχίζει την απαράδεκτη πολιτική των αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων  καθ’ υπόδειξη  της τρόικας και  των διεθνών  τοκογλύφων  οδηγώντας    καθημερινά  τον ελληνικό λαό στην φτώχεια  και  την  ανέχεια.
Η  ντόπια  και  ξένη μεγαλοεργοδοσία  εκμεταλλεύεται  την  ευκαιρία της  κρίσης  και  έχει εξαπολύσει ανοικτή επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις των εργαζομένων σε  μια προσπάθεια  να  ισοπεδώσει πλήρως το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
 
 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
Την συνεχιζόμενη αποδόμηση του νομικού πλαισίου των εργασιακών σχέσεων το οποίο προωθεί με μεγάλη ζέση και προθυμία η κυβέρνηση κατ’ εντολή της τρόικας και κατ’ επιθυμία της εργοδοσίας, ενισχύοντας την αυθαιρεσία της τελευταίας με την καθιέρωση μορφών εργασίας που οδηγούν τους εργαζόμενους σε συνθήκες   εργασιακού  Μεσαίωνα.
Τη  διεύθυνση της υπερκερδοφόρου  Coca Cola Τρία Έψιλον, η οποία άδραξε την ευκαιρία που της δίνει η πολιτική των «μνημονίων» και α) πρωτοστατεί μεταξύ των εργοδοτών  στην  προκλητική  πολιτική  απέναντι  στους  εργαζόμενους και  την  εθνική  οικονομία προχωρώντας  σε νέες  εκκαθαρίσεις θέσεων  εργασίας,  δυναμιτίζοντας με τη στάση της τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός      για σταθεροποίηση και επαναφορά της οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξη, β) για τις συνεχιζόμενες μεθοδεύσεις κατατρομοκράτησης των απεργών-εργαζομένων με προσφυγές στα δικαστήρια και την απαίτηση υψηλών χρηματικών αποζημιώσεων και για την χρησιμοποίηση απεργοσπαστικού μηχανισμού, ο οποίος παραβαίνει τους  νόμους του κράτους, όπως προέκυψε και από σχετική επερώτηση στην Βουλή των  Ελλήνων και  από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το αρμόδιο υπουργείο.
 
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι:
Θα αγωνιστούμε ενάντια στην πολιτική των μνημονίων και για την κατάργηση   όλων των αντεργατικών νόμων και διαταγμάτων, για την ανάκαμψη  της  οικονομίας και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον κλάδο μας και σε όλη την εθνική οικονομία
Θα ενισχύσουμε τους απεργούς της Coca Cola στην προσπάθειά τους για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης με την έμπρακτη συμπαράστασή μας, στηρίζοντας οικονομικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά τον αγώνα τους, συμμετέχοντας ενεργά σε επιτροπές και πρωτοβουλίες  αλληλεγγύης 
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την δικαίωση γιατί είναι δίκαιος και  ηθικός και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εθνικής οικονομίας σε αυτή  τη  δύσκολη      περίοδο  για την πατρίδα  και το αύριο του τόπου μας.
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Την υπογραφή  διμερών συμφωνιών σε όλους τους εργασιακούς χώρους που να καλύπτουν  τις  σύγχρονες  ανάγκες  της  εργατικής  οικογένειας.
Την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Coca Cola Θεσσαλονίκης. 
 
ΚΑΛΟΥΜΕ
Τις Διοικήσεις των Σωματείων μελών μας και τους συναδέλφους μας  σε όλους τους χώρους δουλειάς να εντείνουν την αγωνιστική προσπάθειά τους για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Τον ελληνικό λαό να εντείνει την προσπάθεια του για επιτυχία του αγώνα των     απεργών εργαζομένων  της  ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ  που  στηρίζεται  στο  Μποϊκοτάζ  των  προϊόντων  που  εισάγει  ο  πολυεθνικός  κολοσσός.  Η  στήριξη  του  αγώνα  θα    οδηγήσει στην  επαναλειτουργία του εργοστασίου της  Θεσσαλονίκης,  στην  ακύρωση των απολύσεων και τη διακοπή των προγραμμάτων κατάργησης θέσεων    εργασίας σε όλη την Ελλάδα, για να στηριχτεί η ελληνική οικονομία, ώστε να        υπάρξει  ένα  καλύτερο  αύριο  για  όλους  τους  Έλληνες.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09/04/2014 - 13:11