Στον τοίχο η κυβέρνηση: Πυρ ομαδόν από «φίλια πυρά»

 

Σε ρόλο σκληρής αντιπολίτευσης στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ αλλά και κυβερνητικοί (ευρω)βουλευτές βάλουν κατά της κυβέρνησης Σαμαρά και του στενού πυρήνα εξουσίας του Μαξίμου. Θέμα αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση έθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Ντόλιος. Ο κ. Ντόλιος μιλώντας στο δελτίο της ΕΤ3 δήλωσε χαρακτηριστικά, «Θα πρέπει να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις σε ανώτατο επίπεδο στο χώρο της Δημοκρατίας, στη Βουλή από τον Πρωθυπουργό και θα πρέπει να αναληφθούν  αναγκαίες πρωτοβουλίες είπε ο Γ. Ντόλιος συμπληρώνοντας "αν αυτά δεν γίνουν, τότε το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίσει να συγκυβερνά τη χώρα μαζί με ακροδεξιούς". Δείτε τις δηλώσεις στο 21ο λεπτό του βίντεο

 

 

Γ. Πεταλωτής: Υπέργειες και όχι υπόγειες διαδρομές κυβέρνησης – Χ.Α

Κατά της θεωρίας περί της «αυτονόμησης» Μπαλτάκου τάχθηκε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παπανδρέου Γ. Πεταλωτής (ακούστε τις δηλώσεις στο kokkino.gr στο 12:34)

«Η κυβέρνηση συνομιλούσε θεσμικότατα με τη παρακρατική ομάδα εγκληματιών της Χρυσής Αυγής, αποκλείεται να υπήρχε αυτονομημένη δράση του κ. Μπαλτάκου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Άφησε επίσης και σαφέστατες αιχμές για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη συγκυβέρνηση,

«Όσοι παραμένουν σε αυτή τη κυβέρνηση, που λειτουργεί με αυτούς τους εξωθεσμικούς τρόπους, με τις φανερές πλέον επαφές με την ακροδεξιά, αναλαμβάνουν και την ευθύνη για την πορεία της χώρας»

Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ: ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ

Σαφέστατη ήταν και η ευρωβουλευτής της Νέα Δημοκρατίας στις δηλώσεις της για την υπόθεση Μπαλτάκου. Η κα Γιαννάκου προσπάθησε μάλιστα να διαχωρίσει το κόμμα από τους χειρισμούς και τις επιλογές του πρωθυπουργού. Ακούστε τη συνέντευξη στο Κόκκινο 105,5 εδώ:

«Ο κ. Μπαλτάκος είχε θεσμική θέση, στην κυβέρνηση όμως. Διότι, άκουσα και σχόλια περί κόμματος και παράταξης. Δεν έχει καμία σχέση με το κόμμα, απ' όσο γνωρίζω. Από εκεί και έπειτα, είναι προφανές ότι το να διατηρούνται τέτοιες επαφές μ' ένα κόμμα όπως η Χρυσή Αυγή και να γίνονται τέτοιες συζητήσεις και μάλιστα από θεσμικό παράγοντα, είναι απαράδεκτο... Υποθέτω ότι ο κ. Σαμαράς τον επέλεξε, γιατί φαίνεται ότι είναι ένας ικανός άνθρωπος -δεν τον γνωρίζω προσωπικά- και ένας γνωστός νομικός. Δεν θα μπορούσε να επιλέξει κάποιον άσχετο, γιατί από αυτόν περνούν όλα τα νομοσχέδια και όλες οι τροπολογίες, μετά τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή»

 

Και συμπλήρωσε αναφερόμενη στο θέμα των πολιτικών ευθυνών,

 

«Όλοι οι πολιτικοί, όταν τοποθετούν κάποιον, έχουν ευθύνη. Αλλά οι ευθύνες είναι ατομικές στη δημοκρατία. Δεν μπορεί να γίνουν συλλογικές. Δηλαδή, όταν έχει κανείς μια συγκεκριμένη εκτίμηση για έναν άνθρωπο και αυτός αποδεικνύεται διαφορετικός, αυτό δεν είναι πάντοτε δική σου ευθύνη»

 

Ο στρατός στους δρόμους με εντολή…Σαμαρα

Είδηση βόμβα έδωσε επίτιμος Αρχηγος ΓΕΝ, Κοσμάς Χριστίδης μιλώντας στο www.onalert.gr. Ο κ. Χρησίδης δήλωσε κυβέρνησης ότι σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις υπήρξε πολιτική εντολή για να διατεθεί προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων ως υποστηρικτικός μηχανισμός των σωμάτων ασφαλείας.

«Το αίτημα αφορούσε ο στρατός να βρίσκεται στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για πάν ενδεχόμενο. Υπουργός Άμυνας εκείνη την περίοδο ήταν ο κ. Παναγιωτόπουλος, υποθέτω οτι το αίτημα έχει έρθει ακόμα πιο ψηλά», δήλωσε μιλώντας στο στο Κόκκινο 105,5 ο δημοσιογράφος Πάρης Καρβουνόπουλος, που πήρε τη συνέντευξη απο τον κ. Χριστίδη.Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα

Η αποκάλυψη Χρηστίδη έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα περιστατικό που ανατρέπει τη ρητορική που καλλιεργεί η κυβέρνηση, περι «μεμονομένου περιστατικού Μπαλτάκου» μιας και δείχνει ότι υπάρχει σαφέστατη ακροδεξιά πολιτική στροφή από την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάστε ακόμα: Γ. Ντόλιος - ΠΑΣΟΚ: Φεύγουμε από την κυβέρνηση εάν... (βίντεο)

«Το κόμμα δεν μπορεί να μείνει με Μπαλτάκους στην κυβέρνηση» λένε στο ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος όμως έχει άλλη άποψη

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04/04/2014 - 14:45